Contribute
Register

[Guide] HP 6300 Pro / HP 8300 Elite - A 100 percent Working and Easily Affordable CustoMac

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
23,836
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I'm in the UK.

Isn't that image of the CMT?
MT = Microtower
CMT = Convertiable Minitower

hp.co.uk/support identifies your serial number as HP Compaq Elite 8300 Microtower
 
Joined
Jul 20, 2017
Messages
108
Motherboard
HP 8300 SFF
CPU
i7
Graphics
Saphire RX 570 8Gb itx
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Thanks everyone.

I would have got the CMT but they don't fit under my small desk space but the MT does just fit.

As long as a big graphics card will fit everything will be cool, any idea if it will?

Is the motherboard the same as the SFF, hope not as I wanted two quick SATA ports, but it's not the end of world if not?

@trs69 I'm currently struggling with installing Catalina over on the Catalina thread, are you able to assist, please?
 
Last edited:
Joined
Jul 20, 2017
Messages
108
Motherboard
HP 8300 SFF
CPU
i7
Graphics
Saphire RX 570 8Gb itx
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Due to the space concerns in the MT case, I'm looking at ITX cards, will this card work with Catalina please?


the other option I'm considering is using a pcie riser cable and mounting a larger card (480 or 580) to the lower section of the case (isolated) and routing monitor cables out of the case via the empty slots. The main benefit is cost-saving from this method.
 
Last edited:

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,586
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Jul 20, 2017
Messages
108
Motherboard
HP 8300 SFF
CPU
i7
Graphics
Saphire RX 570 8Gb itx
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
The RX570 itx arrived today, its a 6 pin connector and requires <150W. Its recommend I use a 500 Watt or greater power supply. I was thinking about running it on Pcie power for now, is this safe?

I also need a little help selecting a new power supply and adaptor cables.
Any recommendation welcome, thanks
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,586
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
It's recommend I use a 500 Watt or greater power supply. I was thinking about running it on Pcie power for now, is this safe?
It won't run without the 6 pin power connected. You could hook up 6 pin power adapter from the motherboard directly if you can't wait to use it. On a side note, I run a full size RX 570 (8 pin supplemental power) off a 400W PSU and it works fine.
 
Last edited:

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,586
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Jul 13, 2013
Messages
53
Motherboard
HP 8300 SFF
CPU
i7
Graphics
RX 560
Help needed, I am trying to install Sierra on my hp8300 SFF and have for the last couple of hours followed the guide to the tee but am stuck here and never get to step 7...
"leave your Unibeast drive in the USB port, reboot and select your Sierra Hard Drive (HFS) and finish the setup."
After selecting the Sierra Hard Drive I see the Apple logo and a progress bar that stops at around 70% (there is never any text of finishing install) and a small line appears on the screen and it systems seems to be frozen.
I have reset the bios, carefully made all the necessary changes and tried again and again...
Is there something I can post to give anyone a clear insight into my system/progress/error?
 

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
17,586
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I have reset the bios, carefully made all the necessary changes and tried again and again...
Is there something I can post to give anyone a clear insight into my system/progress/error?
Are you using the RX 560 for the install or the CPU HD4000 graphics ?
 
Top