Contribute
Register

[ Guide 4530s ] Fresh Mountain Lion Install

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 16, 2011
Messages
4
Motherboard
sda
CPU
asdasd
Graphics
asdasd
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Portable
Mobile Phone
  1. iOS
How can I make FRESH install? I must have other Mac OS system on other drive, and run on it ahci-patch? Can I run this path from single user mode? I dont have another Mac OS system.

I stuck on "Still waiting for root device". Or send me patched IOAHCIBlockStorage.kext. I copy it to Clover kext folder on USB Flash Drive.
 
Joined
Sep 20, 2012
Messages
13
Motherboard
HP ProBook 4530s 10.8.4
CPU
Intel® Core™ i5-2450M (2.50 GHz, 3 MB L3 cache)
Graphics
Intel HD Graphics
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. eMac
  2. iMac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
Thank you rehabman and solidslash for your help! :thumbup:

I now have a functioning 10.8 install on a partitioned drive (also running win 7).
 
Joined
Sep 18, 2012
Messages
871
Motherboard
HP EliteBook_8x0G1
CPU
i7-4600U
Graphics
HD 4400, 1366 x 768
Joined
Sep 20, 2012
Messages
2
Motherboard
Probook 4330s
CPU
i5-2430m
Graphics
intel HD 3000 / Ati 7470m
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am not sure how to find out if I have qe/ci (maybe it should be written in graphics/displays menu, but is not there).

Wifi works, ethernet (should work, did not try), bluetooth seems to be working, audio works, mic works, hdmi out works (audio did not try), touch pad works.

But I would not say it is 100% working. After wake up from sleep mode I am getting kernel panics often.

did you get 100% of functions working ok as normal? including qe/ci?
 
Joined
Nov 5, 2011
Messages
3
Motherboard
PC
CPU
Quad Core
Graphics
NVIdia
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Just wanted to share my successful installation of Mac OS X 10.8.2 on HP Probook 4330s. Guides here are really helpful and achieved it in short time (it wasnt flawless victory, but I did it :D).

http://www.youtube.com/watch?v=Nd6GzjXTwgY

http://www.youtube.com/watch?v=iHhhQLvHMV0


I can successfully install Lion as I can get into Installer, but when I boot Mountain Lion through UniBeast USB the moment it starts Darwin x86_64 screen it reboots. I tried sever options like disabling settings in BIOS, flags -f -x -v -F GraphicsEnabler=No etc.,

If you don't mind can you list the steps/settings you made to get into the installer?

I tried both vanilla UniBeast Boot as well as with HP ProBook Installer 6 install, so far no luck.

I am typing this message from Lion only.

And also my WiFi Atheros 9285 not working yet, please let me know if you have fix for that as well.

Would appreciate your help.

Thanks
 
Status
Not open for further replies.
Top