Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Status
Not open for further replies.

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I tried without success. (No problem report file), please point me a source of information for CX8200 from 840 G4.
The 840 G1 also was issued on audio...
Your repository for 840 G4 is layout 20 (0x14).

Codec Dump:

Not sure what you mean by "source of information".
You will need to clarify your question.
 
Joined
Apr 23, 2017
Messages
92
Motherboard
Ignore Me
CPU
I'm Ignoring
Graphics
Forum Rules !!!!!
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Mar 21, 2014
Messages
30
Motherboard
Lenovo IdeaPad 330 -15IKB (81DE)
CPU
i7-8550U
Graphics
HD 630 + HD 530
Mobile Phone
  1. iOS
Got MacOS Mojave 10.14 Beta (18A365a) working on my HP 450G1 following this guide. So kudos to Rehabman making a really well detailed guide. Only issue is that im having issues with audio, i get it to work but when i boot back in next time it doesnt, cant see any audio device anymore, but once i run this:

sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -i /

it works for a few boots, maybe an issue due to 10.14 still being beta so not a complaint but just thought id make that known.

should i upload any files for anyones curiosity?

Note: This one uses the -i switch and not -u
 
Joined
May 2, 2013
Messages
72
Motherboard
HP ProBook 4540s- F.60-Clover
CPU
i3-3110M
Graphics
HD4000, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same problem with my HP Probook 4540s. Everything is working besides audio. I had the same problem with my Desktop but changing the audio ID 1 to 3 gets my audio back. I tried with my laptop but didn’t work.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,987
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same problem with my HP Probook 4540s. Everything is working besides audio. I had the same problem with my Desktop but changing the audio ID 1 to 3 gets my audio back. I tried with my laptop but didn’t work.
read post 1 about beta branch, it covers Mojave as Mojave has changed it's audio layouts
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, RehabMan, the following plugins for lilu.kext have been merged into WhateverGreen, do you need to modify downloads.sh to add a link to WhateverGreen.
CoreDisplayFixup Superseded by WhateverGreen
IntelGraphicsDVMTFixup Superseded by WhateverGreen
IntelGraphicsFixup Superseded by WhateverGreen
NvidiaGraphicsFixup Superseded by WhateverGreen
Shiki Superseded by WhateverGreen
from:https://github.com/acidanthera/Lilu/blob/master/KnownPlugins.md

I will not be adding WhateverGreen.kext support until closer to Mojave release (as time allows).
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Got MacOS Mojave 10.14 Beta (18A365a) working on my HP 450G1 following this guide. So kudos to Rehabman making a really well detailed guide. Only issue is that im having issues with audio, i get it to work but when i boot back in next time it doesnt, cant see any audio device anymore, but once i run this:

sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -i /

it works for a few boots, maybe an issue due to 10.14 still being beta so not a complaint but just thought id make that known.

should i upload any files for anyones curiosity?

Note: This one uses the -i switch and not -u

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I have the same problem with my HP Probook 4540s. Everything is working besides audio. I had the same problem with my Desktop but changing the audio ID 1 to 3 gets my audio back. I tried with my laptop but didn’t work.

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Apr 25, 2011
Messages
24
Motherboard
Asus B460M-A R2.0
CPU
i9-10900
Graphics
UHD 630
Mac
  1. Mac mini
My device is 820G3 too. But mute and volume slider keys work fine.
After patched that "volume slider sync, by wern" in config_CX8200.plist in the github repo.
The audio volume level can save after reboot.

And I found a little bug: fyi following. Could you test it?
I cant confirm your bug. My sleep/wakeup functionality works well.
I'm working with latest bios from HP (1.29): I dont know if this is relevant.
Thank you.
 
Status
Not open for further replies.
Top