Contribute
Register

Guide for installing Lion on GA-Z77X-UD5H

Joined
Nov 28, 2011
Messages
338
Motherboard
GA-Z77X-UD5H-Clover
CPU
i7-2600K @ 4.6GHz OC
Graphics
GTX 1060
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I am using:
GA-Z77X-UD5H V 1.0 F7 Bios, CPU i7 2600K, MSI R6870 (HDI 6870), 16GB Ram, Black Caviar SATA III 1To in MBR for Osx (dual boot with win7 x64 on an other disk)
With Bios at default values, this mobo can run Lion 10.7.4 without any modification (only adding FakeSMC.kext and Chimera to start) no need of exotic kext or patch. In particular, management of SandyBridge CPU is working out of the box.
If you install the new kernel and kext for Ivybridge (BridgeHelper 5.0), you get all the specific stuffs working (USB3, and front USB2...), in addition you need to add the kext for network (Atheros), fix the sound with Multibeast (ALC 898) and may need some specific tricks to get QE/CI (MSI R6870 is working of the box nothing to fix).
It is working with or without cache enabled (works with no boot.plist at all).
It never has been so simple. I don't understand the problem.
 
Joined
Apr 6, 2011
Messages
326
Motherboard
GA-Z270X Ultra Gaming
CPU
i5-6700K
Graphics
GTX 1050Ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
MarcelBidon said:
I am using:
GA-Z77X-UD5H V 1.0 F7 Bios, CPU i7 2600K, MSI R6870 (HDI 6870), 16GB Ram, Black Caviar SATA III 1To in MBR for Osx (dual boot with win7 x64 on an other disk)
With Bios at default values, this mobo can run Lion 10.7.4 without any modification (only adding FakeSMC.kext and Chimera to start) no need of exotic kext or patch. In particular, management of SandyBridge CPU is working out of the box.
If you install the new kernel and kext for Ivybridge (BridgeHelper 5.0), you get all the specific stuffs working (USB3, and front USB2...), in addition you need to add the kext for network (Atheros), fix the sound with Multibeast (ALC 898) and may need some specific tricks to get QE/CI (MSI R6870 is working of the box nothing to fix).
It is working with or without cache enabled (works with no boot.plist at all).
It never has been so simple. I don't understand the problem.

Wont my QECI work without buying a card? Or, if I do have to buy a card, tell me some cheap ones like under $30, because I am buying a $600 card in a few months!
 
Joined
Nov 28, 2011
Messages
338
Motherboard
GA-Z77X-UD5H-Clover
CPU
i7-2600K @ 4.6GHz OC
Graphics
GTX 1060
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
themacguy said:
MarcelBidon said:
I am using:
GA-Z77X-UD5H V 1.0 F7 Bios, CPU i7 2600K, MSI R6870 (HDI 6870), 16GB Ram, Black Caviar SATA III 1To in MBR for Osx (dual boot with win7 x64 on an other disk)
With Bios at default values, this mobo can run Lion 10.7.4 without any modification (only adding FakeSMC.kext and Chimera to start) no need of exotic kext or patch. In particular, management of SandyBridge CPU is working out of the box.
If you install the new kernel and kext for Ivybridge (BridgeHelper 5.0), you get all the specific stuffs working (USB3, and front USB2...), in addition you need to add the kext for network (Atheros), fix the sound with Multibeast (ALC 898) and may need some specific tricks to get QE/CI (MSI R6870 is working of the box nothing to fix).
It is working with or without cache enabled (works with no boot.plist at all).
It never has been so simple. I don't understand the problem.

Wont my QECI work without buying a card? Or, if I do have to buy a card, tell me some cheap ones like under $30, because I am buying a $600 card in a few months!


On another system I have an Asus HD 6570 working OOB. Very cheap (around 54€). Performance in common applications is ok.
I cannot understand what you can do better with a $600 card on a mac... for me medium range is ok.
 
Joined
Apr 6, 2011
Messages
326
Motherboard
GA-Z270X Ultra Gaming
CPU
i5-6700K
Graphics
GTX 1050Ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
MarcelBidon said:
themacguy said:
MarcelBidon said:
I am using:
GA-Z77X-UD5H V 1.0 F7 Bios, CPU i7 2600K, MSI R6870 (HDI 6870), 16GB Ram, Black Caviar SATA III 1To in MBR for Osx (dual boot with win7 x64 on an other disk)
With Bios at default values, this mobo can run Lion 10.7.4 without any modification (only adding FakeSMC.kext and Chimera to start) no need of exotic kext or patch. In particular, management of SandyBridge CPU is working out of the box.
If you install the new kernel and kext for Ivybridge (BridgeHelper 5.0), you get all the specific stuffs working (USB3, and front USB2...), in addition you need to add the kext for network (Atheros), fix the sound with Multibeast (ALC 898) and may need some specific tricks to get QE/CI (MSI R6870 is working of the box nothing to fix).
It is working with or without cache enabled (works with no boot.plist at all).
It never has been so simple. I don't understand the problem.

Wont my QECI work without buying a card? Or, if I do have to buy a card, tell me some cheap ones like under $30, because I am buying a $600 card in a few months!


On another system I have an Asus HD 6570 working OOB. Very cheap (around 54€). Performance in common applications is ok.
I cannot understand what you can do better with a $600 card on a mac... for me medium range is ok.

Actually, I have Windows as well, and for gaming I require a good card, because I have a 1080p monitor. And if I've purchased such good components, why compromise on the graphics card, which is one of the most important components?
 
Joined
Oct 23, 2011
Messages
11
Motherboard
Gigabyte GA-Z68ma-d2h-b3 - 8Gb Ram
CPU
i5 Sandybridge
Graphics
Geoforce 8800GTS
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
So did you need to buy a card to get this to work? Trying to get Lion booting on same spec - can't! But using onboard graphics - so assume this is my problem??
 
Joined
Jun 11, 2012
Messages
357
Motherboard
GA-Z87X-UD3H
CPU
i7-4770K
Graphics
GTX 960
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Apple
  2. Centris
  3. LC
  4. Plus
  5. Power Mac
  6. PowerBook
  7. SE
Mobile Phone
  1. iOS
Please describe your hardware and how you have it hooked together. Then please describe the error....in detail, that you are getting. Have faith, we will get it going!
 
Joined
Apr 6, 2011
Messages
326
Motherboard
GA-Z270X Ultra Gaming
CPU
i5-6700K
Graphics
GTX 1050Ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Well, I havent yet purchased a graphics card, have been very busy in a few days.

Soon going to get back to trying to hackintosh it, while I am still waiting for the new customac guide so that I can choose a graphics card from there.

And I'm getting a macbook pro 15 anyways, so will use this machine only for heavy tasks like gaming, etc., while the pro is good at those as well!
 
Joined
Jun 9, 2012
Messages
14
Motherboard
10.8
CPU
i5 2500k
Graphics
EVGA GTX GeForce 760 SC w/ ACX Cooling
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I had the same kernel panics revolving around the integrated graphics (HD 3000 from a 2500k) and the same z77 UD5H. Once you've got lion on it, run multi beast and choose user ddst (except with this board you actually don't need a ddst so don't put one on the desktop). Then reboot and if you're using the hd 3000, it will probably have a kernel panic. NO FEAR. Boot with the GraphicsEnabler=No flag and then, using kext beast install the graphics enabler next at the end of this post and it should work with no problems (with qe/ci acceleration) As always run system utilities to be safe after installing the kext.
btw I'm running bios f8 if that may help.
ALSO, vga won't work, go dvi (i had vga but had to get a dvi cable because real macs don't have vga so qe/ci won't work)
 

Attachments

  • AppleIntelSNBGraphicsFBInjector.kext.zip
    2.4 KB · Views: 32
Joined
Apr 6, 2011
Messages
326
Motherboard
GA-Z270X Ultra Gaming
CPU
i5-6700K
Graphics
GTX 1050Ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
What is system utilities? I never run system utilities after installing kexts. Maybe thats the reason for the panics. Tomorrow I'll be getting a vga to dvi cable, then I'll install Mac OS X again! Btw, can you help me with other things as well? Like sound, etc.?
 
Joined
Jun 9, 2012
Messages
14
Motherboard
10.8
CPU
i5 2500k
Graphics
EVGA GTX GeForce 760 SC w/ ACX Cooling
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Oh sorry repair permissions but its under the system utilities in multi beast haha and I've got sound working (but only through the green [EDIT it works I thought it was the green but I checked and it was the black rear line out] line out in the back) install the alc8xxhda (non legacy worked and its under the unified device injector) and the applehda rollback and the alc 898 non dsdt had enabler and those three should do it for sound (idk how to get the full 7.1 sound working but I'm fine with this)
For those just starting using this mob, beware, the dsdt gave me a lot of trouble and I've had no problems without it so I just don't use it, anyhow sleep and wake works fine with this chipset
 
Top