Contribute
Register

[Guide] Airport - PCIe Half Mini v2

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 12, 2016
Messages
7
Motherboard
ASUS z170i Pro Gaming
CPU
Core i5 6600K
Graphics
EVGA Geforce 980
Mac
iMac
Ok, here are my boot images and the EFI/CLOVER Folder.
Cheers
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Ok, here are my boot images and the EFI/CLOVER Folder.
Cheers
Not WiFi related.

"Waiting for DSMOS" without a corresponding "DSMOS has arrived" implies that FakeSMC is missing or not loading.
 
Joined
Jan 12, 2016
Messages
7
Motherboard
ASUS z170i Pro Gaming
CPU
Core i5 6600K
Graphics
EVGA Geforce 980
Mac
iMac
Thanks RehabMan!
OK I've fixed "Waiting for DSMOS" -> "DSMOS has arrived" (Installed new FakeSMC)
Then, after installing FakePCIID.kext + FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext via Kext Utility, my system is not booting anymore and showing the same error message as before.

boot-dmos.jpg: Just after FakePCIID, don't know if that is realated?
"IO80211Controller: :createIOReporters 0x14d1cf32e2ffe2ad
CCFlags: 0x0, CCLevel: 5 ConsoleFlags: 0x0, ConsoleLevel: -1
IO80211Controller: :start _controller is 0x14d1cf32e2ffe2ad, provider is 0x14d1cf2fe85ce72d"

I've attached the current boot image.

Any clues?
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thanks RehabMan!
OK I've fixed "Waiting for DSMOS" -> "DSMOS has arrived" (Installed new FakeSMC)
Then, after installing FakePCIID.kext + FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext via Kext Utility, my system is not booting anymore and showing the same error message as before.

boot-dmos.jpg: Just after FakePCIID, don't know if that is realated?
"IO80211Controller: :createIOReporters 0x14d1cf32e2ffe2ad
CCFlags: 0x0, CCLevel: 5 ConsoleFlags: 0x0, ConsoleLevel: -1
IO80211Controller: :start _controller is 0x14d1cf32e2ffe2ad, provider is 0x14d1cf2fe85ce72d"

I've attached the current boot image.

Any clues?
Remove FakePCIID.kext.

Then provide data...
Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Jan 12, 2016
Messages
7
Motherboard
ASUS z170i Pro Gaming
CPU
Core i5 6600K
Graphics
EVGA Geforce 980
Mac
iMac
OK here are my files and the terminal outputs.
(after installing FakePCIID.kext + FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext via Kext Utility, my system is not booting anymore)

Provide output (in Terminal):
kextstat|grep -y acpiplat
13 2 0xffffff7f82366000 0x60000 0x60000 com.apple.driver.AppleACPIPlatform (5.0) 867C81BE-EA01-3A65-89F4-06D78E6514CA <12 11 7 6 5 4 3 1>

kextstat|grep -y appleintelcpu
<empty>

kextstat|grep -y applelpc
<empty>

kextstat|grep -y applehda
82 1 0xffffff7f82084000 0x1d000 0x1d000 com.apple.driver.AppleHDAController (278.56) CFB0D0AE-F09A-3660-8F95-7A02FD5FBF07 <81 80 79 12 7 6 5 4 3 1>

99 0 0xffffff7f82206000 0xb4000 0xb4000 com.apple.driver.AppleHDA (278.56) A4EB06C9-A40A-39EF-9C4A-D7F23DB9A2F9 <98 83 82 81 80 79 6 5 4 3 1>


Attach output of (in Terminal):
sudo touch /System/Library/Extensions/ && sudo kextcache -u /
Password:
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext USBInjectAll.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext realtekALC.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext IntelMausiEthernet.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext
KernelCache ID: D558CE5FD8B3A0BA247C41814BB56CDC
symlink("/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 17 (File exists) <createPrelinkedKernel 2795>


Cheers mate
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
OK here are my files and the terminal outputs.
(after installing FakePCIID.kext + FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext via Kext Utility, my system is not booting anymore)

Provide output (in Terminal):
kextstat|grep -y acpiplat
13 2 0xffffff7f82366000 0x60000 0x60000 com.apple.driver.AppleACPIPlatform (5.0) 867C81BE-EA01-3A65-89F4-06D78E6514CA <12 11 7 6 5 4 3 1>

kextstat|grep -y appleintelcpu
<empty>

kextstat|grep -y applelpc
<empty>

kextstat|grep -y applehda
82 1 0xffffff7f82084000 0x1d000 0x1d000 com.apple.driver.AppleHDAController (278.56) CFB0D0AE-F09A-3660-8F95-7A02FD5FBF07 <81 80 79 12 7 6 5 4 3 1>

99 0 0xffffff7f82206000 0xb4000 0xb4000 com.apple.driver.AppleHDA (278.56) A4EB06C9-A40A-39EF-9C4A-D7F23DB9A2F9 <98 83 82 81 80 79 6 5 4 3 1>


Attach output of (in Terminal):
sudo touch /System/Library/Extensions/ && sudo kextcache -u /
Password:
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext USBInjectAll.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext realtekALC.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext IntelMausiEthernet.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext
KernelCache ID: D558CE5FD8B3A0BA247C41814BB56CDC
symlink("/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 17 (File exists) <createPrelinkedKernel 2795>


Cheers mate
Comments:
- config.plist/RtVariables/CsrActiveConfig should be 0x67 (you have 0x3).
- config.plist/SystemParameters/InjectKexts should be "Detect". You have true.
- all kexts you need should be installed to the system volume.
- "essential" kexts should be placed in EFI/Clover/kexts/Other
- CPU PM not implemented
- QE/CI not implemented (Nvidia graphics drivers needed, but not installed?)
- USB not implemented correctly (port limit patch is only for short term use)
- fcvo patch is disabled, but required for BCM94352

Suggest you try to correct a few things with your configuration... and make sure you're using the current build of FakePCIID.kext and FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext.

Your issue could also be ACPI related (eg. no accommodation for _OSI("Darwin") in your ACPI setup).
 
Joined
Sep 26, 2016
Messages
14
Motherboard
GA-Z170N Gaming 5
CPU
Core i5 6600k
Graphics
GTX 950
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Thanks RehabMan, I included an ioreg while the problem is occurring, it indeed shows IOBluetoothActive as false. Surprisingly BT parameters say that it's active. Thanks for looking into it.

You will need to provide an ioreg capture in the same situation. An ioreg from the scenario prior to the problem is useful as a comparison, but not useful to see what is happening in the error situation.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thanks RehabMan, I included an ioreg while the problem is occurring, it indeed shows IOBluetoothActive as false. Surprisingly BT parameters say that it's active. Thanks for looking into it.
This "Sophie's imac_BT down.ioreg" shows bluetooth working, devices connected, etc.
 
Joined
Feb 26, 2017
Messages
15
Motherboard
Gigabyte H170N
CPU
i5-6500
Graphics
HD 530
Thanks for the thread. I've succeeded with WiFi , but

1. Bluetooth seems to show up everywhere it should, System Report even recognizes nearby devices, but these do not show up in the Bluetooth utility. I get nothing when I cat the log as described here:
https://github.com/RehabMan/OS-X-BrcmPatchRAM/blob/master/README-Mac.md
so I think BcrmPatchRAM2 must not be loading the firmware?, even though recent versions of that .kext and BcrmFirmwareRepo are installed in L/E/ by kextBeast

2. OS 10.12.2 (16C67) / GA-Z170X-UD3 Ultra / F21 BIOS / i7 6700 4GHz / GTX 750Ti SC
Made my own card using a BCM94352Z NGFF M.2 + adapter as described in TonyMac's guide.

3. I used this guide, Post #1, procedure 1.1 , 2.1-2, and I think I installed the appropriate handoff and 5Ghz patches under 3. Tried and hopefully successfully undid some alternatives.

Attaching requested files, except I don't see an airportd in the Console.

Thanks for any assistance you can offer.
Have you had any success?

I have the same issue. I have WiFi working fine. Bluetooth seems it's installed, but I can not connect any devices.
 
Joined
Jan 30, 2017
Messages
25
Motherboard
Ga ep 45 ud3r
CPU
Q9550
Graphics
Nvidia gtx
Hi is there any support for the Atheros AR5BXB72 Bluetooth side of the card ? As the wifi works ok
I have showing instead of the Bluetooth info in network active services
Built in serial port (1). Type PPP (PPPSerial) hardware modem
Bsd device name serial1

Thanks g
 
Status
Not open for further replies.
Top