Contribute
Register

[Guide] Gigabyte Z68MA-D2H-B3+EVGA GTX650

Joined
Oct 15, 2011
Messages
34
Motherboard
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
CPU
i7
Graphics
GTX 650 Ti
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
TO: darthmaulbr + DigitALL
I would highly recommend just getting an nvidia video card.. even get an older one they are cheap and its really easy to use simply install the nvidia webdrives and it does save a lot of headaches.. it will also help you save time in the future without dealing with more video related issues.. Sorry i know this was not the answer you were looking for, however its the fastest and proven to work.
OK Elite 2K, you made spend $100CDN... :) But now it works! I have reinstalled everything and as you mentioned NVidia 650 works out of the box, no other drivers. For reference, I have bought a Zotac NVidia 650Ti with 2GB DDR5.
But for some reason, I had to try to install MacOS few times, there ware few times when it will install close to the end, showing that it is left 4 min, other 2 min and it will reboot out of the blue.
About the sound: I have used your command file and the sound works when it is set on "Internal Speakers", if I switch it to something else and get back to internal speaker, the sound doesn't work. That it happened twice when the system came out of sleep. Other than that, it seems a pretty solid system, I will start installing all apps I need. Thank you for this guide!
BTW, how or where we could set clover to start automatically after few seconds? It boots and it stays to the drive selection screen unless is pressed enter for the MacOS drive.
 
Joined
Oct 23, 2010
Messages
324
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650
OK Elite 2K, you made spend $100CDN... :) But now it works! I have reinstalled everything and as you mentioned NVidia 650 works out of the box, no other drivers. For reference, I have bought a Zotac NVidia 650Ti with 2GB DDR5.
But for some reason, I had to try to install MacOS few times, there ware few times when it will install close to the end, showing that it is left 4 min, other 2 min and it will reboot out of the blue.
About the sound: I have used your command file and the sound works when it is set on "Internal Speakers", if I switch it to something else and get back to internal speaker, the sound doesn't work. That it happened twice when the system came out of sleep. Other than that, it seems a pretty solid system, I will start installing all apps I need. Thank you for this guide!
BTW, how or where we could set clover to start automatically after few seconds? It boots and it stays to the drive selection screen unless is pressed enter for the MacOS drive.
Hi DigitAll, your in Canada eh lol.. I am in Toronto :D first of all congrats on your GT650Ti. This will solve a lot of your problems related to video. Secondly, I dont even use the clover audio file anymore. Instead I bought a usb sound card its $10.99 CAD from amazon prime shipping too :D I will post a link below for the audio card. Also your question about booting clover. I think this is what your looking for its a post by Tony simply put change Boot timeout to 0 in clover.

https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-set-clover-to-automatically-boot-system-drive.174322/


Link for the USB adapter, This adapter needs no kexts or any type of install it works out of the box. just plug it in it works. BTW no more audio issues either during sleep / wake etc.. audio loss.. its like having an OEM apple audio. "BUY IT" .. P.S. when people on a mac laptop break there jack they use this it works perfectly.
https://www.amazon.ca/dp/B00IRVQ0F8/?tag=tonymacx86c0c-20

Lastly, I am not sure why you had many install issues but glad its working for you. (most likely boot flags missing due to configuration)
Cheers
 
Last edited:
Joined
Oct 23, 2010
Messages
324
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650

Attachments

Last edited:
Joined
Jan 28, 2011
Messages
29
Motherboard
Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 V1.3
CPU
2600k i7
Graphics
GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
Apple, Centris, Classic, iMac, LC, Power Mac, PowerBook, SE/30
Mobile Phone
Android, iOS
Elite2k: posting to say "thank you" for your consistent and incredibly helpful work maintaining these guides for our board. Finally got around to updating to Sierra this week and it was an incredibly simple update and everything is working perfectly! Love my old Sandy Bridge warhorse :)
 
Joined
Oct 23, 2010
Messages
324
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650
Joined
Oct 23, 2010
Messages
324
Motherboard
z68a-d3-b3
CPU
i7-3770k
Graphics
GTX 650
Elite2k: posting to say "thank you" for your consistent and incredibly helpful work maintaining these guides for our board. Finally got around to updating to Sierra this week and it was an incredibly simple update and everything is working perfectly! Love my old Sandy Bridge warhorse :)
You Very welcome. This is my main Rig!!! and it will be for as long as it lasts :D
 
Joined
Feb 17, 2012
Messages
67
Motherboard
GA-Z68MA-D2H-B3
CPU
2600k
Graphics
HD3000


Please MAKE SURE you update to to newest CLOVER before updating or else you will get a black screens / many issues.


Simply update via app store and reboot everything works if your using nvidia drivers please update the drivers
https://www.tonymacx86.com/threads/...for-macos-sierra-10-12-5-378-05-05-15.222102/

Code:
 sudo trimforce enable

Hi! I use both an Nvidia GTX 750 card and the onboard HD3000 of my i7 2600k.
For HD3000 to work I use Macmini 5,1 system definition (your iMac14,2 and others just black out the HD3000).

But after upgrading to 10.12.5 and Nvidia web drivers I lost the nvidia display. I'm struggling with https://www.tonymacx86.com/threads/solving-nvidia-driver-install-loading-problems.161256/ to find an answer, but if any of you got it working right (Nvidia card + HD3000 multi display setup) please chirp in!


EDIT: solved it using the

Method 1: The easy method

Use KextBeast to install these two kext Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext into your Library/Extensions folder.

now I have both HD3000 + GTX 750 working under Sierra 10.12.5 in my old Z68MA !!!
 
Last edited:
Joined
Mar 14, 2012
Messages
8
Motherboard
MOUNTAIN LION
CPU
I5 2500 K
Graphics
GFORCE 210
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
EDIT: solved it using the

Method 1: The easy method

Use KextBeast to install these two kext Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext into your Library/Extensions folder.

now I have both HD3000 + GTX 750 working under Sierra 10.12.5 in my old Z68MA !!![/QUOTE]


Thank you, this method work for me.
 
Joined
Jun 19, 2012
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
thanks for your guide, the only issue im phasing is that i lose audio after i wake up my computer from sleep. do you have this issue? im on 10.12.5
 
Top