Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 13 9360 on MacOS Sierra 10.12.x - LTS (Long-Term Support) Guide

Joined
Sep 19, 2011
Messages
391
Motherboard
XPS 13 9360
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
Mac
  1. MacBook Pro
I did, and it didn't really affect battery life. But I'm still tweaking the CPUFriend vectors at the moment, so YMMV.

Bottom line: 1200/1300 seems to be the best bet.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
705
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I second jkbuha’s statement about that card. I have it as well and yes, 100% working as it should. Apple Watch included.
received the card and installed it. my Locale is set to RoW and im only getting 434mbs tx rate instead of the advertised 1200mbs. are you guys having this issue with this card?
 
Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Motherboard
XPS 13 9360
CPU
i7-7500U
Graphics
Intel HD620
Dear all, I am new to Hackintosh and I have tried to build a Catalina on 9630 - everything seems to be working well except for my sound. Somehow I am not able to get my audio up. I followed the youtube and guide from Mark Perez. Not sure what I did wrong - this is my 7th attempt in installation. Using Clover.
 
Joined
Sep 19, 2011
Messages
391
Motherboard
XPS 13 9360
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620
Mac
  1. MacBook Pro
received the card and installed it. my Locale is set to RoW and im only getting 434mbs tx rate instead of the advertised 1200mbs. are you guys having this issue with this card?

No issues my end. Getting full-rate on tx/rx. Try removing any of the secondary kexts you used for the previous card?
 
Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Motherboard
XPS 13 9360
CPU
i7-7500U
Graphics
Intel HD620
Dear all, I am new to Hackintosh and I have tried to build a Catalina on 9630 - everything seems to be working well except for my sound. Somehow I am not able to get my audio up. I followed the youtube and guide from Mark Perez. Not sure what I did wrong - this is my 7th attempt in installation. Using Clover.
I managed to solve it by removing VoodooHDA. Thanks!
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
705
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
No issues my end. Getting full-rate on tx/rx. Try removing any of the secondary kexts you used for the previous card?
I removed all kext relating to wifi and BT. my Locale is set to RoW for some reason and my Tx rate is only 434 mbs. think im gonna send this one back and seems defective
 
Joined
Feb 20, 2019
Messages
55
Motherboard
Dell XPS 9360
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
Dear all, I am new to Hackintosh and I have tried to build a Catalina on 9630 - everything seems to be working well except for my sound. Somehow I am not able to get my audio up. I followed the youtube and guide from Mark Perez. Not sure what I did wrong - this is my 7th attempt in installation. Using Clover.
I am using the machine for 2 years now as a Hackintosh and was never able to fix a similar problem. Sometimes (I narrowed it down to switching from AC power to battery) the audio just cut out. To re-enable it, I have to navigate to settings => Sound => input. Then the audio comes back immediately. So I think it has something to do with a power saving feature of the sound/microphone array.
I am only using AppleALC, no VoodooHDA. Layout Id 13
 
Joined
Oct 8, 2015
Messages
44
Motherboard
Dell XPS 13 9360
CPU
I7-7550U
Graphics
Iris Plus 640
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Quick question: do you have issues with HDMI over USBC? I can' find a way to output 4k 60fps, but I'm not sure where the limitation is. SwitchResX doesn't list it as available (max I can find is 1080p60Hz). The adapter is the official apple one and the cable is HDMI 2.1, so this should not be an hardware problem. I've noticed that this product page states that the only MacBook Pro capable of 4K60 through USBC is MacBook Pro (13-inch, four Thunderbolt 3 ports, 2020). Is there an SMBIOS limitation on USBC output?
 
Joined
Jun 19, 2018
Messages
42
Motherboard
Lenovo X240
CPU
I5 4300U
Graphics
HD4400
Hi all
My Laptop Dell XPS 13 9365 i7 7y75 3k Vga 615, Please help me.
Thanks.
 
Joined
Oct 8, 2015
Messages
44
Motherboard
Dell XPS 13 9360
CPU
I7-7550U
Graphics
Iris Plus 640
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi all
My Laptop Dell XPS 13 9365 i7 7y75 3k Vga 615, Please help me.
Thanks.
That is a different laptop than the one discussed here, so most of the things here probably won't help you. You didn't even write what problem you're having now. I would suggest you to start reading from here. Read everything, then follow that as a tutorial. If you encounter problems then post with problem reporting files (at least the verbose output)
 
Top