Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch (10.11)

Status
Not open for further replies.
Joined
May 23, 2015
Messages
31
Motherboard
HP ProBook 4530s
CPU
i3 2,1GHz
Graphics
Intel HD 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
r3579 would need to be built from sources.

Okay.

When I look now to the kexts loaded (with Kext Wizard) I see 122, instead 105 I saw before.
I compared the kexts loaded when I had problems (exported using Kext Wizard), with the kexts loaded now that everything is working fine.

Just compared non-Apple kexts and I see these new kexts:
com.rehabman.driver.ACPIPoller 0.8.1
org.rehabman.voodoo.driver.PS2Mouse 1.8.24
org.rehabman.driver.IOath3kfrmwr 1.2.1

The strange thing is that I didn't do anything.
Is it possible that several reboots are required to have all the kexts loaded? (makes no sense to me, but I have to ask)
 
Last edited:
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,684
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Hi mate. I've sorted it out now :). I believe you do have to have a copy of Windows 7 with service pack 1 to have UEFI.

Untitled.jpg
 
Last edited:
Joined
Feb 10, 2012
Messages
17
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mobile Phone
  1. iOS
What were the other partitions? Show output of 'diskutil list'.

You should install to the main SATA bay, not the CD-bay.

Note: Partitions are not GPT. Disks are either partitioned MBR or GPT.

Sorry for my late reply.

I changed back the HDD (with GPT format) to the main SATA bay, the SSD with Windows 10 to Caddy bay. Then I tried to to boot to OS X via USB Yosemite 10.11 Clover Installer and partition the HDD again, but I can't erase the 1st partition, this is the error message: "Error process has failed. Please Done to continue."

What should I do? Thanks

IMG_0167.JPG IMG_0168.JPG

Edit:

I follow your useful guides at this thread http://www.tonymacx86.com/threads/mavericks-windows-8-on-same-drive-without-erasing.133940/page-2

Finally i reached the El Capitan Desktop. :D
 
Last edited:
Joined
Aug 20, 2015
Messages
33
Motherboard
HP Elitebook 820 g2 (Clover UEFI)
CPU
i5-5300u, broadwell
Graphics
hd5500, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, RehabMan.

My laptop is Elitebook 820 g2, 10.11.5.

I have some problem with sleep. It doesn't sleep When I close laptop cover or select sleep from menu item.
The screen turn off about 3 seconds, then turn on. It seems something break the sleep processing.

I attached my config, thanks for your guide.
 

Attachments

  • archive.zip
    25.2 MB · Views: 62
Joined
Dec 26, 2013
Messages
79
Motherboard
HP Probook 4540s
CPU
i5
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. Other
I had installed yosemite by clover guide on my 4540s.yesterday i updat it to el capitan directly.every thing work fine exept audio that no audio device found.plz guide me how can i repaire this problem?
Disk utility on el capitan have not repair permission.
 
Joined
Aug 20, 2015
Messages
33
Motherboard
HP Elitebook 820 g2 (Clover UEFI)
CPU
i5-5300u, broadwell
Graphics
hd5500, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I had installed yosemite by clover guide on my 4540s.yesterday i updat it to el capitan directly.every thing work fine exept audio that no audio device found.plz guide me how can i repaire this problem?
Disk utility on el capitan have not repair permission.

You can try to clean kext cache, It works for me.

Please read the post #1, "Known Problems" Section.
 
Joined
Aug 20, 2015
Messages
33
Motherboard
HP Elitebook 820 g2 (Clover UEFI)
CPU
i5-5300u, broadwell
Graphics
hd5500, 1366x768
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
- reboot without caches (hit space at Clover, select without caches)
- rebuild cache
Code (Text):

sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
- reboot normally (if needed, two times)
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,968
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
The copy I have of Windows which is a HP copy but if I go into efi/microsoft/boot the files I need to copy isn't in there now the copy I have doesn't have service pack 1 now that could that be the reason?

I always use a retail copy of Win7 SP1. No experience with the stuff HP distributes...
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,968
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Okay.

When I look now to the kexts loaded (with Kext Wizard) I see 122, instead 105 I saw before.
I compared the kexts loaded when I had problems (exported using Kext Wizard), with the kexts loaded now that everything is working fine.

Just compared non-Apple kexts and I see these new kexts:
com.rehabman.driver.ACPIPoller 0.8.1
org.rehabman.voodoo.driver.PS2Mouse 1.8.24
org.rehabman.driver.IOath3kfrmwr 1.2.1

The strange thing is that I didn't do anything.
Is it possible that several reboots are required to have all the kexts loaded? (makes no sense to me, but I have to ask)

The kexts shown as "loaded" in System Information or Kext Wizard will vary and will depend on the state of the system at the time you look. There will always be more kexts loaded right after boot vs. when you look later. It is because the kernel employs lazy unload.
 
Status
Not open for further replies.
Top