Guide for Installing Snow Leopard on the 4530s Version 3

Discussion in 'HP ProBook 4530s' started by blueking, Dec 8, 2011.

  1. brownin

    brownin

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    198
    Mobo:
    10.7.4 / Windows
    CPU:
    Intel i7 2600K
    Graphics:
    AMD 6870
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 19, 2012 at 11:13 PM #331
    brownin

    brownin

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    198
    Mobo:
    10.7.4 / Windows
    CPU:
    Intel i7 2600K
    Graphics:
    AMD 6870
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Sleep wasn't working...

    Sorry I took so long to get back to you.
     
  2. ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Jan 19, 2012 at 11:50 PM #332
    ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Any Idea?
     
  3. BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,086
    Mobo:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    Jan 19, 2012 at 11:54 PM #333
    BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,086
    Mobo:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    @ianz2k7

    I put SL on my hard drive last night without any major problems. I used my custom USB method viewtopic.php?p=240529#p240529
    since it only takes 8 minutes for basic install and often reinstall OS.
    If you are willing to start from scratch I can do the same and we can compare each step to see where the problem lies.

    I never used iboot, rboot so don't know if they are any potential problems that prevent SL from working on your laptop. I will burn iboot CD tomorrow to see how it goes.
    Since you are using 4730S dsdt.aml is needed in /Extra folder for any type of installer you use.
     
  4. ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Jan 19, 2012 at 11:56 PM #334
    ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    We'll yes sir, I can start from Scratch right now, I will take whatever it takes just to make this Machine works.. I have 2 Laptops here, stucked. T__T
     
  5. BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,086
    Mobo:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    Jan 20, 2012 at 12:27 AM #335
    BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,086
    Mobo:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    Please restore your Retail DVD using Disk Utility to USB drive 8GB or larger and also include other essential files on it like chameleon, 3.1.1 installer and correct dsdt.aml for 4730S which you can get from "Installer files for manual install.zip" viewtopic.php?p=261987#p261987
    bootable USB drive should look like this. Please note 2 mach_kernels. They need to be from 10.6.8 (already included in my post)
    USB_install.png
    Please ask any questions. When you get to step 7 let me know because booting into single mode is required to transfer mach_kernel and /Extra folder to the hard drive.
     

    Attached Files:

    • USB_install.png  (110.2 KB, 67 views)
  6. ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Jan 20, 2012 at 12:32 AM #336
    ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Yes, I will... there's 2 mach_kernels, inside extra and outside extra.. am I right?
     
  7. BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,086
    Mobo:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    Jan 20, 2012 at 12:41 AM #337
    BigDonkey

    BigDonkey

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,086
    Mobo:
    HP-4540S
    CPU:
    i5-3210M
    Graphics:
    HD4000
    That's right. Both around 20MB. Only one is needed. One in /Extra is a backup.
     
  8. ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Jan 20, 2012 at 12:56 AM #338
    ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    when I put the mach_kernel on the USB, root.. it says the item "mach_kernel" can't be replaced because it's invisible..
    any idea how can I?
     
  9. brownin

    brownin

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    198
    Mobo:
    10.7.4 / Windows
    CPU:
    Intel i7 2600K
    Graphics:
    AMD 6870
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 20, 2012 at 12:58 AM #339
    brownin

    brownin

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    198
    Mobo:
    10.7.4 / Windows
    CPU:
    Intel i7 2600K
    Graphics:
    AMD 6870
    Classic Mac:
    iMac, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Make it visible then?
     
  10. ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    Jan 20, 2012 at 1:00 AM #340
    ianz2k7

    ianz2k7

    Joined:
    Nov 23, 2011
    Messages:
    73
    I mean there's already mach_kernel on the my usb drive, because I restore the SL Retail on it.. but hidden.. and I wan't to replace it.. can you teach me how?
     

Share This Page