Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch (10.11)

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 23, 2011
Messages
170
Motherboard
HP ProBook 430 G6
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi :)

I just tried to install Sierra using this guide. Works great, thank you!

There are two minor issues:
1) audio jack does not work (tested with both layouts 5 and 7)
2) battery is also 0% even if it is fully charged.

Earlier in El Capitan battery indicator worked for me as expected. But in Sierra it is equal to zero all the time.

(Report is attached)
 

Attachments

  • Sierra-10.12.6.zip
    2 MB · Views: 70

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi :)

I just tried to install Sierra using this guide. Works great, thank you!

There are two minor issues:
1) audio jack does not work (tested with both layouts 5 and 7)
2) battery is also 0% even if it is fully charged.

Earlier in El Capitan battery indicator worked for me as expected. But in Sierra it is equal to zero all the time.

(Report is attached)

Check that your BIOS is up-to-date.
Also, do EC reset.
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I could remove it, it will be replaced anyway when my BCM4352Z card arrive. Will try and report.

I tend to think it is that, or a BIOS setting issue.
No other reports of the same issue.
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
170
Motherboard
HP ProBook 430 G6
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Check that your BIOS is up-to-date.
Also, do EC reset.
Now battery indicator works for me. Thank you very much!
I updated BIOS from v1.15 to v1.17.
 
Joined
Nov 10, 2011
Messages
1,340
Motherboard
GA-H77N-WIFI F4
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mobile Phone
  1. Android
I tend to think it is that, or a BIOS setting issue.
No other reports of the same issue.
Removed the card and now the laptop goes to sleep normally without instant wake, but the lid still doesn't behave normal. Sometimes it puts the laptop to sleep, sometimes after 20-30 seconds instead of sleeping the default notification sound start to ring like crazy, just like someone hits the keyboard constantly and the display backlight goes completely off. In order to reboot, I usually hold down the power button for 3 seconds and then hit the Enter key to shut the laptop down.
Maybe I should reinstall macOS, now that I have compete EFI folder.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Removed the card and now the laptop goes to sleep normally without instant wake, but the lid still doesn't behave normal. Sometimes it puts the laptop to sleep, sometimes after 20-30 seconds instead of sleeping the default notification sound start to ring like crazy, just like someone hits the keyboard constantly and the display backlight goes completely off. In order to reboot, I usually hold down the power button for 3 seconds and then hit the Enter key to shut the laptop down.
Maybe I should reinstall macOS, now that I have compete EFI folder.

EC reset?
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
177
Motherboard
Gigabyte Z68XP-UD3 (UEFI)
CPU
i5-2500k
Graphics
GeForce GTX 750 Ti
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
You might want to try a fresh install.
No other similar reports.
I too have had this problem in the past as well. I don't recall if I ever found a suitable solution, I just stopped putting it to sleep that way. The only consistent sleep wake pattern that works for me is to unplug from power source and put to sleep via menu then close lid after the leds start flashing in sleep mode. When returning to a power source I have to wake it up before plugging in the power cord or it never detects the power cord plugged in.
 
Status
Not open for further replies.
Top