Contribute
Register

[Guide] Gigabyte BRIX using Clover UEFI (GB-BXi5H-4200/GB-BXi5-4570R/GB-BXi7-4770R)

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Audio seems to work over HDMI.
I assume there are two ports...

What is the port configuration?
2x HDMI?
1x HDMI + 1x DP?
Did you test both ports?

Edit: Made a commit on github representing changes obviously needed so far.
 
Last edited:

Mis

Joined
Oct 18, 2018
Messages
5
Motherboard
GA-MQLP5AP-00
CPU
i5-5200U
Graphics
HD 5500
1x HDMI and 1x DP.

I updated the plist, and used iMac 16,2
It gets to the Apple loading screen and then just black screen. Safe boot seems to work.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
1x HDMI and 1x DP.

I updated the plist, and used iMac 16,2
It gets to the Apple loading screen and then just black screen. Safe boot seems to work.
"Problem Reporting" files are incomplete (EFI/Clover is missing).
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

If you can boot safe mode, provide complete PR files:
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.

If you mount EFI prior to running gen_debug.sh, it will probably even gather EFI/Clover automatically.
The FAQ has instructions for mounting EFI from safe mode.
 
Joined
Nov 22, 2018
Messages
4
Motherboard
Brix pro GIGABYTE HM78
CPU
I7-5775R
Graphics
Iris 6200 pro
i use your guide to build my hachintosh, and almost everything works fine to me, except any sensor can not work correctly, like cpu temperature, or anything, but it's ok, however, the bluetooth suddenly unavailable, it's work fine in two week ago. i had try reset nvram, and force killed bluetoothd, it still unavailable, so what's the point?
i have changed ig-platform-id to 0x03, 0x00, 0x12, 0x16 , because old one can not support two monitors, and this id works for me.

and i post my dump log.
 

Attachments

Joined
Nov 22, 2018
Messages
4
Motherboard
Brix pro GIGABYTE HM78
CPU
I7-5775R
Graphics
Iris 6200 pro
1x HDMI and 1x DP.

I updated the plist, and used iMac 16,2
It gets to the Apple loading screen and then just black screen. Safe boot seems to work.
if your cpu model is 5775R you can try 0x03, 0x00, 0x12, 0x16, it works for me . i have some problem and i fixed
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
i use your guide to build my hachintosh, and almost everything works fine to me, except any sensor can not work correctly, like cpu temperature, or anything, but it's ok, however, the bluetooth suddenly unavailable, it's work fine in two week ago. i had try reset nvram, and force killed bluetoothd, it still unavailable, so what's the point?
i have changed ig-platform-id to 0x03, 0x00, 0x12, 0x16 , because old one can not support two monitors, and this id works for me.

and i post my dump log.
0x16120003 has 0105 and 0204, and 0306 ports.
0x16220002 0105 and 0204, missing 0306.
Possibilities include patching 0x16220002 to change 0204 or 0105 into 0306, or using a different ig-platform-id such as 0x16220007 which has 0204 and 0306.

The correct solution really depends on which of the three 0105, 0204, 0306 ports/connectors are needed.

Best results tend to be with an ig-platform-id that somewhat matches the device-id (eg. for device-id 0x1622, stick with valid ig-platform-id values 0x1622xxxx).
 
Joined
Nov 22, 2018
Messages
4
Motherboard
Brix pro GIGABYTE HM78
CPU
I7-5775R
Graphics
Iris 6200 pro
0x16120003 has 0105 and 0204, and 0306 ports.
0x16220002 0105 and 0204, missing 0306.
Possibilities include patching 0x16220002 to change 0204 or 0105 into 0306, or using a different ig-platform-id such as 0x16220007 which has 0204 and 0306.

The correct solution really depends on which of the three 0105, 0204, 0306 ports/connectors are needed.

Best results tend to be with an ig-platform-id that somewhat matches the device-id (eg. for device-id 0x1622, stick with valid ig-platform-id values 0x1622xxxx).
thanks for answer that, but i checked 0x16220000 0x16220002 0x16220007, both cannot work in two monitor, only 0x16120003 works fine.
by the way, can you explain me why sensor cannot work corretly? thank you so much.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
thanks for answer that, but i checked 0x16220000 0x16220002 0x16220007, both cannot work in two monitor, only 0x16120003 works fine.
by the way, can you explain me why sensor cannot work corretly? thank you so much.
Attach full problem reporting files with both monitors active.
No idea what you mean by "sensor".
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi. I just installed through the above steps and I am rocking the BRIX i7 Haswell Setup. However, for some weird reason, application icons went missing in my applications. Is this a iGPU issue? Thanks!
This guide does not use Multibeast.
 

Top