Contribute
Register

[Guide] Dell Precision M6600 w/ FirePro M8900

Joined
Nov 7, 2010
Messages
20
Hi @InsaneCultist,

I try to boot to my 10.11 with your setup: DSDT, SSDT-6, config.plist and modify AppleGraphicsControl.
I also connect external display using DP.
Let's see my result. I think we found something new.

Edit:
Shutdown > ok,
Sleep > can't wake up from sleep (not important),
Two GPU are working in dual > like a champ!
VGA & built-in display on HD3000 > ok (but with FHD display it seem to weak),
DP with QD3000M > ok,
HDMI > no test.​

So problem now, Optimus auto disable.

Anw, I'm working on 10.11.3 with Clover EFI. You can change to 10.11 :D

View attachment 204302 View attachment 204303 View attachment 204304 View attachment 204305
Have you made any further progress with your M6600? Following along behind Insane Cultist and yourself, I've gotten my Quadro 4000m up and running with my M6600! Thanks folks!
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
365
Motherboard
Asus X99 Deluxe / U3.1
CPU
i7-5820K
Graphics
GTX 1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Have you made any further progress with your M6600? Following along behind Insane Cultist and yourself, I've gotten my Quadro 4000m up and running with my M6600! Thanks folks!
I have elected not to pursue OS X on my M6600 with the Quadro 3000M due to the sleep and external graphics issues outlined here. Perhaps your 4000M behaves differently? I do not have one to test with. The guide for the 6970M should outline most of the fixes needed to get your system up and running. Any additional tweaks due to the difference in GPU should be minor. Of course, ignore anything Radeon based such as the FrameBuffer patch, and I see that you found the AppleGraphcisControl kext I posted earlier, which seems to be critical for the NVIDIA based Precision M6600s. I'm interested to know what you find - please let me know how your experiments turn out.

-IC
 
Joined
Nov 7, 2010
Messages
20
InsaneCultist, do you remember what you did to get UEFI boot working on your M6600 with the 8900 in it? In my bios, I'm pathing to the loader via \efi\boot\BOOTX64.efi. Is that incorrect?

FYI - my OSX install is alone on the msata ssd.


I tried the \efi\clover\cloverx64.efi and that does the trick. DOH!!!

Thanks!
 
Last edited:
Joined
Jul 29, 2018
Messages
1
Motherboard
Dell Precision M6600
CPU
i7-2820QM
Graphics
Quadro 4000M 2GB
Mobile Phone
iOS
I can't Shutdown My Dell Precision M6600 with Nvidia Quadro M4000. When I Shutdown High Sierra 10.13.6 my Laptop is always on and I must push the Power Botton for 5 seconds. What's the Problem? Can you help?

Thanks
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,716
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I can't Shutdown My Dell Precision M6600 with Nvidia Quadro M4000. When I Shutdown High Sierra 10.13.6 my Laptop is always on and I must push the Power Botton for 5 seconds. What's the Problem? Can you help?

Thanks
Your profile has no hardware details. Please fix as per FAQ.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Also, you have not attached any PR files.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Aug 12, 2018
Messages
1
Motherboard
Dell Precision M6600(NVY5D)
CPU
i7-2920XM @ 2.50ghz
Graphics
Quardro 4000m
Have you made any further progress with your M6600? Following along behind Insane Cultist and yourself, I've gotten my Quadro 4000m up and running with my M6600! Thanks folks!
Would you be willing to go into more detail on what type of functionality you achieved, and how you accomplished this feat. I have been trying everyday for 2 weeks straight -.-

EDIT- After going very carefully through the guide, I did indeed get my Quadro 4000m running rock solid on Yosemite. You guys rock!
 
Last edited:
Joined
Dec 23, 2018
Messages
1
Have you made any further progress with your M6600? Following along behind Insane Cultist and yourself, I've gotten my Quadro 4000m up and running with my M6600! Thanks folks!
Hi, could you explain me how to make work NVIDIA 4000m work on Sierra?
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
365
Motherboard
Asus X99 Deluxe / U3.1
CPU
i7-5820K
Graphics
GTX 1080
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
Hi, could you explain me how to make work NVIDIA 4000m work on Sierra?
Good morning,

Apologies, I don't check this thread anymore. The Quadro 4000M is not suitable for macOS in my testing. This guide is for the Radeon card only, and only under Yosemite.
 
Top