Contribute
Register

[Guide] ASUS Zenbook UX310UA (& UX310UQK) macOS Mojave / Catalina with Clover (& Big Sur using OpenCore EFI) Installation Guide

Joined
Jun 18, 2019
Messages
71
Motherboard
HP Z220 CMT Workstation | Asus ZenBook UX310UA-FC329T
CPU
i7-3770 | i5 - 7200U
Graphics
RX 480 | HD 620
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
try resetting NVRAM
I just did that, now it is booting again, thanks for your help !
IMG_20210108_101248.jpg
 
Joined
Jun 18, 2019
Messages
71
Motherboard
HP Z220 CMT Workstation | Asus ZenBook UX310UA-FC329T
CPU
i7-3770 | i5 - 7200U
Graphics
RX 480 | HD 620
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Im able to boot windows 10 from opencore 0.6.4.

I installed Windows after I installed MacOS, but on a separate m.2 SSD, and it boots perfectly into windows or MacOS
and with your EFI folder i can not boot Windows From the OpenCore Menu so i will try to fix that this weekend
 
Joined
Jul 25, 2020
Messages
20
Motherboard
ASUS UX310UAK
CPU
I7 7500U
Graphics
620
They do indeed, at least ASMC and FNKEYS. Try disabling them and you lose brightness control.
Modifying ASMC, I got the Keyboard Backlight widget to show when hitting Fn+F3-F4, but unfortunately no light. I also got Fn+F1 (sleep) and Fn+F2 (Airplane mode) to work.

Please try with the attached EFI folder
If that doesn't work you try with the KabyLake config (also attached). It's the one that works with my setup
Good luck!

anyone know how to enable Hyper-Threading, how does this work in bigsur. I only see two cores but I should have others with H-Threading as in windows
 
Last edited:
Joined
Nov 17, 2011
Messages
116
Motherboard
Asus UX310UAK
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 620
Mobile Phone
  1. iOS
and with your EFI folder i can not boot Windows From the OpenCore Menu so i will try to fix that this weekend
Post results if you succeed!
The SSDT in my efi folder lacks “If (_OSI (“Darwin”))” conditions. This is what bothers Windows.
I tried to correct it, but since I rarely use Windows, booting from BIOS was good enough for me
 
Joined
Nov 24, 2011
Messages
31
Motherboard
ASUS Zenbook UX310UAK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620, 3200x1800 QHD
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
They do indeed, at least ASMC and FNKEYS. Try disabling them and you lose brightness control.
Modifying ASMC, I got the Keyboard Backlight widget to show when hitting Fn+F3-F4, but unfortunately no light. I also got Fn+F1 (sleep) and Fn+F2 (Airplane mode) to work.

Please try with the attached EFI folder
If that doesn't work you try with the KabyLake config (also attached). It's the one that works with my setup
Good luck!

Thanks to brunogermain for the EFI folder, I was struggling to install Big Sur on my UX310UAK, and this has finally enabled me to install it.
P.S. I have just changed the default language using OpenCore Configurator.
 
Last edited:
Top