Contribute
Register

[Guide] Dell Inspiron 15 7559 (Skylake, i7-6700HQ, Intel HD 530) Using Clover

Joined
Apr 15, 2018
Messages
77
Motherboard
Dell Inspiron 15 7559
CPU
i7 6700HQ
Graphics
HD530
Mac
  1. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
I was getting the same error installing Mojave on my dell 7559. (Bios 1.2.9). I tried a lot of different options in bios,different usbs, plugging and unplugging chargers etc. Here is what worked for me (UHD model, 16 gb if that matters)(also installed on hdd)

1. The recommended settings (DISABLE: vt for direct i/o, advanced battery charge mode, support assist system resolution, firmware tpm, secure boot)(ENABLE: load legacy rom option)(OPROM setting enabled (when u click on the option it shows the option to disable and says boot mode is set to: UEFI with legacy OPROM; secure boot: OFF)
2. Used USB 2, AC charger connected
3. Used this clover folder(replace the files on your efi/clover with the files in the folder I attached and check (worked for me).

Good luck.
I had this problem as well and what had worked for me was getting rid of whatevergreen.kext, but keep it in case this doesn't work. Also, did you type out the bootflags for the UHD display?
 
Joined
Jul 14, 2019
Messages
64
Motherboard
Dell 7559
CPU
i7-6700HQ
Graphics
GTX 960M
I had this problem as well and what had worked for me was getting rid of whatevergreen.kext, but keep it in case this doesn't work. Also, did you type out the bootflags for the UHD display?
I didn't. Just set the IntelGFX to 0x12345678 in clover configurator.
 
Top