Contribute
Register

[Guide] DELL Inspiron 7560 Catalina Installation (Discontinued)

Joined
Oct 16, 2016
Messages
277
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500u
Graphics
HD 620 & 940MX (1920x1080)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi, I am using Clover right now with Catalina 10.15.7, I tried to use this EFI with the Open Core, but it is freezing on the Apple logo before the loading bar appears.

What more I need to do to migrate from Clover to Open Core?
Try to reset NVRAM first. You need to add some timeout time and ShowPicker to Yes. And boot with -v (NVRAM - Add - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - boot-args - -v) to see where is your problem. Don't forget to update your system information under PlatformInfo - SMBIOS).
This is my last EFI. It is working fine for me.
 

Attachments

  • EFI.zip
    3.2 MB · Views: 13
Joined
Feb 17, 2018
Messages
12
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500U
Graphics
HD 620 - 940mx
I added the -v, and looks like some patches of I2C are not being found.

IMG-3037.JPG
 
Joined
Oct 16, 2016
Messages
277
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500u
Graphics
HD 620 & 940MX (1920x1080)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Those Coolstar patches are not ACPI patches. You can disable them on config.plist but I don't think that is your problem. Have you changed MacModel?
Please post your EFI
 
Joined
Feb 17, 2018
Messages
12
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500U
Graphics
HD 620 - 940mx
Here it is the EFI.

I was able to remove the not found errors but it still freezes, I suspect that the problem is related to the wifi board since I am using the DW1560, I tried to make some changes and add some bcrmrampatch and other things that people suggested but it continues the same way.

I think the line that show the error is third last one on the previous image.
 

Attachments

  • OC.zip
    5.8 MB · Views: 6
Joined
Oct 16, 2016
Messages
277
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500u
Graphics
HD 620 & 940MX (1920x1080)
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
hes are not ACPI patches. You can disable them on config.plist but I don't think that is your problem. Have you changed MacModel?
Here it is the EFI.

I was able to remove the not found errors but it still freezes, I suspect that the problem is related to the wifi board since I am using the DW1560, I tried to make some changes and add some bcrmrampatch and other things that people suggested but it continues the same way.

I think the line that show the error is third last one on the previous image.
What is your processor? 7500U?
I think SMBIOS Dictionary should not be on PlatformInfo.
SystemUUID is different on SMBIOS Dictionary
You have changed SystemProductName to MacBookPro14,2.
 

Attachments

  • OC 0.6.5.zip
    3.3 MB · Views: 23
Joined
Feb 17, 2018
Messages
12
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7 7500U
Graphics
HD 620 - 940mx
Yeah, I made some changes but still doesn't work. I give up, I'm going to stay with the Catalina for now and try again later.

Thanks for the help.
 
Joined
Apr 5, 2012
Messages
10
Motherboard
Dell 7560
CPU
i7-7500U
Graphics
Intel HD 620
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hello,

here's my EFI that I'm using with Big Sur if anyone wants to try

@EmersonBC

maybe this will work for you

@arcspider
 

Attachments

  • EFI.zip
    11.3 MB · Views: 9
Top