Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 9560 Mojave VirtualSMC, I2C Trackpad, Clover UEFI Hotpatch

Joined
Jan 30, 2015
Messages
17
Motherboard
Dell XPS 15 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hey, I've tested sidecar with ipad wirelessly. I do not have iPad on me but I've just checked Continuity Camera with the iphone and it worked as well (I can test it with ipad later if you want). Yes, I have DW1560.
Nah. iPad's unneccessary in that case. If it works for you at all that means there's some problem on my end that I need to figure out. No clue what though. Universal Clipboard seems to work reliably, so clearly Continuity is enabled. I just can't get Continuity Camera / Scan to work whatsoever with the only compatible iOS device I own, which is my iPhone SE. Camera app never opens on the SE, and macOS throws the Device Timed Out error after a couple seconds.
 
Joined
Nov 17, 2018
Messages
26
Motherboard
Dell XPS 15 9560 - 1.10.1 - Clover
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630
hi

do you know how can i have external monitor working with my xps with closed lid? I have mirrored the screen and then selected in power energy to not sleep on power cable. Also tried some insomniac app but no luck as soon as i close the lid screen goes black and thats it.
 
Joined
Aug 10, 2018
Messages
3
Motherboard
XPS 15 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630 + GTX 1050 (1080p)
Mobile Phone
  1. iOS
hi

do you know how can i have external monitor working with my xps with closed lid? I have mirrored the screen and then selected in power energy to not sleep on power cable. Also tried some insomniac app but no luck as soon as i close the lid screen goes black and thats it.

You need to have the laptop plugged in to wall power as well.

If that isn't working, I have no clue.
 
Joined
May 20, 2018
Messages
84
Motherboard
Dell XPS-15 9560-Clover
CPU
i7-7700HQ / HM175
Graphics
HD 630 / 3840 x 2160
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Do you have a windows 10 bootable usb? There is no way to "factory" reset the laptop. You just need to boot with a USB and reinstall the OS (Windows or Mac) Dell is telling you to do F8 so you can boot into the Windows recovery, but if you deleted your partitions, then that recovery partition is more than likely gone.
Wanted to give an update - After properly booting the properly-made USB drive, using this guide I was able to erase my drive, rebuild it using the initial files in the top of this thread, and restore a Time Machine backup.
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
288
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
i7 4790k
Graphics
HD 4600 + GTX 970
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey guys, sorry I been out of touch. Life is hard but I am back, kind of. Will be jumping on Catalina hopefully in the next few days.

I helped another user get Catalina running in beta before, only issues he had was bluetooth. You can see the info on that here #612. Only went back a few pages to try to catch up and that seemed to be the only real issue and someone was nice enough to update my release with the files.

I'll be on and off for the next few days and will be testing our hack out. I'll try to help out where I can. If all tests well I'll create a Catalina guide.
 
Joined
Jul 21, 2019
Messages
44
Motherboard
Dell XPS 15
CPU
i7 7700HQ
Graphics
UHD 630 - GTX 1050 (Not recognized by MACOSX)
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Nov 9, 2018
Messages
65
Motherboard
Dell XPS 9560 - YH90J
CPU
I7-7700HQ
Graphics
GTX 1050, HD 630
Hey guys, sorry I been out of touch. Life is hard but I am back, kind of. Will be jumping on Catalina hopefully in the next few days.

I helped another user get Catalina running in beta before, only issues he had was bluetooth. You can see the info on that here #612. Only went back a few pages to try to catch up and that seemed to be the only real issue and someone was nice enough to update my release with the files.

I'll be on and off for the next few days and will be testing our hack out. I'll try to help out where I can. If all tests well I'll create a Catalina guide.

Hey @blazinsmokey nice to see you again :)
this should be your clover folder with the new Bluetooth patch, updated files and another theme.
Seems like acidanthera added the new patch to his repo. Its already merged. But it seems like there is no new Release till now. So you need to build the kexts yourself. (Tried it, but my Xcode somehow has an error with signing even for my local use)


And newest Catalina Version is running (got some problems with Continuity, iCloud logout on Mac didn't help)


And I played a little bit with OpenCorePkg. And got Mojave running.
Still ned to try Catalina. If everything is working I will share my files

 

Attachments

  • CLOVER.zip
    9.1 MB · Views: 46
Joined
Jun 24, 2014
Messages
288
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
i7 4790k
Graphics
HD 4600 + GTX 970
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hey @blazinsmokey nice to see you again :)
this should be your clover folder with the new Bluetooth patch, updated files and another theme.
Seems like acidanthera added the new patch to his repo. Its already merged. But it seems like there is no new Release till now. So you need to build the kexts yourself. (Tried it, but my Xcode somehow has an error with signing even for my local use)


And newest Catalina Version is running (got some problems with Continuity, iCloud logout on Mac didn't help)


And I played a little bit with OpenCorePkg. And got Mojave running.
Still ned to try Catalina. If everything is working I will share my files


Nice work looking forward with Open Core. I am very interested in setting up Open Core eventually. I still have my test files I created for OC but it's been quite a while since I read the documentation which I assume has been updated much since.

Updated all the EFI essentials and just updated to 10.15 (19A602) which I believe includes the supplemental upgrade. Haven't done the bluetooth fix yet but wanted to let you know my iCloud, iMessages, App Store(had to sign back in) etc all works. Didn't even have to log out and back in. I wonder if you booting with OC is messing that up. Possibly mismatching hardware profiles, serials, etc.
 
Top