Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 9560 Big Sur OpenCore

Joined
Jul 15, 2019
Messages
20
Motherboard
Dell XPS 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050/HD 630
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
Hey @Benni or was it bennibennibennibenni? lol thanks for checking the files, much appreciated. Glad to see all is working well for someone here. How is the laptop holding up these days as a daily driver?

It has been spectacularly uneventful so far and the move to Open Core has made OS updates more predictable. Everything (Except the dGPU) just works on my system. Some minor flakiness with the Sinetek SD card reader kext but no KP's. No complaints at all as a daily driver.
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
393
Motherboard
Asus X99 Deluxe
CPU
E5-2697v3
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
  3. Xserve
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
It has been spectacularly uneventful so far and the move to Open Core has made OS updates more predictable. Everything (Except the dGPU) just works on my system. Some minor flakiness with the Sinetek SD card reader kext but no KP's. No complaints at all as a daily driver.
Good to hear the Sinetek driver has come a long way. Perhaps I will reinstall, I was getting KPs a while ago, but I see there have been several revisions since.

But yes - with OC, a fantastic daily driver. Arguably the best MacBook I've ever owned.
 
Joined
Mar 14, 2012
Messages
10
Motherboard
Dell XPS 9560 + 2x HP Elite 8300
CPU
Intel Core i7-7700HQ
Graphics
Integrated
Thank you very much for the hard work. I also use Big Sur (11.2.1) on the XPS 9560 as a daily driver and am very happy with it. On v0.5/OC 0.6.7 everything seems to work.

Since a few days, I have the TB 16 dock on hand with two displays connected (Apple Cinema Display and a generic 1920x1200 display). However, the USB ports on the dock don't seem to work. Does anybody has similar problems? System definition is MacBookPro14,1.

Same issue with the WD15 dock - no USB ports on the dock work.
 
Last edited:
Joined
Jul 25, 2013
Messages
393
Motherboard
Asus X99 Deluxe
CPU
E5-2697v3
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
  3. Xserve
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Thank you very much for the hard work. I also use Big Sur (11.2.1) on the XPS 9560 as a daily driver and am very happy with it. On v0.5/OC 0.6.7 everything seems to work.

Since a few days, I have the TB 16 dock on hand with two displays connected (Apple Cinema Display and a generic 1920x1200 display). However, the USB ports on the dock don't seem to work. Does anybody has similar problems? System definition is MacBookPro14,1.

Same issue with the WD15 dock - no USB ports on the dock work.

How are you connecting the TB16 dock? For me, the dock doesn't work correctly unless it is already plugged in at the time of boot up. My USB ports seem to work, but I have my ports defined by SSDT (see last page) as opposed to a kext (in the first post and config.)
 
Joined
Mar 14, 2012
Messages
10
Motherboard
Dell XPS 9560 + 2x HP Elite 8300
CPU
Intel Core i7-7700HQ
Graphics
Integrated
I tried both, connecting at boot-up and while running, USB ports won't work either way. I will try your SSDT and the 14,3 system definition and report back.

On a side note, two displays connected to the TB16 dock will only work if one of them is connected via a USB-C adapter through the dock. In my case, an Apple Cinema Display is connected via mini-DP and a generic display via an USB-C-to-HDMI adapter. If the second display is also directly connected to the dock, only one of the displays is detected - which one of them is quite random.
 
Last edited:
Joined
Jul 25, 2013
Messages
393
Motherboard
Asus X99 Deluxe
CPU
E5-2697v3
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Air
  4. MacBook Pro
  5. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
  2. Power Mac
  3. Xserve
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
@bustra - very odd behavior. I have just moved, so my TB16 is in a box... somewhere... but I will see if I can dig it out and see what I can get working.

~

For those of you playing along at home, OC 0.7.0 is safe to update, as well as kexts. Follow the normal update procedure for OC.
 
Joined
Aug 31, 2011
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD5
CPU
i7
Graphics
GTX 560
@bustra @InsaneCultist - I have the same issues with TB16. Displays are working (I tried dual display with HDMI/ Displayport) but USB are not working.

Did you make any progress?
 
Joined
Jun 27, 2017
Messages
66
Motherboard
Dell XPS 15 9560
CPU
i5-7300
Graphics
Gtx 1050m
Mobile Phone
  1. Android
Any updates coming with the recent Open Core versions?

Thanks!!
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,303
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Any updates coming with the recent Open Core versions?

Thanks!!
you can download opencore from here:

make sure to amend your config.plist with the latest changes etc
 
Joined
Jun 27, 2017
Messages
66
Motherboard
Dell XPS 15 9560
CPU
i5-7300
Graphics
Gtx 1050m
Mobile Phone
  1. Android
you can download opencore from here:

make sure to amend your config.plist with the latest changes etc
Right, but updating it can get messy if you aren't 100% sure what you're doing. Hence me asking about an update :)
 
Top