Contribute
Register

[Guide] Asus Zenbook using Clover UEFI hotpatch

Joined
Sep 24, 2013
Messages
111
Motherboard
Asus ZenBook UX410UQK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620 - 940MX
Mobile Phone
Android
@rubik6 Upload your problem reporting files. Give me your full specs too
 
Joined
Jul 16, 2012
Messages
44
Motherboard
Asus Zen Book UX430UA
CPU
i7 8550
Graphics
620 UHD
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS, Other
@pradmohanty I have updated the build, can you try again? Remember to do all at Update section
I finally did get the trackpad to work in MacOS. I rebuilt the cache, and after reboot, the trackpad started working. Thank you so much for all your help.

I have the DW1560 ordered. Soon this will be a working hack. BTW - I have not done any post-installation tweaks for sound etc.

Will keep you posted of the success.

Also for Clover - I think I may have to change to a BitBlocker version or BiosBlocker version ?

So far this is looking great. I cant thank you enough for putting in all this effort of compiling the scripts. Thank you!
 
Joined
Sep 24, 2013
Messages
111
Motherboard
Asus ZenBook UX410UQK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620 - 940MX
Mobile Phone
Android
@pradmohanty Did you run the scripts in the "Post Installation" section? "install_downloads.sh" will rebuild kextcache automatically.

I don't understand what you mean by BitBlocker or BiosBlocker
 
Joined
Jul 16, 2012
Messages
44
Motherboard
Asus Zen Book UX430UA
CPU
i7 8550
Graphics
620 UHD
Mac
MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS, Other
@pradmohanty Did you run the scripts in the "Post Installation" section? "install_downloads.sh" will rebuild kextcache automatically.

I don't understand what you mean by BitBlocker or BiosBlocker
BitBlocker or BiosBlocker is the Clover implementation but it is for bios. I cannot use it as I have EFI. The keyboard and trackpad do not work in the Clover bootloader - so I cannot select the OS, it defaults to OSX, but I cannot select windows. I am using the bios boot menu to select Windows or Clover/MacOS. Once I click Clover/MacOS - my keyboard/trackpad freeze until macOS is loaded.

I did the post-installation scripts from your zenbook folder and most things are good - except audio. It loads and I get sounds for some time. The moment I start playing a youtube or any audio. It stops working. No audio comes out. I can see the volume control, I can the audio devices, then nothing. I have reboot to get audio back, and that lasts for another 5 mins.

I will post the problem reporting files. I have a USB WiFi at the moment, and another problem that I have to resolve (I formatted the drive as APFS (Case Sensitive) - but now Adobe is throwing a fit. What I plan to do is start over. Install MacOS from scratch after I reformat the drive to HFS+, enable TRIM. Maybe instead of using Clover from SourceForge - I use the TonyMac build. Hopefully, that will sort my issue with the Keyboard and trackpad not being recognized in Clover.

My DW1560 is due on Saturday, once I get it, I will replace the internal WiFi.

That being said, I hope I can fix the sound/audio.

Thanks for your help and support.

Best Regards,
 
Joined
Dec 6, 2013
Messages
22
Motherboard
H310M-HDV/M.2
CPU
i5-8400
Graphics
UHD 630
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
@rubik6 Upload your problem reporting files. Give me your full specs too
I have an Asus UX410UQK, Intel Core i5-7200u, Intel HD Graphics 620 + Nvidia GeForce 940MX
I found out that if I sleep by Apple->Sleep, when I wake up, usb works fine, but when I sleep by closing lid(on battery using, on AC power using, my laptop didn't go to sleep), when I open lid, my laptop woke but all USB port didn't work anymore and after about 5 minutes, laptop shutdown automatically. Please help me
 

Attachments

Joined
Sep 24, 2013
Messages
111
Motherboard
Asus ZenBook UX410UQK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620 - 940MX
Mobile Phone
Android
@rubik6 Your laptop is the same as mine. Weird
 
Joined
Sep 24, 2013
Messages
111
Motherboard
Asus ZenBook UX410UQK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620 - 940MX
Mobile Phone
Android
@rubik6 Your DSDT is exactly the same as mine. You may have done something wrong. Try reinstalling macOS again, this time use the "install_*.sh" scripts. Remember to clone the repo again.

Also, don't patch X86PlatformPlugin. Use X86PlatformPluginInjector instead
 
Last edited:
Joined
Jan 18, 2017
Messages
5
Motherboard
ASUS Zenbook-UX410UQK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620+GeForce 940MX, 1920x1080
Hello,

I got an Asus UX410UQK, and your guide works perfectly! I did a fresh install a week ago and everything works as it should.

Thank you for your work ! :clap:
 
Joined
Sep 24, 2013
Messages
111
Motherboard
Asus ZenBook UX410UQK
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620 - 940MX
Mobile Phone
Android
Hello,

I got an Asus UX410UQK, and your guide works perfectly! I did a fresh install a week ago and everything works as it should.

Thank you for your work ! :clap:
Glad it works!
 
Top