Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I remember the whole history...I am sure there are anyone except me provided data for this model. And the command can only confirm this:
Code:
$ git blame hotpatch/SSDT-USB-1020-G1.asl
I also suspect may be we have had a mistake (initial data was inaccurate) when we create SSDT-USB-1020-G1.asl. I also confirm all the folio 1020 g1 variant model don't have a WWAN hardware/slot. (I already disassemble several folio 1020 g1 variant hardware/motherboard)

But HP official website provide a `HP lt4112 Gobi 4G Device Firmware Update' for folio 1020 g1.
https://support.hp.com/us-en/driver...odel/7343096/swItemId/ob-152395-1?sku=L4A53UA

So I'm very very curious what knowledge/experience behind this fact....My be 1020 and 1040 series hardware/softwore(BIOS) have some design framework which very the same, but 1040 has a WWAN solt, and 1020 don't has. This fact led to 1020 ACPI files has WWAN feature code... which cause we believe it has a WWAN:
Code:
                    "HS06", Package() // internal WWAN
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 0x06, 0, 0, 0 },
                    }
Or may be my analyses totally wrong...
Currently no WWAN enabled USB port for 1030 or 1040...
I will remove 1020 WWAN/HS06.

The data in these files is only as good as the data provided by the users that own the laptop...
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hey @RehabMan
I'm create USB install mas os high sierra 10.13.3 with your guide and guide : http://www.tonymacx86.com/el-capita...de-booting-os-x-installer-laptops-clover.html
But I have problem, You can see image
Here my EFI folder
My laptop is hp probook 450 g1
Help me !
EmuVaribleUefi-64.efi is missing from drivers64UEFI.
Or you can use AptioMemoryFix.efi instead of OsxAptioFixDrv-64.efi (read that part of the guide carefully).

Your profile is not filled out as requested in the guide. Please fix.

Make sure you use a USB2 stick, as per guide.
 
Joined
Jun 9, 2012
Messages
9
Motherboard
HP ProBook 4530s [A7K05UT#ABA] - El Capitan OS X 10.11.6 - F.63
CPU
Sandy Bridge Intel i3 Core 2350M @ 2.30GHz/HM65
Graphics
Integrated HD3000, 1366x768
Mobile Phone
Android
Hard drive replacement for ProBook 4530s laptop. The CustoMac Buyer's Guide for March 2018 suggests Seagate's Barracuda but not FireCuda hard drive. Will these 2.5 inch 2TB hard drives safely function in a HP ProBook 4530s Hackintosh via this guide? Is the hybrid FireCuda a better choice? Is it glitch free? Planning to update my old 500GB Toshiba drive. Thank you.

Not sure which forum to post this question.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi Everyone!

Firstly, thanks to @RehabMan and anybody that make this guide available.
I had installed High Sierra on my Probook and everything seems work fine except HDMI. I've tried to change ig-platform-id to several value but the HDMI seems doesn't work.
After sleep I found the screen became glitch. But not on external display connected via VGA port. Randomly after boot up or reboot after sleep the touchpad, keyboard, sounds, and brightness control didn't work and I need to restart several time or even reboot to Windows then back to Mac to get it work. Can you help me please about that issues? Thank you.
VGA not supported.
For display sleep issue ,read here:
https://www.tonymacx86.com/threads/readme-common-problems-in-10-13-high-sierra.233582/
 
Joined
Nov 21, 2016
Messages
12
Motherboard
HP Probook 450G1
CPU
Intel Core i5 4210M
Graphics
AMD Radeon 8750M, Intel HD Graphics 4600
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Help me ! @RehabMan
I'm try to way of you
use usb 2.0, add EmuVaribleUefi-64.efi , install use AptioMemoryFix.efi instead of OsxAptioFixDrv-64.efi
But still fail
You can see image and EFI folder of me
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Help me ! @RehabMan
I'm try to way of you
use usb 2.0, add EmuVaribleUefi-64.efi , install use AptioMemoryFix.efi instead of OsxAptioFixDrv-64.efi
But still fail
You can see image and EFI folder of me
Your profile is not filled out as requested in the FAQ. Please fix.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

If you have dual GPU (again, your profile does not indicate any info...), you will need to disable the secondary GPU for installation or follow this guide (it is linked from the main Clover guide):
https://www.tonymacx86.com/threads/...-only-ran-for-0-seconds-with-dual-gpu.233092/

Careful reading always required...
 
Joined
May 29, 2013
Messages
29
Motherboard
HP Probook 430 G2
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400 (1366x768)
Hello, I'm searching a WIFI + BT Card for my Probook 430 G2 with only one antenna (because there is only one cable), can anyone help me? thx
 
Joined
Apr 23, 2017
Messages
90
Motherboard
elitebook 2570p/ThinkPad x220/elitebook 840g3
CPU
i7-3520m/i7-2620m/i7-6600U
Graphics
HD 4000/HD 3000/HD 4520
Mobile Phone
Android,
Hello, I'm searching a WIFI + BT Card for my Probook 430 G2 with only one antenna (because there is only one cable), can anyone help me? thx
You should try to buy a WLAN cable and then install it on your laptop, you need to take apart D and B-side installed cables, it is not difficult, you can refer to some disassembly tutorials.
 
Joined
May 29, 2013
Messages
29
Motherboard
HP Probook 430 G2
CPU
i3-4030U
Graphics
HD 4400 (1366x768)
You should try to buy a WLAN cable and then install it on your laptop, you need to take apart D and B-side installed cables, it is not difficult, you can refer to some disassembly tutorials.
Do you know where I can find a tutorial? I can't find anything about my notebook... I think I have to open the display, because there is the antenna, right?
 
Top