[Guide] El Capitan on the Intel Broadwell NUC

Discussion in 'El Capitan Desktop Guides' started by ammulder, Sep 7, 2015.

  1. indaqub

    indaqub

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    106
    Dec 6, 2016 at 12:04 PM #791
    indaqub

    indaqub

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    106
    Now I can confirm that everything works on my NUC5i5MYHE, but I think the Appendix B of the guide at "fix Dual Boot" it should be more obvious that I had to rename CLOVERX64.efi to bootmgfw.efi
    That would have save me couple of hours in searching.
    Nonetheless great guide!
     
  2. youssef123

    youssef123

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    6
    Dec 7, 2016 at 2:45 AM #792
    youssef123

    youssef123

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    6
    Hi need some help please. I have installed sierra successfully. I now just need to install win10 on a separate drive on my NUC.
    Can someone please share how to do so, i tried following the guide but it was for a single drive dual boot method which doesn't apply to me
    i'm particularly not sure how to format the other drive using diskutil ( one i want to install win10 on) on OSX - Which format and scheme? so that I can split the new drive in 2 partitions one where i will be installing Win10 and the other to use by both OSX and Win10 for storage purposes.
    also the guide mentions mounting an EFI can you please help with how that is done?

    many thanks for your help!
     
  3. xayd

    xayd

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Messages:
    27
    Mobo:
    Intel NUC i7 RYH
    Dec 14, 2016 at 10:26 PM #793
    xayd

    xayd

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Messages:
    27
    Mobo:
    Intel NUC i7 RYH
    Good question.

    Haven't tried.
     
  4. Spitfire2

    Spitfire2

    Joined:
    Jul 11, 2015
    Messages:
    26
    Mobo:
    GA H97N Wifi Rev. 1.0
    CPU:
    i3 4360
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4600
    Dec 16, 2016 at 11:05 AM #794
    Spitfire2

    Spitfire2

    Joined:
    Jul 11, 2015
    Messages:
    26
    Mobo:
    GA H97N Wifi Rev. 1.0
    CPU:
    i3 4360
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4600
  5. Dlazzy

    Dlazzy

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    2
    Dec 18, 2016 at 3:34 PM #795
    Dlazzy

    Dlazzy

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    2
    Hi,

    Thank you so much for this tutorial. But I have a question.
    There is a problem with my DisplayPort to VGA adaptator.
    The max resolution I get is 1280x1024 and my screen is a 1920x1080. It work at 1920x1080 with DisplayPort to VDI and miniHDMI to HDMI but not with DisplayPort to VGA.
    I tried to switch the resolution with SwitchResx but at 1920x1080 there is some problem (too many pixels.....) And on this software my monitor is "unknow" (it's iiyama)

    Thank you very much for your help.
     
  6. pit512

    pit512

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Messages:
    159
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UD3
    CPU:
    Core i7 6700K @4.6GHz
    Graphics:
    Gigabyte GTX 970 Windforce
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Dec 18, 2016 at 4:40 PM #796
    pit512

    pit512

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Messages:
    159
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UD3
    CPU:
    Core i7 6700K @4.6GHz
    Graphics:
    Gigabyte GTX 970 Windforce
    Mac:
    iMac, MacBook Pro
    Classic Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I believe that for VGA you need an active adaptor...
     
  7. Dlazzy

    Dlazzy

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    2
    Dec 18, 2016 at 5:55 PM #797
    Dlazzy

    Dlazzy

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    2
    Ok I will find one thanks !
     
  8. recoveringwindowsuser

    recoveringwindowsuser

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Messages:
    20
    Mobo:
    NUC5i3MYHE
    CPU:
    2.1Ghz i3 (Broadwell)
    Graphics:
    Intel HD 5500 1536MB
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 18, 2016 at 9:38 PM #798
    recoveringwindowsuser

    recoveringwindowsuser

    Joined:
    Mar 15, 2015
    Messages:
    20
    Mobo:
    NUC5i3MYHE
    CPU:
    2.1Ghz i3 (Broadwell)
    Graphics:
    Intel HD 5500 1536MB
    Mobile Phone:
    iOS
    Apologies if this is the wrong place to post this - if there's a better location on this site for "troubleshooting" vs. "install problems" I'm happy to move it. I've got a NUC5i3MYHE that I built about a year ago thanks to this guide. It's been working nearly flawlessly the entire time. only recently have I run into this issue, and I'm not sure how to properly diagnose it.

    In a nutshell, the system randomly freezes up - more and more frequently and consistently. The only resolution is a hard reboot. When this happens, it's still running - sometimes I can move the mouse across the screen, but keyboard commands are ignored. It still appears on the LAN, though I cannot SSH or VNC into it. I thought it might be related to USB - i feel like it was happening when I connected my iPhone to the box, but it's definitely happened on its own without connecting any USB devices to it as well.

    Currently running 10.11.6 (15G1212). I basically never shut the system down; I occasionally reboot when necessary for updates or maintenance (unless i'm resolving the issue described with the hard boot).

    BIOS version MYBDWi30.86A.0032.2015.0907.1811

    What's the best place to start? I've been thrilled with this machine for a long time. Would hate to start all over again. :(

    Any pointers greatly appreciated. thanks!
     
    Last edited: Dec 18, 2016
  9. Nick1

    Nick1

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    10
    Mobo:
    NUC5i5ryh
    CPU:
    i5-5250U
    Graphics:
    HD6000
    Dec 19, 2016 at 7:13 PM #799
    Nick1

    Nick1

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    10
    Mobo:
    NUC5i5ryh
    CPU:
    i5-5250U
    Graphics:
    HD6000
    Hi to all and thanks for the guide!
    I have NUC5i5ryh (bios 060) sierra 10.12.2 and LG 27UD68 4K Monitor connected with mini displayport to displayport cable.
    The only drawback, is that when the system starts and loads, the monitor starts flickering and i cant see the log-in screen. I have to power it off and then turn it back on.
    My question is, if anyone had a similar problem, has managed to solve it ?
    I also have tried CoreDisplayPatcher (mac-pixel-clock-patch-V2) but it didn't solve the problem.
    Thanks!https://postimg.org/image/gp5so87mv/
     
  10. Connie Mac

    Connie Mac

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    164
    Mobo:
    GA-P55A-UD4P
    CPU:
    i7-860
    Graphics:
    5870
    Dec 26, 2016 at 8:23 PM #800
    Connie Mac

    Connie Mac

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    164
    Mobo:
    GA-P55A-UD4P
    CPU:
    i7-860
    Graphics:
    5870
    Are you using Safari? It seems to be causing similar problems.
     

Share This Page