Contribute
Register

[GUIDE] HP Elitebook 8470p Radeon - Big Sur + Monterey | OpenCore

Joined
Sep 22, 2021
Messages
8
Motherboard
HP Elitebook 8570p
CPU
Intel Core i7-3610QM
Graphics
AMD Radeon HD 7570M
does your laptop also have intel graphics?
Hi Feartech,
No, it doesn't. Only one GPU(7570M)
Do you think I should modify anything here ?
Screen Shot 2021-09-23 at 19.35.23.png
 
Joined
Sep 22, 2021
Messages
8
Motherboard
HP Elitebook 8570p
CPU
Intel Core i7-3610QM
Graphics
AMD Radeon HD 7570M
On the picture i see 10bit too. Try the other 8bits.
Hi DaveJ1,
Thank you for your quick replies buddy,
I've tried it all, but everything seems to give the same results !
 
Joined
Feb 9, 2017
Messages
97
Motherboard
HP Elitebook 8470p
CPU
Intel Core i7-3740QM
Graphics
AMD Radeon HD 7570m 1GB
Opencore can work with high sierra :)
I know, just not tested.
My guide is for Big Sur. I had some issues, when i tried HS(with OC) and I moved to BS instead.
 
Joined
Feb 9, 2017
Messages
97
Motherboard
HP Elitebook 8470p
CPU
Intel Core i7-3740QM
Graphics
AMD Radeon HD 7570m 1GB
Hi DaveJ1,
Thank you for your quick replies buddy,
I've tried it all, but everything seems to give the same results !
I would say it is not supported by the Legacy Patcher yet.
My thought is you should try 11.2.3, since almost everything works only this one doesn't.
If not, we will look deeper.

Edit: Your EDID is different, you have a Full HD screen if i'm right. You can try this.
 
Last edited:
Joined
Sep 18, 2021
Messages
21
Motherboard
HP Elitebook 8470P
CPU
I5 3320M
Graphics
7570M
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I haven't tested OC on HS. For HS i recommend Clover. Do you want HS instead of Big Sur?
Try one more time with Big Sur 11.2.3 and follow #84.
What Combo Wifi card are you using?
tks
 
Last edited:
Joined
Feb 9, 2017
Messages
97
Motherboard
HP Elitebook 8470p
CPU
Intel Core i7-3740QM
Graphics
AMD Radeon HD 7570m 1GB
I heard that big sur not support amd 7570 (metal).
This is my amd, is this ok???
They're not wrong. Legacy Patcher installing back OpenGL AMD related kexts from HS and then works.
Take your time and follow my guide.

Edit: You have QE/CI, i see the screenshot. What was the issue?
 
Top