Contribute
Register

GTX580 enabler after 10.7.4 update

Status
Not open for further replies.
Joined
May 9, 2011
Messages
119
Motherboard
Gigabyte Z390 Aorus Pro
CPU
i7-9700K
Graphics
2x RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
What way did you enable OpenCL on nvidia original drivers?
 
Joined
Apr 15, 2012
Messages
32
Motherboard
None of
CPU
Your
Graphics
Business
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
aedon said:
What way did you enable OpenCL on nvidia original drivers?
I used the new multibeast enabler first. then installed the Nvidia drivers over that. not sure if it was needed that way but it's worked for me so far...
 

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,433
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
evanesce said:
aedon said:
What way did you enable OpenCL on nvidia original drivers?
I used the new multibeast enabler first. then installed the Nvidia drivers over that. not sure if it was needed that way but it's worked for me so far...
Is OpenCL Enabled in the NVIDIA drivers?

Once you updated them you lost the patch from MultiBeast.
 
Joined
Sep 2, 2010
Messages
77
Motherboard
OSX 10 / WIN 8.1
CPU
i5 2500k
Graphics
GTX 580
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I'm still on 7.3, my GTX 580 sems to be running fine with Multibeast enabler support only.

Is it recommended to install Nvidia drivers anyway or is there no gain to that?
 
Joined
May 10, 2012
Messages
19
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I recommend you guys download the latest 10.7.4 nvidia drivers

http://www.nvidia.co.uk/object/macosx-2 ... er-uk.html

they solved my opengl bugs with shaders and solved my slow performance opening launchpad with transition to mission control, etc.

Iidon't edited geforcegdl.kext to opencl but i think is not needed
Screen%20Shot%202012-05-12%20at%203.34.04%20PM.png
 
Joined
Sep 30, 2011
Messages
320
Motherboard
z68x-ud5-b3
CPU
i7 2600k@4,4ghz
Graphics
SLI zotac geforce 570 amp!
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
iMac-404 said:
I recommend you guys download the latest 10.7.4 nvidia drivers

http://www.nvidia.co.uk/object/macosx-2 ... er-uk.html

they solved my opengl bugs with shaders and solved my slow performance opening launchpad with transition to mission control, etc.

Iidon't edited geforcegdl.kext to opencl but i think is not needed
Screen%20Shot%202012-05-12%20at%203.34.04%20PM.png
Can you answer the question of macman pleaase. Do the NVIDIA drivers enable OpenCL?
 
Joined
Jan 30, 2011
Messages
14
Motherboard
MacOS Lion
CPU
2.93 GHz Intel Core i7
Graphics
ATI Radeon HD 5870 | GeForce GTX 480
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
smolderas said:
Can you answer the question of macman pleaase. Do the NVIDIA drivers enable OpenCL?

I have tested the driver and it does not enable OpenCL. I have tried installing it and then Macman's patch (in MultiBeast-4.4.0) and the other way around, and I had no success enabling OpenCL.

Also, OpenCL didn't work with 10.7.4 original driver plus Macman's patch, even if (the patch is) installed manually.

I believe I might add that I'm using a GTX480 (not 580) and a ATI5870 on my machine.
 
Joined
Sep 30, 2011
Messages
320
Motherboard
z68x-ud5-b3
CPU
i7 2600k@4,4ghz
Graphics
SLI zotac geforce 570 amp!
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
tworems said:
smolderas said:
Can you answer the question of macman pleaase. Do the NVIDIA drivers enable OpenCL?

I have tested the driver and it does not enable OpenCL. I have tried installing it and then Macman's patch (in MultiBeast-4.4.0) and the other way around, and I had no success enabling OpenCL.

Also, OpenCL didn't work with 10.7.4 original driver plus Macman's patch, even if (the patch is) installed manually.

I believe I might add that I'm using a GTX480 (not 580) and a ATI5870 on my machine.
You are wrong.
I'm on 10.7.4 native drivers (not from nvidia) and I did use multi beast 4.4.1 to enable openCL. It works.
 
Joined
Jan 30, 2011
Messages
14
Motherboard
MacOS Lion
CPU
2.93 GHz Intel Core i7
Graphics
ATI Radeon HD 5870 | GeForce GTX 480
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
smolderas said:
tworems said:
smolderas said:
Can you answer the question of macman pleaase. Do the NVIDIA drivers enable OpenCL?

I have tested the driver and it does not enable OpenCL. I have tried installing it and then Macman's patch (in MultiBeast-4.4.0) and the other way around, and I had no success enabling OpenCL.

Also, OpenCL didn't work with 10.7.4 original driver plus Macman's patch, even if (the patch is) installed manually.

I believe I might add that I'm using a GTX480 (not 580) and a ATI5870 on my machine.
You are wrong.
I'm on 10.7.4 native drivers (not from nvidia) and I did use multi beast 4.4.1 to enable openCL. It works.

It might be because you're on a GTX570. It didn't work for me. It was working on 10.7.3, though.
 
Joined
Sep 30, 2011
Messages
320
Motherboard
z68x-ud5-b3
CPU
i7 2600k@4,4ghz
Graphics
SLI zotac geforce 570 amp!
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
tworems said:
It might be because you're on a GTX570. It didn't work for me. It was working on 10.7.3, though.
Ehm no. Please do as following:
- install Combo OpenCL enabler 10.7.2+ in multibeast 4.4.1
- repar disk permissions
- clean the system kext cache:
-- sudo kextcache -system-prelinked-kernel
-- sudo kextcache -system-caches
 
Status
Not open for further replies.
Top