Contribute
Register

[Guide] Alienware-17-R4-Dual-GPU-MacOS-Catalina-10.15-Hackintosh

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 9, 2016
Messages
46
Motherboard
Alienware 17 R4 / OC
CPU
i7 7700HQ
Graphics
GTX 1060 / Intel 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
No Web drivers yet? What about trying Mojave instead then?
 
Joined
Oct 17, 2016
Messages
154
Motherboard
Alienware 17 R4
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1060, HD630
Mobile Phone
  1. Android
Nvidia stopped support at 10.13.6
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
46
Motherboard
Alienware 17 R4 / OC
CPU
i7 7700HQ
Graphics
GTX 1060 / Intel 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Retry 10.13.6 then and make sure nothing gets added to your Extensions folder to break anything...? I don't know. My guess was USB-C requires specific hardware options too to enable the USB-C HDMI output...and the laptop may not have it or the driver may not support it... I have another device that would be really nice if it supported USB-C HDMI...but it lacks the physical hardware chips to do it. So I know not all USB-C devices can do it.
 
Joined
Oct 17, 2016
Messages
154
Motherboard
Alienware 17 R4
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1060, HD630
Mobile Phone
  1. Android
USB c to HDMI works because TB is connected to GPU. It worked for my config in 10.13.1 but @rockjesus may have spoofed TB as PCI so HDMI wont work. I tried to revert it back but no success.
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
46
Motherboard
Alienware 17 R4 / OC
CPU
i7 7700HQ
Graphics
GTX 1060 / Intel 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
ahhh...OK, explains why it didn't work for me maybe then in 10.13.6. Good to know.
 
Joined
Oct 17, 2016
Messages
154
Motherboard
Alienware 17 R4
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1060, HD630
Mobile Phone
  1. Android
Okay fixed the USB c to HDMI issue. The connector was not patched properly. Also the PM provided by rockjesus won't go above 2.8Ghz using HWP. Fixed that too.

The only thing that doesn't work in 10.15 is TB hotplug with HDMI support. ( IOElectrify won't work )

@spinkb What wifi driver version are you using in Windows 10? Please share link
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
46
Motherboard
Alienware 17 R4 / OC
CPU
i7 7700HQ
Graphics
GTX 1060 / Intel 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I didn't install anything, I just booted into windows and started using Wifi... No prompts to install drivers, it was working on first boot. See attachments for screenshots of what drivers it was using.

Can you provide details on exactly how you got USB-C to HDMI working? And the 2.8Ghz fix?
 

Attachments

  • IMG_2391.jpg
    IMG_2391.jpg
    3.7 MB · Views: 67
  • IMG_2392.jpeg
    IMG_2392.jpeg
    8.8 MB · Views: 64
  • IMG_2393.jpeg
    IMG_2393.jpeg
    8.6 MB · Views: 77
Joined
Oct 17, 2016
Messages
154
Motherboard
Alienware 17 R4
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1060, HD630
Mobile Phone
  1. Android
Works out of the box for me too. But is very crappy. Once you are connected to does it detect others nearby?
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
46
Motherboard
Alienware 17 R4 / OC
CPU
i7 7700HQ
Graphics
GTX 1060 / Intel 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
What do you mean about detect others nearby? in Windows I used if for some basic internet usage for a few hours, no noticeable issues. But mainly windows is for a single game, otherwise 99% of my time is in OSX, and that seems to be stable and solid so far. I don't have handoff or continuity configured in OSX as I still haven't gotten to doing the iMessage stuff.
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
46
Motherboard
Alienware 17 R4 / OC
CPU
i7 7700HQ
Graphics
GTX 1060 / Intel 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
  4. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Just another note, I did another hackintosh with another Alienware R4, 7700HQ, intel 630, GTX1070, and swapped in Dell DW1560. Everything works...sound, wifi, bluetooth, sleep, USB, etc. Same as my prior build. Had to use an alternate kext from the v10 Clover download from RockJesus was all...but I did on my prior build too. Very happy with it.
 
Status
Not open for further replies.
Top