Contribute
Register

[Guide] Dell XPS 13 9350 macOS 10.12.1

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 7, 2016
Messages
106
Motherboard
Dell XPS 13 9350, 8GB, 256GB SSD PM951, Boot loader uefi
CPU
Skylake i7 6500U
Graphics
Iris 540, QHD+
Main post updated, tell me how it goes everyone!
Changes Listed Here

My experiences
1. I got my audio working by redo the dsdt and ssdt with your guide and recopying cloverHDA kext, thanks
2. I'm still using built in wifi/BT and wifi is always connect reconnect (and sometimes don't want to turn on), BT is great whenever I boot into windows first, if I forgot, it will like hang for about 20 secs? maybe then go into mac
3. I disable hibernate in the mac, and sleep seems to work, never tried sleep that too long, any experience on this?
4. Restart seems work
5. Shutdown seems work but, after everything seems turn off, then suddenly it turns on by itself, it happened last night, I woke up and see the laptop staring :)
6. Hot keys works : volume, keyboard light, play (iTunes? haven't play with other buttons), brightness increase is work, but when I press the wifi icon not increase brightness button, and the brightness decrease is not working, and maybe when I press the fn wifi, it simultaneously set the wifi on/off (not really sure), how to fix the brightness button down? I'm using appleTouchPS2Controller? not VoodooPs2Controller because Voodoo one cannot tap for click, it cumbersome for me to clicking the buttons, question about brightness : When I set the brightness, everytime mac boot, it isn't remember the brightness setting, and also the scaling, mine is 4K, something I did wrong?
7. Clover boot when my screen is 4k is really pain in the b***, when I try to change the GUI resolution using Clover Configurator, it wont boot at all, stuck at ++++++++++++++++ symbol, how to do custom resolution?

Plan
1. Using wifi dongle for wifi workaround, I scared to open up the laptop, not very good with my hands, anybody has experiences with it ?

I think that's what I can think of now, thanks to all

Edit
Restart maybe the reason not saving the configuration in osx
Sleep at 2nd time will reboot at wake up

Virtualization must be disabled if not will stop booting after Apple logo glitch, anybody has the same experience?
 
Last edited:
Joined
Mar 25, 2013
Messages
6
Motherboard
Desktop
CPU
AMD
Graphics
Intel
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
maxexcloo said:
once installation is complete you should dump and patch your DSDT using the information in the DSDT Patches section
Can someone please guide me on this step?
I've already dumped my DSDT (by pressing F4 in Clover Main Menu).
What are the next steps? Do I have to delete the patched files in the ACPI/PATCHED directory inside the clover folder in the first place?

Thanks!
 
Joined
Jul 3, 2016
Messages
22
Motherboard
ASUS Z270I
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1080
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Is anyone aware of a way to make WiFi with the DW1560 work on 10.12.1?[...]

Yeah i cant get the DW1560 to work under 10.12.1 either. Could it be smbios related? I've seen that happen before when using an ivy bridge SMBIOS for a MBA.

Continuing the update theme from this post:
  • Readded Boot Graphics Glitch
  • Readded BCM94352-Airport-Extreme-skvo
Short of WiFi everything is perfect with my latest release, once I solve it I'll package and release it all!

EDIT: Testing potential WiFi patch:
  • Removed FakePCIID KEXTs
  • Adding toleda's ssdt_arpt Patches

@highvoltage12v
I've solved the DW1560 issue, FakePCIID stopped working in 10.12.1, have to use an SSDT patch (https://github.com/toleda/wireless_half-mini/blob/master/ssdt_arpt/ssdt_arpt-rp06-bcm4352.zip) now. Full update coming in five minutes!

I'm a bit confused right now. ALL my posts in this thread were on 10.12.1 and my DW1560 is working just fine (WITHOUT SSDT-ARPT-RP06-4352)

Our WiFi related kexts seem to be identical:

  • BrcmFirmwareRepo (2.2.7)
  • BrcmPatchRAM2 (2.2.7)
  • FakePCIID (1.3.2)
  • FakePCIID-Broadcom-WiFi (1.3.2)

config.plist KextsToPatch:

Identical:
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 1
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 2
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 3
  • BT4LE-Handoff-Hotspot-lisai9093
  • BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid (the QYP8/3QsSA== one)

I am missing:
  • BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid (the gflSqgAAdSk= one)
  • BCM94352-Airport-Extreme-skvo

but instead I have:

  • AirPortBrcm4360 - fcvo

So either I just got 'lucky' with a magic DW1560 unit that works nonetheless or SSDT-ARPT-RP06-4352 and 2 kext patches can just be replaced by AirPortBrcm4360 - fcvo.

  • Added HWPEnable

As I mentioned before in this thread. Enabling HWP using config.plist killed my file system instantly after sleep. Using the HWPEnable.kext worked fine for a day and then it got killed again.

This got me wondering whether I am getting randomly unlucky with this one or if this is being caused by something else in combination with HWP.
If you can confirm that HWP is working perfectly fine for you my best guess for right now is that the cause could be you having (or my lack of) IONVMeFamilyBorg.kext.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    1.3 MB · Views: 162
Joined
Mar 1, 2011
Messages
28
Motherboard
msi p67a-gd65
CPU
i7-2600k
Graphics
xfx 6870
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
  3. iMac
  4. Power Mac
  5. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I'm a bit confused right now. ALL my posts in this thread were on 10.12.1 and my DW1560 is working just fine (WITHOUT SSDT-ARPT-RP06-4352)

Our WiFi related kexts seem to be identical:

  • BrcmFirmwareRepo (2.2.7)
  • BrcmPatchRAM2 (2.2.7)
  • FakePCIID (1.3.2)
  • FakePCIID-Broadcom-WiFi (1.3.2)

config.plist KextsToPatch:

Identical:
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 1
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 2
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 3
  • BT4LE-Handoff-Hotspot-lisai9093
  • BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid (the QYP8/3QsSA== one)

I am missing:
  • BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid (the gflSqgAAdSk= one)
  • BCM94352-Airport-Extreme-skvo

but instead I have:

  • AirPortBrcm4360 - fcvo

So either I just got 'lucky' with a magic DW1560 unit that works nonetheless or SSDT-ARPT-RP06-4352 and 2 kext patches can just be replaced by AirPortBrcm4360 - fcvo.



As I mentioned before in this thread. Enabling HWP using config.plist killed my file system instantly after sleep. Using the HWPEnable.kext worked fine for a day and then it got killed again.

This got me wondering whether I am getting randomly unlucky with this one or if this is being caused by something else in combination with HWP.
If you can confirm that HWP is working perfectly fine for you my best guess for right now is that the cause could be you having (or my lack of) IONVMeFamilyBorg.kext.
That got my wifi working! however now i have no audio.
 
Joined
May 4, 2014
Messages
52
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
My experiences
1. I got my audio working by redo the dsdt and ssdt with your guide and recopying cloverHDA kext, thanks
2. I'm still using built in wifi/BT and wifi is always connect reconnect (and sometimes don't want to turn on), BT is great whenever I boot into windows first, if I forgot, it will like hang for about 20 secs? maybe then go into mac
3. I disable hibernate in the mac, and sleep seems to work, never tried sleep that too long, any experience on this?
4. Restart seems work
5. Shutdown seems work but, after everything seems turn off, then suddenly it turns on by itself, it happened last night, I woke up and see the laptop staring :)
6. Hot keys works : volume, keyboard light, play (iTunes? haven't play with other buttons), brightness increase is work, but when I press the wifi icon not increase brightness button, and the brightness decrease is not working, and maybe when I press the fn wifi, it simultaneously set the wifi on/off (not really sure), how to fix the brightness button down? I'm using appleTouchPS2Controller? not VoodooPs2Controller because Voodoo one cannot tap for click, it cumbersome for me to clicking the buttons, question about brightness : When I set the brightness, everytime mac boot, it isn't remember the brightness setting, and also the scaling, mine is 4K, something I did wrong?
7. Clover boot when my screen is 4k is really pain in the b***, when I try to change the GUI resolution using Clover Configurator, it wont boot at all, stuck at ++++++++++++++++ symbol, how to do custom resolution?

Plan
1. Using wifi dongle for wifi workaround, I scared to open up the laptop, not very good with my hands, anybody has experiences with it ?

I think that's what I can think of now, thanks to all

Edit
Restart maybe the reason not saving the configuration in osx
Sleep at 2nd time will reboot at wake up

Virtualization must be disabled if not will stop booting after Apple logo glitch, anybody has the same experience?
  1. Which cloverHDA.kext
  2. Have you removed the irreverent KEXT Patches and KEXTs (as you're not using the DW1560 many patches are useless for you!)
  3. I don't use hibernate either, sleep seems to work okay (although I really don't trust it yet).
  4. Same here!
  5. I had the same issue actually, anyone aware of how to fix this?
Other issues I'm not sure on...

I'm a bit confused right now. ALL my posts in this thread were on 10.12.1 and my DW1560 is working just fine (WITHOUT SSDT-ARPT-RP06-4352)

Our WiFi related kexts seem to be identical:

  • BrcmFirmwareRepo (2.2.7)
  • BrcmPatchRAM2 (2.2.7)
  • FakePCIID (1.3.2)
  • FakePCIID-Broadcom-WiFi (1.3.2)

config.plist KextsToPatch:

Identical:
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 1
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 2
  • AirPortBrcm4360 - PCI Error 3
  • BT4LE-Handoff-Hotspot-lisai9093
  • BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid (the QYP8/3QsSA== one)

I am missing:
  • BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid (the gflSqgAAdSk= one)
  • BCM94352-Airport-Extreme-skvo

but instead I have:

  • AirPortBrcm4360 - fcvo

So either I just got 'lucky' with a magic DW1560 unit that works nonetheless or SSDT-ARPT-RP06-4352 and 2 kext patches can just be replaced by AirPortBrcm4360 - fcvo.



As I mentioned before in this thread. Enabling HWP using config.plist killed my file system instantly after sleep. Using the HWPEnable.kext worked fine for a day and then it got killed again.

This got me wondering whether I am getting randomly unlucky with this one or if this is being caused by something else in combination with HWP.
If you can confirm that HWP is working perfectly fine for you my best guess for right now is that the cause could be you having (or my lack of) IONVMeFamilyBorg.kext.
AirPortBrcm4360 - fcvo and one of the BCM94352-5GHz-US-FCC-darkvoid patches (there are two) are the same, I'm really not sure why it works for you and not me!

In regards to HWP, what makes you think it caused your data loss? I'm noticing worse battery, not sure if it's working?

What is the difference with other utility?
They all do the same thing, really it shouldn't matter!
 
Joined
May 4, 2014
Messages
52
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Is anyone else using HWP? Curious how it's going, I saw it may not work after sleep?
 
Status
Not open for further replies.
Top