Contribute
Register

[Guide] HP 6300 Pro / HP 8300 Elite - A 100 percent Working and Easily Affordable CustoMac

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,435
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
It's too bad... I was really hoping it would work. I was hoping it would provide better audio quality than VoodooHDA.
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
20,447
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
It's too bad... I was really hoping it would work. I was hoping it would provide better audio quality than VoodooHDA.
Maybe some other 8300 owners will figure it out. I tried injecting the kexts via Clover but never even got any audio I/O devices to show up.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,435
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
The 8300 uses ALC221.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,757
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
The 8300 uses ALC221.

AppleALC has pinconfigs for ALC221. You may require KextToPatch for Clover. Try placing AppleALC in L/E. Add Audio ID 11 to Clover. Rebuild Cache Reboot. https://github.com/vit9696/AppleALC/releases

Screen Shot 2017-10-28 at 16.42.15.png
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,435
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I already have Audio ID set to 11. It doesn't work whether Lilu and AppleACL are in /EFI/CLOVER/kexts/Other/ or /L/E/.

I've even extracted a clean AppleHDA from the High Sierra installer to make sure that wasn't the problem.
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
10,757
Motherboard
Gigabyte GA-H77N-WIFI
CPU
i7-3770
Graphics
HD 4000
Mac
  1. MacBook
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I already have Audio ID set to 11. It doesn't work whether Lilu and AppleACL are in /EFI/CLOVER/kexts/Other/ or /L/E/.

I've even extracted a clean AppleHDA from the High Sierra installer to make sure that wasn't the problem.

Have you Rebuilt Cache? Try running in Terminal reboot 2 times at least.
Code:
sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,435
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Same result. Still not working.
 
Top