Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 13 9360 on MacOS Sierra 10.12.x - LTS (Long-Term Support) Guide

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,985
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,985
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
okay I think we have solved this mystery @markmark2 try to install the kexts to /system/library/extensions...
thats wrong, don't install your addon kexts to /System/Library/Extensions
 
Joined
Feb 1, 2011
Messages
56
Motherboard
Dell XPS 13 9360
CPU
Intel i7 8550U
Graphics
Intel UHD 620
thats wrong, don't install your addon kexts to /System/Library/Extensions

I'm not sure if it would hint at a solution, but I've reinstalled the OS a couple of times, (didn't format, just reinstalled over the top) and the first boot after the reinstall was working normally.
 
Joined
Feb 16, 2014
Messages
73
Motherboard
Dell xps 14 - 0T8078 (clover)
CPU
i5-3317u
Graphics
Hd4000 + nvidia 630m (disabled with dsdt\ssdt)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Feb 1, 2011
Messages
56
Motherboard
Dell XPS 13 9360
CPU
Intel i7 8550U
Graphics
Intel UHD 620
Try removing all of your audio Kexts. Rebuild kext cache reboot and see if it is still that high.
Yay, that was it. Removed AppleALC.kext and we are looking good! Just have to get audio back now....
 
Joined
Apr 21, 2016
Messages
1,008
Motherboard
ASUS X556UA-Clover
CPU
i5-6200U
Graphics
HD 520,1366x768
Mobile Phone
  1. iOS
I've mounted the EFI-Partition, installed Clover, and then replaced the "Clover" Folder on the EFI partition with the Clover Folder from the GitHub Repo from the dark void, I've also installed all Kexts from the Folder with the Kext-Utility to the system drive. Maybe not the best solution but it works for me and at the moment I don't have the time to completely understand these clover magic, the last hackintosh that I build before this Dell-Project was 10.6 or 10.7 and the bootloaders at this time were not so powerful :D


Also I've found a safer way to under-volt my CPU/GPU on the MacOS Level and not on the bios level:
This guide works pretty good on my XPS 13 8th Gen, also the risk of bricking the system is greatly reduced :D

https://www.insanelymac.com/forum/topic/331775-guide-how-to-undervolt-your-haswell-and-above-cpu/
(This method could also used to find the stable parameters for the bios method)

I think the power Management on the 8th Gen chips does not work perfectly now. The idle frequency in Mac OS is always 1.3 GHz and the CPU consumes around 1.5-2 Watt of energy, under windows and linux the idle frequency is 0.8 GHz and the CPU with a power consumption around 0.8 Watt. With better powermanagement it should be possible to save one more watt in idle...


I've followed the general laptop guide to enable Bluetooth, it mostly works, but luckily I don't need it :D
1.3 GHz minimum frequency is per Apple's design. That is the same on Skylake/Kaby Lake MacBook Pros, might be like that on older/other platforms too.
You may have a look at X86PlatformPluginInjector.kext, which is a safer alternative to freqVectorsEdit.sh (No need to patch X86PlatformPlugin.kext)
You can go 0.8 GHz, even lower I guess. LFM here is set on 0.4 GHz. From a short test I get to ~0.45 GHz. May go to solid 0.4 if I give it some more time to idle...

@RehabMan might be worth mentioning this injector in the Power Management guide, after looking at it closely of course.
As I've said, no need to patch X86PlatformPlugin.kext with it :)
 
Joined
Feb 16, 2014
Messages
73
Motherboard
Dell xps 14 - 0T8078 (clover)
CPU
i5-3317u
Graphics
Hd4000 + nvidia 630m (disabled with dsdt\ssdt)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Yay, that was it. Removed AppleALC.kext and we are looking good! Just have to get audio back now....
Glad that worked! Just dont know where to go from here lol. let me know if you make progress.
 
Top