Contribute
Register

[Guide] GA-X58A-UD3R (2.0) BIOS FH - i7 930 - Apple OEM HD5770

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 6, 2010
Messages
59
Motherboard
CustoMac Pro 2010
CPU
i7-930 2.8GHz
Graphics
Apple HD 5770 (2 Mini DisplayPorts and 1 DVI)
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Installation Guide for GA-X58A-UD3R (2.0) BIOS FH - i7 930 - Apple OEM HD5770
-----------------------------------------------------------------------------------------

Please offer any constructive criticism that may improve this build which I based from tonymac's Customac 2010
http://tonymacx86.blogspot.com/2010/...-pro-2010.html

---------------
Components:
---------------
- Intel i7 930 LGA1366
- Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) - FH BIOS Mobo
- Corsair XMS3 DDR3 12GB RAM (3x 4GB matched) 9-9-9-24 1333MHz
- Apple Branded Radeon HD5770 (2 Mini Displayports and 1 DVI) PCI-E Video Card
- ASUS DRW-24B3ST Multi Recorder Optical Drive
- Apple Cinema Display 24"

--------------------
Install Procedure:
--------------------
1. Make Unibeast Installer for Mavericks USB
(Unibeast version 3.0.1 was used)
http://www.tonymacx86.com/374-unibea...-based-pc.html

2. Within the Unibeast Installer USB I made a folder for "post install" folder that contains
a) Latest version of Multibeast (version 6.0.1 was used)
http://www.tonymacx86.com/downloads.php?do=file&id=206

b) DSDT for the Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) - FH BIOS
http://www.tonymacx86.com/11-dsdt-database.html

c) Chameleon Wizard (4.2.3 was used)
http://www.insanelymac.com/forum/top...for-chameleon/


3. BIOS config:memory timings set manually on expert then returned to auto to lock timings - additional settings are based from Lnx2Mac's Optimal BIOS blog
http://lnx2mac.blogspot.com/2010/07/optimal-bios-configuration.html

***Extra note about BIOS - It is a good idea to disable features that you are not using (e.g. I disabled firewire since I do not have any firewire peripherals) and to set all drives to AHCI (even if you disable them). This helps minimize potential glitches between the BIOS and running your Hackintosh.***


4. F12 at start-up screen then select start-up drive USB-HDD for the Unibeast Installer USB

5. Make sure destination drive for the install is properly formatted then install Mavericks following Apple step-through

6. Reboot with F12 again start-up screen select USB-HDD and this time choose the drive you installed Mavericks onto (instead of OS X Mavericks unibeast installer)

7. At desktop copy contents of "post install" folder that you made in step 2 from the USB Unibeast Installer

8. Open Disk Utility to Repair Disk Permissions of your Mac Install

7. Run Multibeast linking your DSDT (see my screenshot for the build setting I used)

8. When Multibeast is finished run Chameleon Wizard to make adjustments (I added ATI Config for hoolock - set graphics mode for my monitor's resolution - ticked Graphics Enabler. Then save (see screenshot)

9. I checked my SMBios using Chameleon Wizard to confirm system preference is 5,1 Mac Pro - Be sure to save if you made changes

10. If you have an advanced format drive then Reboot using F12 at boot again and select Installer then follow tonymac's solution 1 to fix the "boot0 error" http://www.tonymacx86.com/25-boot0-e...ial-guide.html

11. Reboot your computer and enjoy!


-----------------------
Graphics Card Note:
-----------------------
I am using the Apple OEM Radeon HD5770 card the framebuffer is suppose to be "hoolock" and the chameleon graphics enabler set to "yes".

------------------
iMessage notes:
------------------
This is what worked for me -> iMessage Not working after upgrading to Mavericks!
http://www.tonymacx86.com/general-h...g-after-upgrading-mavericks-3.html#post696304

Here is a thread that might be of use -> How to Fix iMessage
http://www.tonymacx86.com/general-help/110471-how-fix-imessage.html

__________________________________________________ __________________________________________________ _____
I have a dual boot system so I have hidden a partition and renamed some drives but here is a copy of my org.chameleon.Boot.plist which provided support for my OEM Apple graphics card with the "hoolock" frame buffer. Doing some searching can reveal your frame buffer to substitute.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>AtiConfig</key>
<string>Hoolock</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1920x1200x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Hide Partition</key>
<string>hd(1,2)</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>-v</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Rename Partition</key>
<string>hd(0,2) "OS X Mavericks"; hd(1,1) "Windows 8.1"</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>
 

Attachments

  • Screen Shot 2013-11-14 at 10.55.44 AM.png
    Screen Shot 2013-11-14 at 10.55.44 AM.png
    187.7 KB · Views: 2,031
  • Screen Shot 2013-11-13 at 4.51.51 PM.png
    Screen Shot 2013-11-13 at 4.51.51 PM.png
    190.5 KB · Views: 3,195
  • Screen Shot 2013-11-13 at 4.57.56 PM.png
    Screen Shot 2013-11-13 at 4.57.56 PM.png
    85.8 KB · Views: 1,321
  • IMG_0263.jpg
    IMG_0263.jpg
    40.1 KB · Views: 958
  • IMG_0265.jpg
    IMG_0265.jpg
    38.6 KB · Views: 986
  • IMG_0266.jpg
    IMG_0266.jpg
    32.9 KB · Views: 791
Joined
Jun 14, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-X58A-UD3R
CPU
i7-960
Graphics
Gigabyte Geforce 650
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have a very similar setup... Only I replaced my 5770 with a NVidia card. When I'm at step six of your list... I get a freeze when booting up. I see the apple logo and the spinning wheel, then I get blank white screen. Still happens in safe mode and verbose mode seems to go all the way through. Any suggestions?
 
Joined
Oct 6, 2010
Messages
59
Motherboard
CustoMac Pro 2010
CPU
i7-930 2.8GHz
Graphics
Apple HD 5770 (2 Mini DisplayPorts and 1 DVI)
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I have a very similar setup... Only I replaced my 5770 with a NVidia card. When I'm at step six of your list... I get a freeze when booting up. I see the apple logo and the spinning wheel, then I get blank white screen. Still happens in safe mode and verbose mode seems to go all the way through. Any suggestions?

I would try first to boot with PciRoot=1

If that doesn't work then boot with GraphicsEnabler=No

Tell me the results after that which may give me a clear picture of the issue.
 
Joined
Oct 6, 2010
Messages
59
Motherboard
CustoMac Pro 2010
CPU
i7-930 2.8GHz
Graphics
Apple HD 5770 (2 Mini DisplayPorts and 1 DVI)
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks (to mslinn and Stork) - re-entered link seems to work on my end now.
 
Joined
Oct 29, 2012
Messages
42
Motherboard
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
CPU
i7 930
Graphics
Palit NE5X460SF1102 GeForce GTX 460
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I tried booting with PCIRootUID=0 -v and got this:

pcirootid0.jpg

Then I tried PCIRootUID=1 -v and got this:
pcirootid1.jpg

Then I tried hcpi=0x3000 PCIRootUID=1 -v and got this:
hcpi0x3000.jpg

What should I do?
 
Joined
Oct 6, 2010
Messages
59
Motherboard
CustoMac Pro 2010
CPU
i7-930 2.8GHz
Graphics
Apple HD 5770 (2 Mini DisplayPorts and 1 DVI)
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Oct 29, 2012
Messages
42
Motherboard
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
CPU
i7 930
Graphics
Palit NE5X460SF1102 GeForce GTX 460
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>Boot Banner</key>
	<string>No</string>
	<key>GraphicsEnabler</key>
	<string>No</string>
	<key>Instant Menu</key>
	<string>Yes</string>
	<key>IGPEnabler</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Kernel Flags</key>
	<string></string>
	<key>Legacy Logo</key>
	<string>Yes</string>
	<key>UseKernelCache</key>
	<string>No</string>
</dict>
</plist>
 
Joined
Oct 6, 2010
Messages
59
Motherboard
CustoMac Pro 2010
CPU
i7-930 2.8GHz
Graphics
Apple HD 5770 (2 Mini DisplayPorts and 1 DVI)
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>Boot Banner</key>
	<string>No</string>
	<key>GraphicsEnabler</key>
	<string>No</string>
	<key>Instant Menu</key>
	<string>Yes</string>
	<key>IGPEnabler</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Kernel Flags</key>
	<string></string>
	<key>Legacy Logo</key>
	<string>Yes</string>
	<key>UseKernelCache</key>
	<string>No</string>
</dict>
</plist>


What BIOS and version is your mobo? What DSDT are you using? (the Boot.plist doesn't reflect one being used)
 
Status
Not open for further replies.
Top