Contribute
Register

GTX 590 Working, But OpenGL

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 21, 2011
Messages
35
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi,

I added in my devid to GF100.Kext and have full resolution for my GTX 590 and the card displays ok in profiler but any apps that use OpenGL freeze.

Patched GLDriver for OpenCL.

Have GraphicsEnabler=Yes in boot.plist


Any Other Suggestions.. Things I may have forgot / be overlooking.


Any help welcome and grateful.
 
Joined
Aug 5, 2011
Messages
30
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Make sure you have
<key>Graphics Mode</key>
<string></string>

in your boot.plist.

Also boot with -v (verbose)

That should do it.
 

jpa

Joined
Jun 13, 2010
Messages
877
Motherboard
10.8
CPU
i7 930
Graphics
6870
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
cuppatea said:
UPDATE: Working fully after 10.7.2 update. :)

what model card is?

link in newegg
 
Joined
Jan 21, 2011
Messages
35
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Added in Device Id to GF100 KEXT :) download patched OpenGL / OpenCL kexts and performance is amazing. :)
 
Joined
Apr 14, 2011
Messages
815
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
cuppatea said:
Added in Device Id to GF100 KEXT :) download patched OpenGL / OpenCL kexts and performance is amazing. :)

What's the exact name of these kexts, and where to get them from, please? :)

Could you upload/attach your modified GF100.kext, or show us where you edited the ID into it, too? That would be great! :D
 
Joined
Nov 15, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-Z68X-UD7-B3 F10
CPU
i7 2600K
Graphics
EVGA GTX670 2GB / EVGA GTX680 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I've been able to get 10.7.2 with ATY_init.kext to recognize my GTX 590. System Information displays the card.

However, I am still limited to 1024x768. What am I missing?
 
Joined
Nov 15, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-Z68X-UD7-B3 F10
CPU
i7 2600K
Graphics
EVGA GTX670 2GB / EVGA GTX680 4GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
cuppatea said:
Added in Device Id to GF100 KEXT :) download patched OpenGL / OpenCL kexts and performance is amazing. :)

Can you please link to the patched Kexts you mention?

Also, did you install the OpenCL Enabler 10.7.2 from Multibeast, or am I talking about the same thing as the patched kexts?

We have very similar builds, only difference being the motherboard (mine is UD7 F6) and card is EVGA GTX 590. I must be overlooking something obvious...

I've followed these steps without success:

1. Install Lion 10.7.2 via UniBeast
2. Install Multibeast (see attached) with Tonymac DSDT (not altered in anyway)
3. Restart, screen resolution locked at 1024x768
4. Edit org.chameleon.Boot.plist to include PCIRootUID=1. Already contains npci=0x2000 and GraphicsEnabler=yes (see attached)
5. Delete AppleUpstreamUserClient.kext as instructed by GTX 5XX Enabler, rebuild kernel cache with Kext Wizard.
6. Run GTX 5XX Enabler (http://www.osx86.net/view/2074-gtx_5xx_enabler.html)
-Install "GTX Enabler Files" only
7. Restart verbose, screen resolution locked at 1024x768, card still not recognized (see system-information.png).
8. Run GTX 5XX Enabler
-Install "ATY_init" as instructed by GTX 5XX Enabler in the event that a card is not recognized.
9. Restart verbose, ATY_init reports card is 1088 (correct for GTX 590).
10. Black screen instead of login screen. Power off and reboot.
11. Boot into Safe Mode. "/sbin/mount -uw /", "rm -rfv /System/Library/Extensions/ATY_Init.kext/", "reboot"
12. Restart verbose. System appears to be rebuilding kernel cache.
13. Login screen back to normal, still locked at 1024x768, card not recognized.
14. Reinstall ATY_Init.kext from GTX 5XX Enabler (see attached zip file)
15. Edit org.chameleon.Boot.plist to include "<key>Graphics Mode</key><string></string>" (on separate lines of course)
16. Restart verbose, ATY_init reports card is 1088 (correct for GTX 590).
17. Black screen instead of login screen. Power off and reboot.
18. Boot into Safe Mode. "/sbin/mount -uw /", "rm -rfv /System/Library/Extensions/ATY_Init.kext/", "reboot"
19. Restart verbose. System appears to be rebuilding kernel cache.

What am I doing wrong here?

Thanks in advance!
 

Attachments

  • multibeast-settings.png
    multibeast-settings.png
    261 KB · Views: 301
  • org.chameleon.Boot.plist
    658 bytes · Views: 192
  • system-information.png
    system-information.png
    92.1 KB · Views: 328
  • ATY_Init.kext.zip
    433.4 KB · Views: 60
Status
Not open for further replies.
Top