Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 15 9560 MacOS 10.14.1 (all models)

Joined
Jan 11, 2019
Messages
23
Motherboard
Dell XPS 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630 + GTX 1050
Mobile Phone
iOS
I installed it on 10.14.2 fine, but after installing all kext from other kexts folder my hackintosh wont boot... Please help

Edit: I tried another guide from blazinsmonkey and that one worked with 10.14.2.
The problem is FakeSMC in /Library/Extensions. Delete it and you're good, except that you won't see sensors data in HWMonitor.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,835
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Joined
Jan 11, 2019
Messages
23
Motherboard
Dell XPS 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630 + GTX 1050
Mobile Phone
iOS
FakeSMC and all kexts should be installed to /Library/Extensions

why are you suggesting to remove it?

more info for you here:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-installing-kexts-macos-sierra-high-sierra-mojave.268964/
No, you don't if using Clover with the FakeSMC in the EFI (at least the latest version of Clover that I use, upgraded on top of the EFI from the tutorial, and OSX 10.14.2).
I am suggesting to remove simply because my 9560 won't boot 10.14.2 after adding FakeSMC to /Library/Extensions.
That can help the ones giving up the tutorial and trying a different one.
The FakeSMC will still be loaded from Clover, just not from Extensions. I can see it from kextstat.
But no sensors will show up in HWmonitor.
I tried the latest version of FakeSMC, no success.
Tried removing all Fake sensors, no success.
Updated most kexts to latest version, like WhateverGreen and Lilu, and no success.

Every time the machine didn't boot I came back to Clover and changed the injected Intel Graphics ID to be able to use the installation (as suggested in the main post). The Sensors and FakeSMC in /Extensions work when I do that, but the Graphics are low quality and not smooth as it was with the default Intel Graphics ID without FakeSMC in /Extensions
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,835
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
No, you don't if using Clover with the FakeSMC in the EFI (at least the latest version of Clover that I use, upgraded on top of the EFI from the tutorial, and OSX 10.14.2).
I am suggesting to remove simply because my 9560 won't boot 10.14.2 after adding FakeSMC to /Library/Extensions.
That can help the ones giving up the tutorial and trying a different one.
The FakeSMC will still be loaded from Clover, just not from Extensions. I can see it from kextstat.
But no sensors will show up in HWmonitor.
I tried the latest version of FakeSMC, no success.
Tried removing all Fake sensors, no success.
Updated most kexts to latest version, like WhateverGreen and Lilu, and no success.

Every time the machine didn't boot I came back to Clover and changed the injected Intel Graphics ID to be able to use the installation (as suggested in the main post). The Sensors and FakeSMC in /Extensions work when I do that, but the Graphics are low quality and not smooth as it was with the default Intel Graphics ID without FakeSMC in /Extensions
you need to read the guide again linked above
 
Joined
Jan 11, 2019
Messages
23
Motherboard
Dell XPS 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630 + GTX 1050
Mobile Phone
iOS
you need to read the guide again linked above
@Feartech it's a great guide and I appreciate the help.
I have read thoroughly and made attempts to make Clover detect and use the kexts in /Library/Extensions without success - talking about SMC specifically.
I will try a clean Hackintosh from scratch and post updates if I get to understand why it's only working the way I mentioned.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,835
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
@Feartech it's a great guide and I appreciate the help.
I have read thoroughly and made attempts to make Clover detect and use the kexts in /Library/Extensions without success - talking about SMC specifically.
I will try a clean Hackintosh from scratch and post updates if I get to understand why it's only working the way I mentioned.
Use the tool here and upload your problem reporting files:
https://www.tonymacx86.com/threads/tool-generate-proper-problem-reporting-files.235953/
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,835
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
As requested. Thank you.
you can see from your kextcache output that fakesmc.kext is missing from /Library/Extensions

dsl files do not belong in acpi/patched folder, remove those

EmuVariableUefi-64 is not needed with AptioMemoryFix
 
Joined
Jan 11, 2019
Messages
23
Motherboard
Dell XPS 9560
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630 + GTX 1050
Mobile Phone
iOS
you can see from your kextcache output that fakesmc.kext is missing from /Library/Extensions

dsl files do not belong in acpi/patched folder, remove those

EmuVariableUefi-64 is not needed with AptioMemoryFix
Adding FakeSMC to /Library/Extensions cause the boot to stop half bar.
See verbose below
 

Attachments

Top