Contribute
Register

[Guide] HP pavilion x360 i3 Skylake 10.11

Joined
Jun 24, 2011
Messages
13
Motherboard
HP Pavilion X360
CPU
i3 4030U
This (Skylake) guide is not appropriate for your Haswell laptop (they are two CPU generations apart).

As per Intel data, i3-4030U is HD4400.
See here:
http://ark.intel.com/products/81018/Intel-Core-i3-4030U-Processor-3M-Cache-1_90-GHz

Follow the Clover guide linked from the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Cheers mate,

I have followed this guide https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/ and managed to get osx to install then with 1 second to go it stops and just sits there

think it could be the plist? or something else stopping it completing the install?

I am going to have to read up on how to use the HD4400 plist instead of the HD4000
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,063
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Cheers mate,

I have followed this guide https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/ and managed to get osx to install then with 1 second to go it stops and just sits there

think it could be the plist? or something else stopping it completing the install?

I am going to have to read up on how to use the HD4400 plist instead of the HD4000
You need to open a separate thread.
Your posts here are off-topic as you don't have the hardware this guide is for.

Be prepared to provide files as requested in the FAQ, "Problem Reporting".
You should also read the guide carefully... the long wait at "1 second" is normal and is perfectly explained in the guide.
 
Joined
May 4, 2017
Messages
1
Motherboard
HP x360
CPU
i3 4030u
Graphics
HD4400
Hi guys, so got my x360 up and running following this guide (with a few haswell changes)

Just need help with a few things- touchscreen, sleep and duel booting with windows 10

got windows 10 installed on one partition and OS X on the other, but clover just isn't finding the windows installation- any ideas?

and any fixes for sleep and the touchscreen?

Cheers Guys
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,063
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi guys, so got my x360 up and running following this guide (with a few haswell changes)

Just need help with a few things- touchscreen, sleep and duel booting with windows 10

got windows 10 installed on one partition and OS X on the other, but clover just isn't finding the windows installation- any ideas?

and any fixes for sleep and the touchscreen?

Cheers Guys
Touch screen is likely USB. Requires correct USB configuration. See guide linked from the FAQ.
Dual boot is covered post #2 in the Clover guide linked by the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
 
Joined
Jun 24, 2011
Messages
13
Motherboard
HP Pavilion X360
CPU
i3 4030U
Touch screen is likely USB. Requires correct USB configuration. See guide linked from the FAQ.
Dual boot is covered post #2 in the Clover guide linked by the FAQ.
http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html

Been reading and following the guides for the last few hours

So have created a custom SSDT which currently looks like this

Code:
DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "hack", "UIAC-ALL", 0)
{
    Device(UIAC)
    {
        Name(_HID, "UIA00000")

        Name(RMCF, Package()
        {
          
            "8086_9xxx", Package()
            {
                "port-count", Buffer() { 13, 0, 0, 0 },
                "ports", Package()
                {
                    "HS01", Package() // HS USB3 Right
                    {
                        "UsbConnector", 3,
                        "port", Buffer() { 1, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS02", Package() // HS USB 2
                    {
                        "UsbConnector", 0,
                        "port", Buffer() { 2, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS03", Package() // HS HP Webcam
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 3, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS04", Package() // HS Touch Screen
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 4, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS05", Package() // HS ITE Device
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 5, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS06", Package() // HS USB3 Left
                    {
                        "UsbConnector", 3,
                        "port", Buffer() { 6, 0, 0, 0 },
I've got no idea what the ITE Device is- tried googling it but not much luck

but USB's work, webcam works but not the touchsceen

I've placed the SSDT.aml in the patched folder and added it to the config.plist in sorted order


The other thing thats not working is the bluetooth, I have installed this http://www.ebay.co.uk/itm/191813374041?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

and wifi is all working fine but cant seem to get the bluetooth working- followed a few guides but not seem to be working
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,063
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Been reading and following the guides for the last few hours

So have created a custom SSDT which currently looks like this

Code:
DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "hack", "UIAC-ALL", 0)
{
    Device(UIAC)
    {
        Name(_HID, "UIA00000")

        Name(RMCF, Package()
        {
         
            "8086_9xxx", Package()
            {
                "port-count", Buffer() { 13, 0, 0, 0 },
                "ports", Package()
                {
                    "HS01", Package() // HS USB3 Right
                    {
                        "UsbConnector", 3,
                        "port", Buffer() { 1, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS02", Package() // HS USB 2
                    {
                        "UsbConnector", 0,
                        "port", Buffer() { 2, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS03", Package() // HS HP Webcam
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 3, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS04", Package() // HS Touch Screen
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 4, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS05", Package() // HS ITE Device
                    {
                        "UsbConnector", 255,
                        "port", Buffer() { 5, 0, 0, 0 },
                    },
                    "HS06", Package() // HS USB3 Left
                    {
                        "UsbConnector", 3,
                        "port", Buffer() { 6, 0, 0, 0 },
I've got no idea what the ITE Device is- tried googling it but not much luck

but USB's work, webcam works but not the touchsceen

I've placed the SSDT.aml in the patched folder and added it to the config.plist in sorted order


The other thing thats not working is the bluetooth, I have installed this http://www.ebay.co.uk/itm/191813374041?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

and wifi is all working fine but cant seem to get the bluetooth working- followed a few guides but not seem to be working
Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Dec 17, 2018
Messages
5
Motherboard
HP Pavilion x360
CPU
i3
Graphics
HD 620
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Lisa
Mobile Phone
iOS
Hi can you upload your EFI file? Did you fix the FaceTime ? With that card handoff works?
 
Top