Contribute
Register

[GUIDE] ASUS Zenbook UX430 - i7 8550 Kaby Lake R ALC294

Joined
Jan 9, 2013
Messages
4
Motherboard
OS X 10.10.3
CPU
Intel i5-4690
Graphics
Nvidia GeForce GT 740
Mac
MacBook Air
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Hi starcentral!
Thank you so much for your guide.
I happen to have the same laptop (dh74) from Amazon and almost gave up because of the audio codec.
So I actually reinstalled Sierra on my laptop and used your clover folder on #7.
However I keep getting this message and my computer reboots even though i set up smbios and installed kexts you listed on readme.

IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0
0x0

I also tried using newer versions on Lilu.kext and rehabman's kexts but still getting the same errors.
I feel like this is related to bios settings. Can you show me your bios settings if that's alright?
Does this happen to you ever or somthing I have missed?
Also how much time does it take to boot your hackintosh?
Thank you again!! Looking forward to hearing from you
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
210
Motherboard
ASUS ZenBook UX430UA-DH74
CPU
i7-8550U
Graphics
Intel 620 1920x1080
Hi starcentral!
Thank you so much for your guide.
I happen to have the same laptop (dh74) from Amazon and almost gave up because of the audio codec.
So I actually reinstalled Sierra on my laptop and used your clover folder on #7.
However I keep getting this message and my computer reboots even though i set up smbios and installed kexts you listed on readme.

IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0
0x0

I also tried using newer versions on Lilu.kext and rehabman's kexts but still getting the same errors.
I feel like this is related to bios settings. Can you show me your bios settings if that's alright?
Does this happen to you ever or somthing I have missed?
Also how much time does it take to boot your hackintosh?
Thank you again!! Looking forward to hearing from you
I have never seen that message before. You can try removing extra patches in patched folder and reducing kexts until you find out what is causing it. Make sure you have FakePCIID.kext, FakePCIIHD_Intel_HD_Graphics.kext, and IntelGraphicsFixup.kext in Library / Extensions.

In bios areas you can check us under boot everything disabled. Under advanced everything enabled, VT-D = disabled, under graphics config: DVMT 64.

My ux430 boots in 10-12 seconds.

 
Last edited:
Joined
Feb 19, 2016
Messages
210
Motherboard
ASUS ZenBook UX430UA-DH74
CPU
i7-8550U
Graphics
Intel 620 1920x1080
Starcentral, thank you for another success Asus gen8 osx86.
i want to install the osx native on S410UN i5 8250.
Can you share the dsdt.dsl untouched and the patched one?
See post #7.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi starcentral!
Thank you so much for your guide.
I happen to have the same laptop (dh74) from Amazon and almost gave up because of the audio codec.
So I actually reinstalled Sierra on my laptop and used your clover folder on #7.
However I keep getting this message and my computer reboots even though i set up smbios and installed kexts you listed on readme.

IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0
0x0

I also tried using newer versions on Lilu.kext and rehabman's kexts but still getting the same errors.
I feel like this is related to bios settings. Can you show me your bios settings if that's alright?
Does this happen to you ever or somthing I have missed?
Also how much time does it take to boot your hackintosh?
Thank you again!! Looking forward to hearing from you

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Jan 26, 2013
Messages
88
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
I install High Sierra 10.13.3 on HP ProBook 450 G5 with CPU i5-8250U 1.6 GHz/3.4 GHz . My geekbench 4.2 is 11500 multiscore but Cinebench R15 only 270 ! . On windows 10 Cinebench R15 is correct about 550.
The processor i5-8250U does not work in Turbo Mode for a long time. It sometimes reach 3.4 GHz (geekbench) but then it suddenly drops to 1.2/1.6 Ghz...
So intensive rendering apps works about 50% CPU power...Has anyone checked Cinebech r15 scores for i5-8250U ?
My graphic UHD 620 has too Cinebench low scores about 16 but should be about 40.
I try many fake CPU ID , clover/bios settings bios and nothing.

p.s . Problem was solved after bios update ! Now Geekbench 4.2 is 15110 , Cinebench CPU 413cb , Open GL 27.34.
Starcentral - Your geekbench score for faster CPU is too low . Maybe about bios update is needed.
 

Attachments

Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I install High Sierra 10.13.3 on HP ProBook 450 G5 with CPU i5-8250U 1.6 GHz/3.4 GHz . My geekbench 4.2 is 11500 multiscore but Cinebench R15 only 270 ! . On windows 10 Cinebench R15 is correct about 550.
The processor i5-8250U does not work in Turbo Mode for a long time. It sometimes reach 3.4 GHz (geekbench) but then it suddenly drops to 1.2/1.6 Ghz...
So intensive rendering apps works about 50% CPU power...Has anyone checked Cinebech r15 scores for i5-8250U ?
My graphic UHD 620 has too Cinebench low scores about 16 but should be about 40.
I try many fake CPU ID , clover/bios settings bios and nothing.

p.s . Problem was solved after bios update ! Now Geekbench 4.2 is 15110 , Cinebench CPU 413cb , Open GL 27.34.
Starcentral - Your geekbench score for faster CPU is too low . Maybe about bios update is needed.
Off-topic.
This thread is for "ASUS Zenbook UX430" as per thread title.
Open a separate thread.

Don't forget about problem reporting files as per FAQ.
 
Joined
Jul 16, 2012
Messages
44
Motherboard
Asus Zen Book UX430UA
CPU
i7 8550
Graphics
620 UHD
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS, Other
Did anyone get this working on High Sierra 10.13.3 ? With your Clover settings the installer works like a charm. It even worked on the second phase of the install from the HDD. However, once it reboots after the install - all I get is a black screen with a mouse sometimes, or the apple loading screen. I have put all the FakePCIID-Intel and IntelGraphicsFixup in L/E and Lilu in clover/kexts/other. Can't figure out why it work so great on the 10.13.3 installer but fail once installed.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Did anyone get this working on High Sierra 10.13.3 ? With your Clover settings the installer works like a charm. It even worked on the second phase of the install from the HDD. However, once it reboots after the install - all I get is a black screen with a mouse sometimes, or the apple loading screen. I have put all the FakePCIID-Intel and IntelGraphicsFixup in L/E and Lilu in clover/kexts/other. Can't figure out why it work so great on the 10.13.3 installer but fail once installed.
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Sep 30, 2012
Messages
9
Motherboard
Asus F8sg
CPU
T8300
Graphics
9300GM
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Joined
Nov 5, 2011
Messages
53
Motherboard
ASUS S410UN Clover
CPU
i5 8250U
Graphics
MX150 + Intel 620
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
See post #7.
You are using HDEF.aml iGPU.aml PNLF.aml USBX.aml
The ssdt - iGPU.aml you are using for injecting the uhd620 right? direct from
OS-X-Clover-Laptop-Config/hotpatch/ ?

ssdt - PNLF. aml what for? graphics also? need to modified from rehab depending device or not?
also ssdt-HDEF for injecting driver sound right ?
no need ssdt-PTSWAK?
 
Top