Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 13 9360 on MacOS Sierra 10.12.x - LTS (Long-Term Support) Guide

Joined
Apr 24, 2018
Messages
2
Hi bozma88, I tried installing hackintosh on my XPS 9360 recently using entirely the Clover config of darkvoid's repo (and the BIOS options suggested in this thread), and everything works well except the following.

With only istat-menu running, it recorded a 10~12 watts power consumption on my XPS 9360, which means only ~5 hours of battery life when idle. Is it normal? If not, what should I do to investigate/solve this issue? Thanks.

XPS 9360
i7-8550U @ 1.3GHz when idle, istat-menu reported the CPU package consumes about 2~4 watts
UHD 620
QHD+ Screen (1600x900 HiDPI)
macOS 10.13.4

Both of the following command returns "1", seems XNU PM is running.
sysctl -n machdep.xcpm.mode
sysctl -n machdep.xcpm.vectors_loaded_count
 
Joined
Mar 21, 2011
Messages
90
Motherboard
ASUS Prime Z390-A bios 1402
CPU
8700K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hi All,

I am up and running on 10.13.4 using @the_darkvoid's files. I purchase a Dell 4k monitor (u2718q) and a Plugable USB-C > DP cable (https://www.amazon.ca/gp/product/B01EXKDRAC/?tag=tonymacx86c0c-20) which supports "DisplayPort Alternate Mode".

However, when I plug in the monitor I am not able to get anything on screen.

- Double checked that I correctly selected "DP" as input source
- Tried with hotplugging
- Tried with it plugged in from powered off

Interestingly when I get into System Preferences > Displays, the u2718q does show up as a second display, however no signal appears to be getting through.

Any ideas?
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    2.7 MB · Views: 66
  • debug_32651.zip
    3 MB · Views: 67
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi All,

I am up and running on 10.13.4 using @the_darkvoid's files. I purchase a Dell 4k monitor (u2718q) and a Plugable USB-C > DP cable (https://www.amazon.ca/gp/product/B01EXKDRAC/?tag=tonymacx86c0c-20) which supports "DisplayPort Alternate Mode".

However, when I plug in the monitor I am not able to get anything on screen.

- Double checked that I correctly selected "DP" as input source
- Tried with hotplugging
- Tried with it plugged in from powered off

Interestingly when I get into System Preferences > Displays, the u2718q does show up as a second display, however no signal appears to be getting through.

Any ideas?

"Problem Reporting" files are incomplete.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Mar 21, 2011
Messages
90
Motherboard
ASUS Prime Z390-A bios 1402
CPU
8700K
Graphics
5700 XT
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I've tried again multiple times, and one time it actually booted from being powered off perfectly with screen mirroring enabled. I disabled mirroring after logging in and it continued to work fine, but after reboot it hasn't worked again since.

Here is another set of problem reporting files, this time the cable was plugged in at the clover screen.
 

Attachments

  • debug_18242.zip
    3 MB · Views: 83
Joined
Feb 10, 2018
Messages
20
Motherboard
Dell XPS 13 9360 (clover)
CPU
Intel i7-8550U
Graphics
Intel® UHD 620 QHD+
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi bozma88, I tried installing hackintosh on my XPS 9360 recently using entirely the Clover config of darkvoid's repo (and the BIOS options suggested in this thread), and everything works well except the following.

With only istat-menu running, it recorded a 10~12 watts power consumption on my XPS 9360, which means only ~5 hours of battery life when idle. Is it normal? If not, what should I do to investigate/solve this issue? Thanks.

XPS 9360
i7-8550U @ 1.3GHz when idle, istat-menu reported the CPU package consumes about 2~4 watts
UHD 620
QHD+ Screen (1600x900 HiDPI)
macOS 10.13.4

Both of the following command returns "1", seems XNU PM is running.
sysctl -n machdep.xcpm.mode
sysctl -n machdep.xcpm.vectors_loaded_count

Same config, same power consumption.
Probably the QHD+ and touchscreen or the disk which one do you have?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,805
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi All,

I am up and running on 10.13.4 using @the_darkvoid's files. I purchase a Dell 4k monitor (u2718q) and a Plugable USB-C > DP cable (https://www.amazon.ca/gp/product/B01EXKDRAC/?tag=tonymacx86c0c-20) which supports "DisplayPort Alternate Mode".

However, when I plug in the monitor I am not able to get anything on screen.

- Double checked that I correctly selected "DP" as input source
- Tried with hotplugging
- Tried with it plugged in from powered off

Interestingly when I get into System Preferences > Displays, the u2718q does show up as a second display, however no signal appears to be getting through.

Any ideas?
Here are my support files for post #2218

Your ig-platorm-id has the 0105 and 0204 ports enabled. The USB-C/DP may be connected to the 0306.
Refer to the guide plist for possible patches:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Jul 3, 2014
Messages
934
Motherboard
Dell XPS 9360 (KabyLake R)
CPU
Intel i7 8550U
Graphics
Intel UHD 620
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Your ig-platorm-id has the 0105 and 0204 ports enabled. The USB-C/DP may be connected to the 0306.
Refer to the guide plist for possible patches:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

I use USB-C DP-Alt mode on a daily basis with my setup, so the frame buffer configuration should work as-is.

Haven't tried a 4K monitor but its operating fine on a HP EliteDisplay E273q, using HDMI.
I did try USB-C video directly, but the HP display pops up an error about my USB-C cable being "unqualified".

I have a USB 3.1 Gen 2 cable on order from Amazon, so I'll be trying that when it comes in.
 
Joined
Jul 3, 2014
Messages
934
Motherboard
Dell XPS 9360 (KabyLake R)
CPU
Intel i7 8550U
Graphics
Intel UHD 620
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
It's one of the stock SSDs comes with the xps 9360
Toshiba 512GB PCIe NVMe

I have a Western Digital Black 512GB PCIe NMVe SSD (WDC WDS512G1X0C-00ENX0) formatted natively with 4K sectors running APFS in my Dell XPS 9360.
 
Top