Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 9560 Mojave VirtualSMC, I2C Trackpad, Clover UEFI Hotpatch

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,177
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Note: There is a script that will generate LiluFriend.kext automatically in my hack-tools github project.
just a quick one to say thanks for the LiluFriend creator, worked here as well, not at first though as i needed to update my other kexts, then all was good and working perfect, cheers! :)
 
Joined
Nov 17, 2018
Messages
26
Motherboard
Dell XPS 15 9560 - 1.10.1 - Clover
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630
hi

just migrated my old mbp to this xps and looks fab!
I just wanted to ask there is little annoyance and thus a secondary button click the one that gets the context menu does not work. While all other gestures work fine now. Just secondary click if i want to do i have to press ctrl + click. Anyone knows could this be? I have installed the voodooi2controller into L/E.
 

Attachments

  • debug_15999.zip
    5.5 MB · Views: 56
Joined
Jun 24, 2014
Messages
288
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
i7 4790k
Graphics
HD 4600 + GTX 970
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Since nobody has really added to this anything i guess then the issue probably would be only the card itself also adding to this that yesterday i tried to change the anthenas from black to white and as well the third one i tried multiple ones that i got from china and pretty much all yeld the same result which is a little better but far from what i believe 802.11ac can do (16MB/s).
Anyone can suggest what max speed are you getting on dw1560 vs dw1830?

I have the dw1830, and am getting:
Externally I'm getting:
PING ms
3
DOWNLOAD Mbps
45.36
UPLOAD Mbps
109.99
through speedtest.net.
In System Info, I'm getting
Transmit Rate: 351 (and with a refresh, 145)
Alt-Clicking the wifi icon, I'm getting
Tx Rate: 145Mbps
In Network Utility, I'm getting
Link Speed: 144Mbit/s
Which is all around 18MB/s
*EDIT* Actually that was mostly on the 2.4GHz AP. On the 5GHz, I'm getting a uniform 351

DW1560.png
That's what I'm getting DW1560 when option click my WiFi icon.
My link Speed in Network Utility is 1.3Gbit/s.
Transmit Rate matches in System info with 867.

The problem with the 1830 is it needs an extra antenna to get full speeds. Our laptops have room for 2 but you can make it work I believe.

Quoted from KNNSpeeds original guide.
I installed a DW1830 card on eBay and bought an extra antenna for it (https://www.amazon.com/gp/product/B01MAV4Z2O/?tag=tonymacx86com-20). Proper installation of the antenna is required to get 1.3Gbps Wi-Fi—there is room next to the existing antennas, but you will need to perform a little surgery on the antenna cover to get it to fit. Dell’s Service Manual is necessary for the procedure, which does involve removing the display (http://topics-cdn.dell.com/pdf/xps-15-9560-laptop_Setup Guide_en-us.pdf). The prerequisites are mandatory.

You can also look here to see if this can help your installation.

Good luck!
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
288
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
i7 4790k
Graphics
HD 4600 + GTX 970
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
hi

just migrated my old mbp to this xps and looks fab!
I just wanted to ask there is little annoyance and thus a secondary button click the one that gets the context menu does not work. While all other gestures work fine now. Just secondary click if i want to do i have to press ctrl + click. Anyone knows could this be? I have installed the voodooi2controller into L/E.

Somethings you can try is checke Settings, Trackpad and then secondary click, reset the trackpad settings, rebuild kext cache.
 
Joined
Nov 17, 2018
Messages
26
Motherboard
Dell XPS 15 9560 - 1.10.1 - Clover
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630
View attachment 373399
That's what I'm getting DW1560 when option click my WiFi icon.
My link Speed in Network Utility is 1.3Gbit/s.
Transmit Rate matches in System info with 867.

The problem with the 1830 is it needs an extra antenna to get full speeds. Our laptops have room for 2 but you can make it work I believe.

Quoted from KNNSpeeds original guide.


You can also look here to see if this can help your installation.

Good luck!

Thanks, i have had 3 antennas installed, well it looks like the card is not good, i have tried to connect different antennas (huh ordered like 6 of them from china, cheaper than chips really!!:D ) but with no difference, first i thought the antenna in the plastic is facing to the ground but i believe this should not make any real difference as i also tried different antennas connected outside of laptop body to no difference, thus i think that little connector while it was very very hard to connect and would never click i believe that is faulty. Ordered new one, will give heads ups.
 
Joined
Oct 9, 2013
Messages
12
Motherboard
XPS 15 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thanks, i have had 3 antennas installed, well it looks like the card is not good, i have tried to connect different antennas (huh ordered like 6 of them from china, cheaper than chips really!!:D ) but with no difference, first i thought the antenna in the plastic is facing to the ground but i believe this should not make any real difference as i also tried different antennas connected outside of laptop body to no difference, thus i think that little connector while it was very very hard to connect and would never click i believe that is faulty. Ordered new one, will give heads ups.
Hmmm, I have the 3 antennas installed as well. Link speed in Network Utility is now reporting 1.3Gb/s too, but my Tx rate never goes above 351Mb/s.
 
Joined
Oct 23, 2016
Messages
16
Motherboard
ASUS Prime Z370-A
CPU
i7-8700k
Graphics
GTX 970 SSC
Mobile Phone
  1. iOS
I tried updating to 10.14.2 and now i can’t boot.

Installed update from system preferences, rebooted, it booted into install macOS drive, where it says installer resources couldnt be found, choose which drive to boot from, I choose my macOS partition, reboots into clover, I choose macOS instead of the installer and there it hangs on the boot, I get 3 kextd stalls saying AppleSMC and then it hangs with a gIOScreenLockstate

Were the updating resources corrupted? Or could it be something else?
I have seen something about the target drive not being the correct one... I'm running Windows/Linux/Mac on this device... could it possibly be targetting the wrong drive? If so how do I make it choose the correct one?

Here is the verbose boot when trying to boot macOS partition (not updater partition)
YR5Zsgo.jpg


Thanks
 
Last edited:
Joined
Jan 19, 2017
Messages
25
Motherboard
Dell XPS 9560
CPU
i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz
Graphics
Intel HD Graphics 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@blazinsmokey would it be possible for you to update the original post with any additional/updated info? For example, the keyboard issue... is it indeed solved by installing the kext into /L/E? Things like that
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
288
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
i7 4790k
Graphics
HD 4600 + GTX 970
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@blazinsmokey would it be possible for you to update the original post with any additional/updated info? For example, the keyboard issue... is it indeed solved by installing the kext into /L/E? Things like that

The cold boot keyboard issue? In the guide it says that installing to LE is indeed the fix. I just recently kind of got caught up not sure what else there is you are talking about. Still swamped so can't really dedicate much time if you have something specific let me know.
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
288
Motherboard
ASUS Maximus VII Hero
CPU
i7 4790k
Graphics
HD 4600 + GTX 970
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I tried updating to 10.14.2 and now i can’t boot.....

Try to boot into safe mode, then delete the update files, I think it's Library/Updates, double check around to be sure. Then try the process again.
 
Top