Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 9560 Big Sur OpenCore

Joined
Mar 4, 2021
Messages
11
Motherboard
Asus Z97-A
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Hi all,
I would like to thanks a lot the author for this guide, it is my first hackintosh and I managed to successfully install big sur on my XPS. Nearly everything works great that's awesome.
I still have some issues and because I'm clearly not an expert I would like to ask you some help.
  • I have an external thunderbolt usb/ethernet hub. Every usb ports works fine, I just can't make ethernet visible in MacOS. In System report>USB usb part is here but nothing about ethernet. And in system configuration>network there's no ethernet interface to configure a new network.
  • I have an alert about a battery problem. (I'm on a french system so I'll try to translate the message the best as I can) "Important message about battery: The battery capacity as considerably decreased. To get back an optimal capacity, check your service options". My laptop is plugged in and the battery is full
  • And more generaly, I'm clearly not sure if I made everything right in the config.plist file. I tried to follow Vanilla guide but well, because english is not my mother tongue and hackintosh and MacOS is really new to me, I was clearly lost. If a kind person have some time to check it for me, it would be really appreciated :) For exemple I have some OCS index error at boot, I've read that's because I used Clover Configurator to edit config.plist. What can I do to correct this ?
Thanks a lot in advance for your help.

EDIT: I've just copied the 0.6.7 author EFI folder over mine, config.plist included to start back on a fresh one. I used GenSMBIOS and plist editor pro, at least I don't have any OCS index errors anymore.
 

Attachments

  • config.plist
    43.6 KB · Views: 15
Last edited:
Joined
Dec 12, 2020
Messages
11
Motherboard
XPS 9560 OEM
CPU
Intel I7 7700HQ
Graphics
Intel /Nvida
Mobile Phone
  1. Android
@Qualinost As per my personal experience some Ethernet cards simply does not work with mac, i have a dlink usb Ethernet and it does not work for me on mac, you can check the vendor website.
With regards to battery, this error is about battery health i think, you can check this in your bios , you will know the battery health.
 
Joined
Mar 4, 2021
Messages
11
Motherboard
Asus Z97-A
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
@Khaliq Thanks for your answer!
I already contacted the manufacturer and he's really confident about the fact that his product doesn't need any driver on Big Sur and he will send me an other card for free. That's why I was more suspicious about my hackintosh install than the product it self. Will see if with a brand new one it will works. (it's a chinese "Choetech HUB-U02BK")
I've checked the battery information in my Bios, it says that its health is "Good". So I don't really understand this alert in my battery status in macOS?
 
Joined
Jun 27, 2017
Messages
58
Motherboard
Asus Prime X270-P
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
Updated to newest version. Getting the following error now on boot.
Any ideas??
Thanks!

IMG_0314.jpg
 
Joined
Jun 1, 2019
Messages
6
Motherboard
Dell 0r6jfh
CPU
i7-7820hq
Graphics
HD 630
Mobile Phone
  1. iOS
Updated to newest version. Getting the following error now on boot.
Any ideas??
Thanks!

View attachment 512292
edit:
See post1:
Releases and Updates

  • Release Mar 02, 2021 XPS 9560 v0.5 - OC 0.6.7.zip
    • Updated OpenCore drivers and kexts
    • If upgrading EFI from previous please read the - changelog
here's from the changelog:
  • Added Entries
    • config.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0)
    • config.plist -> Kernel -> Quirks - Missing Key: SetApfsTrimTimeout
    • config.plist -> Misc -> Boot - Missing Key: LauncherOption
    • config.plist -> Misc -> Boot - Missing Key: LauncherPath
    • config.plist -> PlatformInfo - Missing Key: UseRawUuidEncoding
    • config.plist -> PlatformInfo -> Generic - Missing Key: MaxBIOSVersion
    • config.plist -> UEFI -> Audio - Missing Key: ResetTrafficClass
    • config.plist -> UEFI -> Output - Missing Key: GopPassThrough
    • config.plist -> UEFI -> Quirks - Missing Key: ActivateHpetSupport
    • config.plist -> UEFI -> Quirks - Missing Key: DisableSecurityPolicy
  • Removed Entries
    • Sample.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x17,0x0)
    • Sample.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)
    • Sample.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3)
    • Sample.plist -> Misc -> Security - Missing Key: BootProtect
    • Sample.plist -> UEFI -> Input - Missing Key: KeyMergeThreshold
 
Last edited:
Joined
Jun 1, 2019
Messages
6
Motherboard
Dell 0r6jfh
CPU
i7-7820hq
Graphics
HD 630
Mobile Phone
  1. iOS
Disclaimer: I am no expert, but I have had some prior experience with this machine. If you edit your UEFI and screw up, I'm not responsible.
I've messed up a couple of times overclocking my RAM and there is a way to revert UEFI edits (if they haven't destroyed any hardware).

1. Turn computer off, disconnect cables.
2. Open up back lid.
3. Leave battery connector in!
4. Short/connect CLRP 1 pads located to the right of the chipset. Pretty small pads but i used the long screws for the "service tag" lid and insulated myself with a screwdriver. I held for 20 seconds. Avoid touching anything but the pads.

Actually not sure what it does, but it looks like a CMOS reset with the benefit of not having to disasemble the computer.
 
Joined
Mar 17, 2021
Messages
2
Motherboard
XPS 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050
Hi Everyone,

Everything seems to working fine on XPS 9560(i7) except the audio is too low when I plug in the headphone jack. I have tried installing the VoodooHDA.kext but that didn't help. Can someone please provide instructions on how to fix this. I tried running the ComboJack Installer but it messed up my wifi and I had to reset everything. This is my first hackintosh so its possible I am missing something obvious.

Thanks and Cheers
 
Joined
Jun 27, 2017
Messages
58
Motherboard
Asus Prime X270-P
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
means you need to add/remove/amend the entries in your config.plist, check the sample.plist from opencore download
edit:
See post1:

here's from the changelog:
For whatever reason I have to do a bios reset every time I update the EFI for it to work properly :(
Also, I have newest version but it still says it's OC 0.6.5? You sure you uploaded the right/newest one?
 
Last edited:
Joined
Jun 27, 2017
Messages
58
Motherboard
Asus Prime X270-P
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1050
Mobile Phone
  1. Android
Changelog for v0.5
  • After replacing EFI, on next reboot go directly into BIOS and set boot path to OpenCore.efi
  • Updated OpenCore files to 0.6.7 including drivers and kexts
    • Bootstrap removed as of 0.6.6
    • Launcher option not necessary
  • Reconfigured OpenCanopy due to config changes, using modern attributes
  • Added IOKitPersonaly to USB Ports for 14,3 since some of you think it's a better SMBIOS for some reason. It's really not but to save the repeated questions about why certain USB devices don't work like webcam, I added it.
  • Combo Jack install.sh fixed by adding trailing backslashes to not overwrite bin folder as per @Khaliq
  • config changes made for both 0.6.6 and 0.6.7
    • Added Entries
      • config.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0)
      • config.plist -> Kernel -> Quirks - Missing Key: SetApfsTrimTimeout
      • config.plist -> Misc -> Boot - Missing Key: LauncherOption
      • config.plist -> Misc -> Boot - Missing Key: LauncherPath
      • config.plist -> PlatformInfo - Missing Key: UseRawUuidEncoding
      • config.plist -> PlatformInfo -> Generic - Missing Key: MaxBIOSVersion
      • config.plist -> UEFI -> Audio - Missing Key: ResetTrafficClass
      • config.plist -> UEFI -> Output - Missing Key: GopPassThrough
      • config.plist -> UEFI -> Quirks - Missing Key: ActivateHpetSupport
      • config.plist -> UEFI -> Quirks - Missing Key: DisableSecurityPolicy
    • Removed Entries
      • Sample.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x17,0x0)
      • Sample.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)
      • Sample.plist -> DeviceProperties -> Add - Missing Key: PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x3)
      • Sample.plist -> Misc -> Security - Missing Key: BootProtect
      • Sample.plist -> UEFI -> Input - Missing Key: KeyMergeThreshold
  • Upgraded to macOS 11.2.2
Edit: Almost forgot, I don't think this laptop has ever idled at such low power consumption, pretty amazing...
View attachment 510980

The EFI you uploaded is 0.6.5 not 0.6.7 fyi.
 
Top