Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Status
Not open for further replies.
Joined
Apr 23, 2017
Messages
92
Motherboard
Ignore Me
CPU
I'm Ignoring
Graphics
Forum Rules !!!!!
Mobile Phone
  1. Android
The ioreg you attached is corrupt. Must use IORegistryExplorer v2.1 as per FAQ.

TB3 known to be problematic on all hacks. No solid fixes developed, therefore none included here. Some devices will work if you plug them prior to boot.
Find the version of 2.1,Other required attachments have been uploaded;I hope you can help me look at it.
 

Attachments

  • elitebook830-g5.ioreg
    8.1 MB · Views: 54
Joined
May 2, 2013
Messages
72
Motherboard
HP ProBook 4540s- F.60-Clover
CPU
i3-3110M
Graphics
HD4000, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Today I have installed MacOS Mojave latest beta on the SSD of Probook 4540s. Again everything is working but still audio is not working. I tried everything switch to beta branch, download and installed as per guide. Restart PC many times but not working at all. I don't know what I'm missing. Audio kext seems to be loaded (Please see attached photo) showing in the DPCI Manager but not working at all. Can anyone please help me?
 

Attachments

  • Screenshot 2018-09-09 at 13.11.10.png
    Screenshot 2018-09-09 at 13.11.10.png
    135.1 KB · Views: 81
  • EFI.zip
    22.6 MB · Views: 44
Joined
May 2, 2013
Messages
72
Motherboard
HP ProBook 4540s- F.60-Clover
CPU
i3-3110M
Graphics
HD4000, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
SORRY! forgot to mention. My kexts was out of date. I download and put them in EF! folder. Still not working.
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
54
Motherboard
Asus PRIME b250m-k
CPU
i3-7100
Graphics
HD 630
Your drivers64UEFI is wrong. Missing any Aptio fix!
As per guide, you need AptioMemoryFix.efi or OsxAptioFixDrv-64.efi.

Thank you ! For now there are no white lines

UPDATE: Unfortunately, unpleasant black and white lines appeared again when trying to record some video.
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,968
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Find the version of 2.1,Other required attachments have been uploaded;I hope you can help me look at it.
1. The touchpad is recognized but not usable;

You will need to be more specific regarding the problem.
Your ioreg shows Synaptics/working.

2. Sound is normal, inserting headphones is invalid..

Look into ALCPlugFix.

3. can not sleep,

Again, you will need to provide details on what happens when you use Apple->Sleep.
Also, you forgot to disable hibernation. Read post #1 carefully.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,968
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Today I have installed MacOS Mojave latest beta on the SSD of Probook 4540s. Again everything is working but still audio is not working. I tried everything switch to beta branch, download and installed as per guide. Restart PC many times but not working at all. I don't know what I'm missing. Audio kext seems to be loaded (Please see attached photo) showing in the DPCI Manager but not working at all. Can anyone please help me?

"Problem Reporting" files are incomplete/wrong.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,968
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you ! For now there are no white lines

UPDATE: Unfortunately, unpleasant black and white lines appeared again when trying to record some video.

Don't forget to do EC reset.
 
Status
Not open for further replies.
Top