Contribute
Register

[GUIDE] Dell Inspiron 15 7573 - Big Sur 11.2 - OC 0.6.6 | I7-8550U - 4K - UHD 620 - BEST 100% Simple SETUP (continued)

Joined
Dec 20, 2018
Messages
596
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
@Mrgeque

Oh hey there, didn't realize you created another threat.

I've found another issue on my system

Just tested the SD card reader, doesn't seem to recognize anything. Is there a way to fix that?

The port is detected under system information where it says USB2.0-CRW in the USB section but the laptop doesn't recognize any sd cards inserted.

Also btw, I'm talking about the built-in sd card reader
try checking in your bios, make sure peripherals are enabled such as 'SD" card.
 
Joined
Nov 12, 2020
Messages
136
Motherboard
Dell Inspiron 14 7472
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620 & MX150, 1920x1080
try checking in your bios, make sure peripherals are enabled such as 'SD" card.
It's enabled and I tried it on Windows, it detects an SD card there, but not for macOS...

I've done quite a lot of research and I also tried configuring a generic driver for card readers but no success...
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
596
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It's enabled and I tried it on Windows, it detects an SD card there, but not for macOS...

I've done quite a lot of research and I also tried configuring a generic driver for card readers but no success...
last thing I can suggest, try re configuring your USB ports and remove xhciportlimit patch if you're using that
 
Joined
Nov 12, 2020
Messages
136
Motherboard
Dell Inspiron 14 7472
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620 & MX150, 1920x1080
last thing I can suggest, try re configuring your USB ports and remove xhciportlimit patch if you're using that
Tried to follow your suggestions, I don't think it fixed anything
Btw here is my current efi folder:
 

Attachments

  • EFI.zip
    24.4 MB · Views: 20
Joined
Dec 20, 2018
Messages
596
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Tried to follow your suggestions, I don't think it fixed anything
Btw here is my current efi folder:
can you confirm that the sd cards are not locked and are formatted correctly? are the showing up in disk utility?
 
Joined
Nov 12, 2020
Messages
136
Motherboard
Dell Inspiron 14 7472
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620 & MX150, 1920x1080
can you confirm that the sd cards are not locked and are formatted correctly? are the showing up in disk utility?
Yes, sd cards are formatted correctly, tested a few of them, none of them showed up in disk utility : (
 
Joined
Aug 26, 2019
Messages
4
Motherboard
GA-B75M-D3P
CPU
i5-3450
Graphics
RX 560
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
First of all thank for your support, i just came from your original post and i used your efi to install big sur, it looks like everything works fine on my computer, i just need to replace my wifi card to get all the features running, but i tried to connect to an external monitor and when i connect, my display goes black i see the external as extended monitor but i cannot see anything on my main display and if i disconnect the external the main display still black, do you know any possible reason/solution?

Note: Sorry for my english im not native english speaker. I hope you can understand me.
 
Joined
Dec 20, 2018
Messages
596
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
CPU
i7-8700K OC 5GHz
Graphics
GTX 1080 Ti & UHD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
First of all thank for your support, i just came from your original post and i used your efi to install big sur, it looks like everything works fine on my computer, i just need to replace my wifi card to get all the features running, but i tried to connect to an external monitor and when i connect, my display goes black i see the external as extended monitor but i cannot see anything on my main display and if i disconnect the external the main display still black, do you know any possible reason/solution?

Note: Sorry for my english im not native english speaker. I hope you can understand me.
just close the lid on your laptop and open it again.
 
Joined
Aug 26, 2019
Messages
4
Motherboard
GA-B75M-D3P
CPU
i5-3450
Graphics
RX 560
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
just close the lid on your laptop and open it again.
Thank you for your help, and one last thing i ordered a BCM94360NG wifi card, do you know if i need to do any modification on the plist or the kext to have it full working?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
20,703
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you for your help, and one last thing i ordered a BCM94360NG wifi card, do you know if i need to do any modification on the plist or the kext to have it full working?
shouldn't need any kexts for that card
 
Top