Contribute
Register

[Guide] HP 6300 Pro / HP 8300 Elite - A 100 percent Working and Easily Affordable CustoMac

trs96

Moderator
Joined
Jul 31, 2012
Messages
21,301
Motherboard
GA-Z97X-UD3H-BK
CPU
i5-4690K
Graphics
HD4600 / RX 570
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Hello

I need some assistance tonight. I installed all the new updates for 10.12.6 (now 16G1314) and my NVidia Web video 378.05.05.25f06 is no longer compatible. Fixes or ideas? Is there an update?

Is it safe to use Time Machine to roll back a few hours prior to installing the Security Update 2018-002 ?

Thanks
Install the Nvidia web drivers that match your current build of macOS.
 
Joined
Apr 2, 2011
Messages
20
Motherboard
HP 8300 CMT iMacPro1,1
CPU
i7-3770
Graphics
Radeon RX 560 4 GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Install the Nvidia web drivers that match your current build of macOS.

I have looked. I can’t find a 16G1314 version.
 
Joined
Apr 2, 2011
Messages
20
Motherboard
HP 8300 CMT iMacPro1,1
CPU
i7-3770
Graphics
Radeon RX 560 4 GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Just found this post. Is it a practical work around for this issue? Could we just make this change?

sudo nano /System/Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext/Contents/Info.plist
in this file are the lines:
<key> NVDARequiredOS </ key>
<string> 16G1314 </ string>

Thereafter, in the terminal should still be paid to the correct permissions, these we fit with:

sudo chown -R 0: 0 (drag the NVDAStartupWeb.kext here)
sudo chmod -R 755 (drag the NVDAStartupWeb.kext here)
sudo kextcache -i /

Updating the NVidia Webdriver to the current build number (luckily it will be enough to change Info.plist in /System/Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext/Contents but more on that later)
I do it, for the sake of cleanliness so that I remove the old driver and install a new one, which has the advantage that one then has a system which is not biased by any configuration files.

First, let's download the driver for the last supported build.
In my case it was the WebDriver-378.05.05.25f06 version.
After this is done, we would somehow have to come to the files contained therein, either you use tools from third-party or the applications uses the macOs anyway under the hood.

To do this we open the terminal and enter the following:
pkgutil --expand (drag and drop the downloaded Webdriver package) ~ / Desktop / Web Driver Unpacked
Now the complete installation file is in unpacked form on the desktop.
In this there is a file "Distribution", which is nothing more than an XML file with instructions what the installer may / should / can.

We open this file and change the following line (s):
function InstallationCheck ()
{
if (! validateSoftware ()) return false;
return true;
}

in:
function InstallationCheck ()
{
return true;
}

With it we bring, after we have packed our Installer again, this also starts. Otherwise, we get the following error:
hackintosh-forum.de/index.php/...cb79e80aaa19d13a14aa09b33
So far so good. Now we have to convert the folder back into an installation package:
Terminal on and:

pkgutil --flatten ~ / Desktop / Web-Driver-Unpacked ~ / Desktop / Web-Driver-new_Build_number.pkg
This can now be installed without further problems and expected as usual a reboot, which we leave out, however, first.
Now we shimmy in the terminal with elevated right to the following file, this we use the editor nano:
sudo nano /System/Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext/Contents/Info.plist

in this file are the lines:
<key> NVDARequiredOS </ key>
<string> 16G1314 </ string>

Unfortunately, I forgot to remember the old build number in advance, but as you can see, the build number is stored in the string, which you have to change to a new build number each time you update it.
Then we save the Info.Plist with ctrl-o and close nano with ctrl-x.
Thereafter, in the terminal should still be paid to the correct permissions, these we fit with:

sudo chown -R 0: 0 (drag the NVDAStartupWeb.kext here)
sudo chmod -R 755 (drag the NVDAStartupWeb.kext here)
sudo kextcache -i /

at.

Now you can restart the system as usual via the installer and your Nvidia driver should work as usual.
 
Last edited:
Joined
Jan 11, 2014
Messages
242
Motherboard
Z370 Extreme4
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Don't think it will work.
With that description you will be able to install an NVIDIA web driver which is not compatible with your macOS version.

But when the driver starts it checks again if your macOS version matches with the version of your driver. That test will fail.


But try it and let us know - Maybe I'm wrong.
 
Joined
Apr 2, 2011
Messages
20
Motherboard
HP 8300 CMT iMacPro1,1
CPU
i7-3770
Graphics
Radeon RX 560 4 GB
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Did the following and it worked and my video is back. I believe I did no damage. :)

Copied NVDAStartupWeb.kext to my desktop from S/L/E. The file was hidden so I used Finder > Go To Folder /System/Library/Extensions

Renamed the existing kext in S/L/E to to NVDAStartupWeb.old

Modified the NVDAStartupWeb.kext > Contents > info.plist on my desktop from
<string>16G1212</string> to <string>16G1314</string>

Reinstalled with KextBeast and restarted. There is probably a better way to do this and perhaps one of the more seasoned folks in this thread will share that information. But I had to give it a try.
 
Joined
Jul 6, 2011
Messages
40
Motherboard
Intel Nuc6i5SYH
CPU
I5-6260U
Graphics
Intel Iris 540
Mobile Phone
  1. Android
EVGA has an EVGA GeForce GT 1030 SC, 02G-P4-6332-RX, 2GB GDDR5, Passive, Low Profile

https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=02G-P4-6332-RX

$59.99 + free shipping
02G-P4-6332-RX_LG_1.png
 
Joined
Feb 12, 2012
Messages
6
Motherboard
HP 6300 Pro
CPU
i5-3570K
Graphics
RX560
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
First off I want to thank trs96 and others for the great guides and support! I have a 6300 MT that I have been using for about four months and it has been wonderful. I have been using a bluetooth dongle that has worked well with the apple trackpad and keyboard. I wanted to move to a PCIE WIFI/BT card for handoff so I purchased a $40 card off ebay that claims that it works well with OSX. I could not get the BT to work I and thought it might be defective. I have since purchased this card https://www.ebay.com/itm/Broadcom-B...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2055119.m1438.l2649 in hopes that it would work. I installed it and the WIFI worked with instantly but the bluetooth does not work like the first card. I am not sure I am getting the usb headers to work, the card does not show up on the usb device tree. Am I missing something? Thanks!
 
Joined
May 5, 2017
Messages
376
Motherboard
HP 8300 CMT
CPU
i7-3770
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
I suspect if the USB device does not show up in the device tree then that is you underlying issue.
Have you done the patches to rename USB ports? I know that is required on the 8300 and I have done it and my Wifi/BT card worked great. Checkout this thread as well, in particular "Rename EHC1 to EH01, rename EHC2 to EH02". I don't know if this is applicable for the 6300.
 
Top