Contribute
Register

[Guide] El Capitan on the Intel Broadwell NUC

Joined
Dec 30, 2012
Messages
5
Motherboard
Intel NUC5i3RYH
CPU
i3-5010U
Graphics
HD5500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
When I have AppleIntelE1000e.kext in other, I can not boot without usb. I have made sure that all bios settings are the same as the screenshots and as the op. I have found that when I delete it out of other I can boot fine. I have even re downloaded and tried again and same thing. What happens is when its booting I get 3/4 apple logo slow and then at 97% I get like 3 broken apples across the screen.
 
Joined
Dec 30, 2012
Messages
5
Motherboard
Intel NUC5i3RYH
CPU
i3-5010U
Graphics
HD5500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Do you have a second copy in /Library/Extensions or /System/Library/Extensions?

No change can not get booted. same as before.. :?:
 

ammulder

Moderator
Joined
Sep 1, 2014
Messages
3,416
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I did not ask you to reboot and try again. I asked if you had additional copies of the AppleIntelE1000e.kext in /Library/Extensions or /System/Library/Extensions (and by that I mean on the system partition you installed to).

If you do (or did) you need to remove them, sudo touch /Library/Extensions or sudo touch /System/Library/Extensions (or both) and then sudo kextcache -Boot -U / and then reboot and try again.
 
Joined
Dec 30, 2012
Messages
5
Motherboard
Intel NUC5i3RYH
CPU
i3-5010U
Graphics
HD5500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I did not ask you to reboot and try again. I asked if you had additional copies of the AppleIntelE1000e.kext in /Library/Extensions or /System/Library/Extensions (and by that I mean on the system partition you installed to).

If you do (or did) you need to remove them, sudo touch /Library/Extensions or sudo touch /System/Library/Extensions (or both) and then sudo kextcache -Boot -U / and then reboot and try again.

I did not have a copy of it anywhere other than in EFI/Clover/Kexts/Other. I ran those commands it said successful and to reboot. Rebooted and came up same as before. I feel like its something silly that I have missed up. Thanks for your continued help!!
 
Joined
Dec 30, 2012
Messages
5
Motherboard
Intel NUC5i3RYH
CPU
i3-5010U
Graphics
HD5500
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I have been trying a few different things. One thing that Got it to boot was to take AppleIntelE1000e.kext out of EFI/Clover/Kexts/Other and Install it with multibeast. Booted fine waited for 10 minutes ( tested internet, and sound Which was working fine ) and then rebooted to see if it was a fluke. Sure enough on the reboot I had the same problem where it will not boot.

Just thought I would update in case anyone else runs into this.
 
Joined
May 28, 2011
Messages
3
Motherboard
Intel NUC5i7RYH
CPU
Intel Core i7-5557U
Graphics
Intel Iris Graphics 6100
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks! Looks like a good option and better then having to pull a cable.
 
Joined
Jan 2, 2014
Messages
52
Motherboard
customac mini deluxe z87
CPU
i7 4770
Graphics
Dell nvidia gt640
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
ok I have tried to figure this out and done some quick searches on this site with not so much luck...
when I try to run kextbeast it says it is damaged and needs to be sent to the trash...

any ideas?
 
Joined
Nov 12, 2015
Messages
10
Motherboard
Intel NUC5i7RYH
CPU
Intel® Core™ i7-5557U
Graphics
Intel® Iris™ Graphics 6100
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks for the guide.

I haven't built a computer in about 3 years, so had to play a little catch up with all the new hardware.

Picked up a NUC5i7RYH, thought i could add a m.2 wifi card didn't realize m.2 supported different hardware types, first mistake. After that figured i'd get an m.2 SSD so I picked up a SM951 NVMe, second mistake, should have gotten the ACHI version. I really wanted the NVMe for the faster random reads

Anyways, have a sata SSD for now and 16 gigs of ram, the setup went smooth.

Everything seemed fine except for the misreporting of the CPU info and also having problems with the screensaver not coming on and/or my monitors going to sleep. This annoyed me enough to try and fix the prob. Figured it had something to do using the Macbook Air as the product name instead of something like the mac mini.

I used these settings to switch over to the Macmini7,1 and that solved my screensaver / display sleep problem and also the cpu info is now reported correctly.

<key>BiosVendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>MM71.88Z.0220.B00.1409291751</string>
<key>Board-ID</key>
<string>Mac-35C5E08120C7EEAF</string>
<key>BoardManufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BoardType</key>
<integer>10</integer>
<key>ChassisAssetTag</key>
<string>Mini-Aluminum</string>
<key>ChassisManufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>ChassisType</key>
<string>16</string>
<key>Family</key>
<string>Mac mini</string>
<key>Manufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>ProductName</key>
<string>Macmini7,1</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>CK2xxxxxGCVH</string>
<key>Trust</key>
<false/>
<key>Version</key>
<string>1.0</string>

I'm having trouble with wakes after sleep. Is this part of the issue you were having?

Where did you enter this information?

Thanks
 

ammulder

Moderator
Joined
Sep 1, 2014
Messages
3,416
Motherboard
GA-H87N-WIFI
CPU
i7-4790S
Graphics
GT 740
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
ok I have tried to figure this out and done some quick searches on this site with not so much luck...
when I try to run kextbeast it says it is damaged and needs to be sent to the trash...

I'm not sure whether that's talking about KextBeast or the kext it's trying to install or another kext that was previously installed. Does it indicate what file the problem is with?

You can download KextBeast or any individual kexts again. If it's having trouble with one that's already installed, you can just use Finder to move it to the trash, and then use KextBeast to install a new copy.
 
Top