Contribute
Register

Guide: Dell XPS 8500

Joined
Aug 26, 2017
Messages
31
Motherboard
DELL H77 (XPS8500)
CPU
3770K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Hi buddy, i just updated my system to High Sierra today, I am also new to Mac/Hackintoshing so I am really nervous waiting to boot, but the late sleep is all worth it. I think this is good to go for now...

I am not sure, why you are bothered wiht 14,2 etc... I did rename mine after installation...

I can't figure out why your reboots, it didnt happend to me....
 

Attachments

Joined
Aug 26, 2017
Messages
31
Motherboard
DELL H77 (XPS8500)
CPU
3770K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I mess up my config.plist file and not booting now, the bad thing is I lost my USB installer...
..
can anybody help if can I just download config.plist , thanks
 
Joined
Aug 26, 2017
Messages
31
Motherboard
DELL H77 (XPS8500)
CPU
3770K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
anyone here to manage the front USB & Audio working? Thanks
 
Joined
Dec 8, 2013
Messages
15
Motherboard
Dell XPS 8500-NW73C
CPU
i5-3350P/H77
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
iOS
My install of Sierra (not high) has been nothing but a mess. Constant freezing, BUT the system is still working in the background. I can access the attached hard drives through my MBP over the network. Been reading about S and HS freezes for days...nothing conclusive and a LOT of speculation. Considering going back to El Capitan to see if freezes persist. Or Linux...
 
Joined
Aug 26, 2017
Messages
31
Motherboard
DELL H77 (XPS8500)
CPU
3770K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Im sorry to hear that drd2aiki, my sierra is working fine, all fine for now except for the front usb and audio.. am just waiting to have more time on my sched to update this on High sierra...

I hope you can make yours work too!

Also, I hope others here who have their xps work can help you as well... Godbless.
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
12
Motherboard
Dell H77
CPU
Intel 3770 - 3.4 GHz
Graphics
Radeon HD 7770 2GB - Dell OEM
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I have everything working but Bluetooth on Sierra 12.6. I'm not all that concerned about Bluetooth.

Since this unit is not a CustoMac, I used createinstallmedia and Clover- the most recent version. In Drivers64UEFI, I made sure I used AptioMemoryFix - The other Aptio fixes have been deprecated with recent Clover releases. Also DataHubDxe and OSxFatBinaryDrv in addition to what gets installed as defaults. I opted for HFSplus.efi. In Boot, I found dart=0 absolutely necessary. Because of my Radeon HD 7770, I used Lilu in kexts, other plus Whatevergreen, and - absolutely necessary, radpg=15. FakeSMC and USBInjectAll also. Under Kernel and Kext Patches, for initial install I didn't get far without AppleIntelCPUPM and AppleRTC. I used SMBIOS iMac 13,2, since that's the only Mac that's ever used my Core i7-3770 3.4. On Devices I used only USB Inject and Fix Ownership. On Acpi, I kept 2 of the Drop Tables that Clover created when I installed it - CpuPM and CPUOIst. I deleted the 3rd. I kept NO Clover Fixes. I did enableC6 and Generate P and C States. The above config got me an Installer that would boot, and allowed me to install. Installing got me fully accelerated graphics, USB 2 on every port. I tried the Radeon DeInit approach w/o WhateverGreen for my Radeon - worked fine on Safe Boot but not on a normal boot. I reverted to Whatevergreen.

Since the 2 front ports are supposed to be USB 3.0, I repaired that: Acpi DSDT patches change EHC1 and 2 to EH01 and EH02. Also needed kexts FakePCIID and FakePCIID_XHCIMux in Kexts, Other. That gave me a USB 3 bus and full speed USB 3 on the 2 front ports.

I got audio working well using AppleALC in kexts/other - it needs Lilu, but I already had that. This also required change HDAS to HDEF in ACPI, DSDT patches. And Devices, Reset HDA, Inject 7.

For Ethernet I used the Mieze RTL8111v.2.2.2.kext. Google for the zipped release. Did not work in Clover/EFI/kexts/other - used a kext injector to put it into S/L/E.

That worked, but my Ethernet interface ended up being en(1). For Messages fix, I used methods posted elsewhere to change it to en(0).

My WiFi card is Dell part 1703. Google this: Kext for Atheros AR946x/AR9485/AR9565 wireless cards. It worked temporarily with the 3 kexts in Clover Kexts/Other. Works permanently in S/L/E. Haven't tried putting all my networking kexts into /Library/Extensions. Haven't had problems with it.

In all cases, I used the most recently released kexts.

Hope this is helpful. It's my first ever Hackintosh. Geekbench scores and Cinebench very good, and it runs nice and cool. The CPU cores run at 1.6 GHz most of the time. FakeSMC Hardware Monitor always shows motherboard proximity sensor 21 degrees C hotter than anything else - even at boot. So it gives warnings when there is an actual load.
 
Joined
Aug 26, 2017
Messages
31
Motherboard
DELL H77 (XPS8500)
CPU
3770K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
my front USB doesn't work, @GHender3 , I hope you can elaborate more of this if you have time =)
Thanks so much!

"Since the 2 front ports are supposed to be USB 3.0, I repaired that: Acpi DSDT patches change EHC1 and 2 to EH01 and EH02. Also needed kexts FakePCIID and FakePCIID_XHCIMux in Kexts, Other. That gave me a USB 3 bus and full speed USB 3 on the 2 front ports."
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
12
Motherboard
Dell H77
CPU
Intel 3770 - 3.4 GHz
Graphics
Radeon HD 7770 2GB - Dell OEM
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
my front USB doesn't work, @GHender3 , I hope you can elaborate more of this if you have time =)
Thanks so much!

"Since the 2 front ports are supposed to be USB 3.0, I repaired that: Acpi DSDT patches change EHC1 and 2 to EH01 and EH02. Also needed kexts FakePCIID and FakePCIID_XHCIMux in Kexts, Other. That gave me a USB 3 bus and full speed USB 3 on the 2 front ports."
Yes, I can, over time. How comfortable are you with using Clover Configurator to edit the config.plist in your EFI partition? Have you tried just using the kext named USBInjectall yet? That one got me USB 2 on all ports, I'm pretty sure. But no USB 3.
 
Joined
Jan 10, 2017
Messages
12
Motherboard
Dell H77
CPU
Intel 3770 - 3.4 GHz
Graphics
Radeon HD 7770 2GB - Dell OEM
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
my front USB doesn't work, @GHender3 , I hope you can elaborate more of this if you have time =)
Thanks so much!

"Since the 2 front ports are supposed to be USB 3.0, I repaired that: Acpi DSDT patches change EHC1 and 2 to EH01 and EH02. Also needed kexts FakePCIID and FakePCIID_XHCIMux in Kexts, Other. That gave me a USB 3 bus and full speed USB 3 on the 2 front ports."
I should also have reiterated that I just used "Install Mac OS Sierra" and createinstallmedia in Terminal, plus Clover and Clover Configurator.
 
Joined
Aug 26, 2017
Messages
31
Motherboard
DELL H77 (XPS8500)
CPU
3770K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Thanks for the reply buddy.
Im at the office right now, but i'll check later if that kext will work. (my hackintosh is at home)

My USB 3.0 port at the back is working. its just that the front Bus (both 2.0 & 3.0) and the front audio doesnt work....
 
Last edited:

Top