Contribute
Register

[Guide] HP Envy Haswell series J/K/Q/N using Clover UEFI

Status
Not open for further replies.

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Well I installed your version of Clover to a usb

Probably you're ACPI/config.plist is completely wrong on that USB.

because I can't boot from my ssd.

You should install the recommended Clover to the SSD as per post #1.

Here's my clover directory.

This configuration is completely wrong.
You have "final" config.plist but without correct content in ACPI/patched.
Guaranteed to fail.
 
Joined
May 14, 2013
Messages
16
Motherboard
HP Envy Touchsmart 15t-j100 (Clover UEFI)
CPU
i7-4700MQ
Graphics
HD4600 1920x1080
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
Probably you're ACPI/config.plist is completely wrong on that USB.



You should install the recommended Clover to the SSD as per post #1.



This configuration is completely wrong.
You have "final" config.plist but without correct content in ACPI/patched.
Guaranteed to fail.

I'm not sure what I did, but now it works! Thanks for the help.
 
Joined
May 14, 2013
Messages
16
Motherboard
HP Envy Touchsmart 15t-j100 (Clover UEFI)
CPU
i7-4700MQ
Graphics
HD4600 1920x1080
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
And just wondering, there isn't a way to get RTL8188EE working is there? If not I'll buy the BCM94352HMB.

EDIT: Nevermind, I work at a computer repair shop and pulled an AR9280 card out of a broken laptop. Works oob. :)
 
Last edited:
Joined
Apr 8, 2012
Messages
41
Motherboard
HP Envy 15j-104sl - Clover
CPU
i7-4700MQ
Graphics
HD4600

Attachments

  • debug_5118.zip
    2.3 MB · Views: 78
  • AppleHDA_IDT76e0_Envy.kext.zip
    8.5 KB · Views: 131
Joined
Apr 8, 2012
Messages
41
Motherboard
HP Envy 15j-104sl - Clover
CPU
i7-4700MQ
Graphics
HD4600
Your AppleHDA_IDT76e0_Envy.kext was not generated with the current code in github.
Well, I followed exactly your steps, multiple times, if I pull now I indeed get a "up to date message". Will try to figure it out, thanks for your help.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Well, I followed exactly your steps, multiple times, if I pull now I indeed get a "up to date message". Will try to figure it out, thanks for your help.

Assuming you have current github copy (you should see layout14 in Resources_IDT76e0_Envy):
Code:
NUC6i7KYK:j-envy.git rehabman$ ls Resources_IDT76e0_Envy/*.plist
Resources_IDT76e0_Envy/Platforms.plist   Resources_IDT76e0_Envy/ahhcd.plist   Resources_IDT76e0_Envy/layout14.plist

...
You must remove the kext from the working directory and regenerate by running install_downloads.sh.
The install_downloads.sh script, uses patch_hda.sh to regenerate the kext before installing it.
 
Joined
Mar 5, 2012
Messages
8
Motherboard
ASUS ROG Strix Z270i
CPU
Intel core i7 7700k
Graphics
Nvidia 1050 ti
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Color Classic
Mobile Phone
  1. iOS
Hi RehabMan I recently updated to latest mojave beta and everything is working perfect, I update according to your instruction on first post. Please let me know if you need more info from me (sorry for my english). Thanks for your work.

You can be the first to test the required changes for Mojave.
layout-id 3 cannot be used anymore, so I switched the repo to use layout-id 2.
Make sure you update everything (config.plist, ACPI/patched/SSDT-HACK.aml, run install_download.sh again to get new AppleHDA_ALC290.kext)
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,497
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi RehabMan I recently updated to latest mojave beta and everything is working perfect, I update according to your instruction on first post. Please let me know if you need more info from me (sorry for my english). Thanks for your work.

Thanks for testing.
 
Joined
Apr 8, 2012
Messages
41
Motherboard
HP Envy 15j-104sl - Clover
CPU
i7-4700MQ
Graphics
HD4600
Assuming you have current github copy (you should see layout14 in Resources_IDT76e0_Envy):
Code:
NUC6i7KYK:j-envy.git rehabman$ ls Resources_IDT76e0_Envy/*.plist
Resources_IDT76e0_Envy/Platforms.plist   Resources_IDT76e0_Envy/ahhcd.plist   Resources_IDT76e0_Envy/layout14.plist

...
You must remove the kext from the working directory and regenerate by running install_downloads.sh.
The install_downloads.sh script, uses patch_hda.sh to regenerate the kext before installing it.

UPDATE: erased the entire Projects folder and repeated git pull from scratch, I now got the destination Built In Output devices to get recognized, but the source in Audio Preferences shows Unknown device. What I mean should be clear in the screenshot below
Screen Shot 2018-07-29 at 18.23.56.png
 
Status
Not open for further replies.
Top