Contribute
Register

[Guide] Dell Inspiron 3x37 - 5x37 -7x37 Clover, Yosemite/El Capitan

Status
Not open for further replies.
Could you tell me which modules are for the graphics, then I could debug myself.
I don't think and I remember that I delete them or override them, maybe they are just not loaded?
Als what does the team CI and QE mean?
I am familiar with Linux but not with Mac, it would be more easy for me to know something to debug.
 
Could you tell me which modules are for the graphics, then I could debug myself.
Als what does the team CI and QE mean?
I am familiar with Linux but not Mac.

CI (CoreImage) is provided by AppleIntelFramebufferAzul.kext.
QE (Quartz Extreme) is provided by AppleIntelHD5000Graphics.kext.

Just don't delete or replace kexts and it will work (with correct config.plist settings and FakePCIID.kext + FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext).
 
Thanks, it finally work. The main problem with me is that I forget to enable ACPI/SSDT/DropOem=true.
The Inject Intel Graphics can't be skipped even with patched DSDT and SSDT.
I wonder whether I need to use the tag #SortedOrder to load the SSDT, I didn't see that opinion in the wiki of clover.
But I still need to solve the other problems later, I will report them.
And thanks for your help.
 
Thanks, it finally work. The main problem with me is that I forget to enable ACPI/SSDT/DropOem=true.
The Inject Intel Graphics can't be skipped even with patched DSDT and SSDT.
I wonder whether I need to use the tag #SortedOrder to load the SSDT, I didn't see that opinion in the wiki of clover.
But I still need to solve the other problems later, I will report them.
And thanks for your help.

Clover uses SortedOrder to set SSDT load order, not #SortedOrder.
 
Hi

I had a perfectly working macOS dual boot install on my Inspiron 3537. Recently I decided to change partition sizes and increased the SSD space for Windows partition, obviously lowering Mac's partition size.

I know this may call for DSDT edits all over again, even if they were fine before, as I changed my software config by doing this. But before I could boot into macOS again, I constantly get a root device error now, even on safe mode or any flags I try. This is what I get on verbose -

First it gets stuck here -

20170902_183435.jpg


Followed by screen garbling and getting stuck on -

20170902_183529.jpg


Both issues are different as of what I read. Root device stuck is USB related, but unavailable logo is SMBios settings related. So this is confusing. What could be the problem here?

Config -
Inspiron 3537
i3 4200U
2+8 GB LDDR3 RAM
128 + 128 GB SSDs
ATI HD 8670m/Intel 4400HD
 
Hi

I had a perfectly working macOS dual boot install on my Inspiron 3537. Recently I decided to change partition sizes and increased the SSD space for Windows partition, obviously lowering Mac's partition size.

I know this may call for DSDT edits all over again, even if they were fine before, as I changed my software config by doing this. But before I could boot into macOS again, I constantly get a root device error now, even on safe mode or any flags I try. This is what I get on verbose -

First it gets stuck here -

View attachment 276265

Followed by screen garbling and getting stuck on -

View attachment 276266

Both issues are different as of what I read. Root device stuck is USB related, but unavailable logo is SMBios settings related. So this is confusing. What could be the problem here?

Config -
Inspiron 3537
i3 4200U
2+8 GB LDDR3 RAM
128 + 128 GB SSDs
ATI HD 8670m/Intel 4400HD

Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Okay here's my clover zip

Your ACPI/origin files are too old (you forgot to press F4).
No misc/preboot.log (you forgot to press F2).
But just looking at ACPI/patched, I can see that ACPI is wrong.
 
Your ACPI/origin files are too old (you forgot to press F4).
No misc/preboot.log (you forgot to press F2).
But just looking at ACPI/patched, I can see that ACPI is wrong.
Which part do you think is wrong exactly? I had patched all required ACPI files twice by now with every feature (audio, video, wifi, etc.) working very nicely on macOS. I just don't comprehend why those patched files would suddenly go invalid just because I changed my partition sizes and virtually nothing else.

What is this error indicating precisely? I've searched everywhere, but nothing came up.

Here is the preboot log and Clover zip with new origin ACPI files -
 

Attachments

  • preboot.txt
    102.6 KB · Views: 191
  • CLOVER.zip
    4.8 MB · Views: 235
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top