Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Status
Not open for further replies.

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Yes, sure.
I tried to change bios setting (use control with/without Fn) with the same result: Volume UP and DOWN is OK. Mute doesnt work.
Do you have suggestions.
Thanks.

You should test your mute button in Windows.
Also, check that you have the latest BIOS.

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Apr 5, 2018
Messages
62
Motherboard
HP EliteBook 1050 G1
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD630 / 1050 MaxQ
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
If you can do the legwork in the context of this guide/github, maybe support can be added.
Could I submit my recent job for this thread? Such as DSDT fix for battery.

My audio device CX8400, there is no AppleALC support.. I can find a guide to making it, I am working on it,this is really a complicated job...
 

Attachments

  • debug_507.zip
    5.4 MB · Views: 117
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Could I submit my recent job for this thread? Such as DSDT fix for battery.

This guide uses hotpatch.
Any submissions must also use hotpatch.

My audio device CX8400, there is no AppleALC support.. I can find a guide to making it, I am working on it,This is really a complicated job...

Yes, patching AppleHDA is complex and time consuming...
 
Joined
Apr 5, 2016
Messages
55
Motherboard
Asus PRIME b250m-k
CPU
i3-7100
Graphics
HD 630
HP Probook 4530s 8GB RAM, Samsung evo 850 256 GB / macOS 10.13.6

problems:

- macOS freezes when i use Android Studio (when typing something from the keyboard)

- White and black lines when using some screen capturing software (quicktime,monosnap)
 
Joined
Jul 20, 2018
Messages
1
Hi Everyone!

I plan to replace my Lenovo T420 hackintosh with an EliteBook 8470p.

The reason is, since high sierra I get screen freezes quite ofteb (even with Mojave beta) and it is not possible to fix. It might be a HD3000 issue so I’m hoping with the HD4000 I can have a reliable hackintosh.

Can anyone from the 8470p users here confirm it is a stable machine under High Sierra (or even Mojave beta)? I’m thinking about the 8470p due to the 1600x900 screen and low price, but if there are other models supported by this guide that were found to work better at a similar price, I would be interested in them.

I really appreciate your help.
Thank you.
 
Joined
Dec 20, 2012
Messages
1
Motherboard
HP EliteBook 820 G1
CPU
i5-4300U
Graphics
HD 4000
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey there!

I wanted to try my second hackintosh with my HP Elitebook 820 G1 but I have no Keyboard/Trackpad/USB-Mouse support for installing OSX from USB-Stick using UniBeast 8.3.2. So I can‘t click anything for continuing the install. It stopps where I have to setup the language...

Can anyone help me?
Thanx!
Parker



Setup:
HP Elitebook 820 G1
Intel Core i5 4300U Haswell
Intel HD Graphics
8 GB RAM
128GB m.2 NGFF SSD 42mm
180GB 2.5“ SATA Intel SSD

BCM94352HMB WiFi&BT
 
Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
29,007
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey there!

I wanted to try my second hackintosh with my HP Elitebook 820 G1 but I have no Keyboard/Trackpad/USB-Mouse support for installing OSX from USB-Stick using UniBeast 8.3.2. So I can‘t click anything for continuing the install. It stopps where I have to setup the language...

Can anyone help me?
Thanx!
Parker



Setup:
HP Elitebook 820 G1
Intel Core i5 4300U Haswell
Intel HD Graphics
8 GB RAM
128GB m.2 NGFF SSD 42mm
180GB 2.5“ SATA Intel SSD

BCM94352HMB WiFi&BT
the guide doesn't use unibeast:
https://www.tonymacx86.com/threads/...book-zbook-using-clover-uefi-hotpatch.232948/
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
6,559
Motherboard
GIGABYTE X470 Arous Gaming 7 WiFi
CPU
Ryzen R9 3900X
Graphics
RX 480
Mac
  1. iMac
Hey there!

I wanted to try my second hackintosh with my HP Elitebook 820 G1 but I have no Keyboard/Trackpad/USB-Mouse support for installing OSX from USB-Stick using UniBeast 8.3.2. So I can‘t click anything for continuing the install. It stopps where I have to setup the language...

Can anyone help me?
Thanx!
Parker



Setup:
HP Elitebook 820 G1
Intel Core i5 4300U Haswell
Intel HD Graphics
8 GB RAM
128GB m.2 NGFF SSD 42mm
180GB 2.5“ SATA Intel SSD

BCM94352HMB WiFi&BT

You need VoodooPS2controllerkext in your clover other folder. Or for now you could try a USB keyboard and mouse.
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
20
Motherboard
Maximus VI Extreme
CPU
4790K
Graphics
GTX 690
Unsupported laptops

If you think your laptop might be similar to the ones listed as supported, but needs only small tweaks, please provide the following information:

- native DSDT/SSDT files extracted via Clover F4 (ACPI/origin)
- audio codec dump from Linux
- full hardware details (CPU, chipset, graphics device, screen resolution, etc)
- output from 'lspci -nn' in Linux Terminal

Hello @RehabMan my laptop model does not have an install script (think so), it's a ProBook 6470b that was working wit the old guide (Install 10.11 on HP EliteBook/ProBook/others with Clover UEFI). I provide the requested information, hoping it's complete and just need small tweaks.

Thanks for reading (and replying)!
 

Attachments

  • ProBook 6470b.zip
    77.7 KB · Views: 102
Joined
Jul 28, 2016
Messages
121
Motherboard
ASRock B365M Pro4
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
  1. Android
Hi,

I have followed the guide and everything is working fine except on little thing:

I get a 60 seconds timeout on AppleIntelCapriController (or something like this) and this causes a slow boot and the GPU gets detected but no QE acceleration at all. Sometimes if I get lucky on some boots I do get QE but it's random and I still can't figure why.

I have attached the debug files needed in order to take a better look.

Thanks a lot !

EDIT: For the QE acceleration to work I needed to delete the SSDT generated by PikerAlpha's script. I tried with -w 3 and also -c 3 but same results although the CPU is working great and turbo without a problem but I don't get GPU acceleration for some reason. I hope this helps.

50:548 0:000 === [ ACPIPatchedAML ] ====================================
50:548 0:000 Unsorted
50:548 0:000 Inserting SSDT.aml from EFI\CLOVER\ACPI\patched: size=1700 ... Success
50:548 0:000 Inserting SSDT-4x40s.aml from EFI\CLOVER\ACPI\patched: size=10052 ... Success
50:548 0:000 Inserting SSDT-FAN-READ.aml from EFI\CLOVER\ACPI\patched: size=712 ... Success
50:550 0:001 Inserting SSDT-IGPU.aml from EFI\CLOVER\ACPI\patched: size=3091 ... Success
50:550 0:000 CPUBase=0 and ApicCPUBase=0 ApicCPUNum=8
50:550 0:000 Cleanup XSDT: count=15, length=156
50:550 0:000 corrected XSDT count=14, length=148

SSDT.aml - is generated by PikerAlpha's script. But still..Idk why isn't working. I tought that Clover isn't loading SSDT-4x40s but that isn't the case here. All 4 SSDT's are loaded

Solved
 

Attachments

  • ProBook4540s.zip
    20.7 MB · Views: 103
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top