Contribute
Register

[Guide] Creating a Custom SSDT for USBInjectAll.kext

Joined
Apr 5, 2011
Messages
139
Motherboard
Asus P8P67 B3 3.0
CPU
i5-2500K
Graphics
HD 6870
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
@RehabMan

First of all thanks for the great thread and your great work! Your posts are an amazing treasure of knowledge!

I have a skylake system that I have been using for a year now with the USBInjectAll and decided to try a build a custom SSDT for the USB ports. My specs are: Mobo: HP 8053/U3E1 (Clover), CPU: i7-6700/Q170, Graphics: Gigabyte GeForce GTX 1050 OC Low Profile, 2 monitors (1920x1200)

I followed your first post of the thread and as you can see on the screenshot, I am missing the SS?? devices on the left part of the screen. Whenever I try to plug USB2 or USB3 devices I always see them under the HS??. Is this something expected for my system? Also when I try to plug in a USB3 device on a USB3 port I do not see it anywhere. I only see it when I plug it on a USB2 port.


Thanks!

ioreg.png
 
Last edited:

OMK

Joined
Aug 10, 2017
Messages
15
Motherboard
Asrock Z270M Extreme4 Z270
CPU
Intel Core i7-7700K, 4,2 GHz Kaby Lake
Graphics
Radeon RX 580
Mac
MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Often RehabMan answers questions in this thread with "Read #1 carefully".

While carefully reading #1 I created an SSDT for my system, easily reducing the port count to bellow 15. However, after all configuration and rebooting, the SSDT was not activated. The IOregistry showed all ports in their full beauty as if the SSDT was not there.

The root cause was not reading #1 carefully enough. I had installed USBInjectAll.kext in /Library/Extentions instead of /System/Library/Extentions. Shame on me - the post says "(install to the system volume)".

Requirements:
- EHC1->EH01 and EHC2->EH02 rename (in config.plist), if applicable (your chipset may not have EHCI, or it may be disabled)
- XHCI controller must be named XHC (for most PCs it is default)
- port limit patch (in config.plist)
- install USBInjectAll.kext (install to the system volume)
- if you plan to use it, install FakePCIID.kext + FakePCIID_XHCIMux.kext. FakePCIID_XHCIMux only applicable if you have enabled EHCI controller(s).
- if you have an existing SSDT for USBInjectAll, use -uia_ignore_rmcf
- XHCI injector kext, if required (200-series need XHCI-200-series-injector.kext, 300-series need XHCI-300-series-injector.kext)
After installing the kext in the correct location with KextBeast, everything works like a charm and I can even boot from an USB3 disk (with the kext in its /S/L/E dir) that failed to boot after the port limit patch got stale some time ago.

I am posting this because searching for SSDT USBInjectAll Fails and SSDT USBInjectAll no change did not give me any hints and this may help others troubleshooting. And because I am still a bit puzzled as I recall that during troubleshooting I established that the kext was loaded when it was in /Library/Extentions/.

Hat tip to RehabMan for the excellent tools, good Howtos, and community engagement.

--OMK
 
Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
18,498
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
i tried my best, but i can`t see port above 15.
i spent about 3 hours using diff kexts and etc
i literally tried everything

what i`m doing wrong?
problem reporting files are incomplete, please re read the bottom of post 1
 
Joined
Aug 16, 2012
Messages
29
Motherboard
Gigabyte H370M DS3H
CPU
i3-8350K 4.0GHz
Graphics
GTX 1050
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I have tried alot of things, but can't seem to get all the USB ports working on the motherboard that was mentioned on buyers guide. My signature has all the information, can someone help me with it? @RehabMan

I don't know if my chipset has EHCI, it is H370. There is no mention of EHCI on the intel spec page for it. I have 2 USB ports on the front through my casing, one is usb 3 and the other is usb 2. Sorry if this sounds noob, but it's been a while I have made a custom mac and I was not expecting so much issue with usbs lol. Everything else seems to be working fine.

I currently have the usbinjectall kext installed using multibeast, don't know if I even need it. Some of my usb ports started working after I upgraded my bords bios to F3 (latest). But all still do not work. Any help is highly appreciated. Thanks.
 
Joined
Jul 26, 2018
Messages
4
Motherboard
MSI Z370 PC PRO CLOVER
CPU
I7-8700K
Graphics
GTX 1060
Classic Mac
iMac
ok, my fault
as i mentioned before
i have a problem

i tried my best, but i can`t see port above 15.
i spent about 3 hours using diff kexts and etc
i literally tried everything

what i`m doing wrong?
so if someone solved this kinda problem, please help me
and i hope this time i`m attaching the right files
 

Attachments

Joined
Jul 26, 2018
Messages
4
Motherboard
MSI Z370 PC PRO CLOVER
CPU
I7-8700K
Graphics
GTX 1060
Classic Mac
iMac
well i got it.
i was so stupid, didnt know that usbinject.kext has newer version (maybe RehabMan should mention that for stupids like me).
so i took new one put it in my clover and /System/Library/Extensions folders,
double checked my config.plist (code for increasing port limit was different, so i copy/pasted RehabMan`s again) and it worked
Didn`t create custom ssdt just flaged it in boot section with
uia_exclude=HS02;HS03;HS04;HS05;HS06;HS13;HS14 (thats only for me, you should discover ports you need yourself as mentioned in post#1)
Now all my ports recognise my usb3.0 hard drive
My hackintosh able to shut down
And its sleeps well xD

Thanks @RehabMan for your work!

p.s. for idiots like me msi z370 pc pro
2018-07-30_01-18-06.png
 
Joined
Jun 14, 2011
Messages
33
Motherboard
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX
CPU
i7-9700k
Graphics
Vega 56
Hi rehabman, im attaching my ioreg to fix a sleep/wake issue with a GA-Z68M-D2H board and a BCM94360CS2 card in an adapter running via PCIe with a usb header for bluetooth.
Not sure what port the usb header is on or what to edit once i find the appropriate port?
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@RehabMan

First of all thanks for the great thread and your great work! Your posts are an amazing treasure of knowledge!

I have a skylake system that I have been using for a year now with the USBInjectAll and decided to try a build a custom SSDT for the USB ports. My specs are: Mobo: HP 8053/U3E1 (Clover), CPU: i7-6700/Q170, Graphics: Gigabyte GeForce GTX 1050 OC Low Profile, 2 monitors (1920x1200)

I followed your first post of the thread and as you can see on the screenshot, I am missing the SS?? devices on the left part of the screen. Whenever I try to plug USB2 or USB3 devices I always see them under the HS??. Is this something expected for my system? Also when I try to plug in a USB3 device on a USB3 port I do not see it anywhere. I only see it when I plug it on a USB2 port.


Thanks!

View attachment 342935
Read post #1 regarding the port limit patch.
 
Top