[Guide] El Capitan on the Skylake H170N-WIFI

Discussion in 'El Capitan Desktop Guides' started by ammulder, Nov 10, 2015.

  1. NihalGW

    NihalGW

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    6
    Mobo:
    Gigabyte GA H170N Wifi
    CPU:
    Intel Core i5 6500
    Graphics:
    EVGA Geforce GTX 1060 3GB SuperClocked
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 31, 2017 at 6:02 PM #1551
    NihalGW

    NihalGW

    Joined:
    Oct 8, 2017
    Messages:
    6
    Mobo:
    Gigabyte GA H170N Wifi
    CPU:
    Intel Core i5 6500
    Graphics:
    EVGA Geforce GTX 1060 3GB SuperClocked
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Hey Guys,

    This thread has been a godsend, I'm pretty much an amateur in my first computer build - albeit a computer science major who's done his research. I pretty much have everything running just fine on El Capitan as of now. While running any applications off the internet, i get severe flickering on the screen. Ive only had the build working for a weekend now and haven't really tested much else, but this occurs in safari, chrome and whatsapp(web messaging app) so far. Any idea what could be causing this?

    I also have this flicker when i log on from the lock screen, but i read somewhere that it had something to do with me using a 1060 in the set up.

    Please let me know if theres any information i can add to this, and thanks for any help :)
     
  2. P-g

    P-g

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    2
    Nov 7, 2017 at 5:09 PM #1552
    P-g

    P-g

    Joined:
    Jun 8, 2016
    Messages:
    2
    Captura de ecrã 2017-11-07, às 17.07.43.png
     
  3. S0f4surf3r

    S0f4surf3r

    Joined:
    May 29, 2017
    Messages:
    20
    Mobo:
    HA H170N Wifi
    CPU:
    i3 6100
    Graphics:
    HD 530
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 6, 2017 at 12:26 PM #1553
    S0f4surf3r

    S0f4surf3r

    Joined:
    May 29, 2017
    Messages:
    20
    Mobo:
    HA H170N Wifi
    CPU:
    i3 6100
    Graphics:
    HD 530
    Mobile Phone:
    Android
    okay, i sounds like a wrong graphic configuration, take your old config and copy the graphic Preferences to the knew
     
  4. JohannesK

    JohannesK

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte H170N-Wifi
    CPU:
    i3 6100U
    Graphics:
    Intel HD530
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 29, 2017 at 8:16 PM #1554
    JohannesK

    JohannesK

    Joined:
    Mar 15, 2016
    Messages:
    3
    Mobo:
    Gigabyte H170N-Wifi
    CPU:
    i3 6100U
    Graphics:
    Intel HD530
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hi, I have followed this install guide. However I seem to be having an issue with the graphics. When I boot from the USB drive I get the Apple Logo with the loading bar, after the bar is full the Screen gets no signal anymore.

    I´m sure the OS X Installer is running in the background because I once was able to blindly navigate to the Menu bar to shut down the machine from there.

    I don´t have a gfx card installed. I have my system details added in my profile.

    Any help would be appreciated.

    Edit: After spending the night I managed to get it up and running with High Sierra.
     
    Last edited: Dec 30, 2017
  5. Dr.Tom-san

    Dr.Tom-san

    Joined:
    Dec 25, 2017
    Messages:
    15
    Mobo:
    H170N-WIFI
    CPU:
    i5-6400
    Graphics:
    HD530
    Mac:
    Mac Pro
    Classic Mac:
    iBook, iMac, Power Mac, SE
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    Jan 11, 2018 at 5:55 PM #1555
    Dr.Tom-san

    Dr.Tom-san

    Joined:
    Dec 25, 2017
    Messages:
    15
    Mobo:
    H170N-WIFI
    CPU:
    i5-6400
    Graphics:
    HD530
    Mac:
    Mac Pro
    Classic Mac:
    iBook, iMac, Power Mac, SE
    Mobile Phone:
    Android, Windows Phone
    @ammulder Have you been successful in enabling Sleep with this system, with no dedicated graphics card? I have built my system according to yours (Intel graphics only), but can't get Sleep to work (other than Hibernation 25, which is buggy).

    Any hints highly appreciated.
     

Share This Page