Contribute
Register

Solved > GTX 1070 and High Sierra won't combine.

Joined
Jan 13, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Aorus Z370 Ultra Gaming
CPU
i5-8600k
Graphics
EVGA GTX 1070
Alright I have spent days looking and reinstalling to no avail.

I have:
Mobo: GB Aorus z370 Ultra Gaming rev 1.0
GPU: EVGA GTX 1070
CPU: i5-8600k
OS: 10.13.6 (17G66)

So I am very fresh to this. Tried using Mojave at first and realized at least as far as I can tell there is no support for GTX cards as of now. So I dropped back and Installed High Sierra. Got it loaded and started trying to install GPU drivers and noticed that I got a version that did not have a web driver specifically listed. I tried using this method and low and behold it worked on reboot flawlessly.

Then when I was trying to get my audio working I corrupted my config.plst file and had to do a fresh install from recovery. Ever since doing that I cannot get the graphics driver to work right again. It installs the same version of the driver and recognizes, but it seems to not fully unlock the card.

Any help will be greatly appreciated. I will attach my config file, and a screenshot of my about. I still have not figured out audio either so anyone with knowledge on that would be great too. I know it uses ALC1220.
 

Attachments

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,594
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Injecting Nvidia graphics is incorrect.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,594
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Removed and rebooted no such luck.
Luck plays no part.

If I had to guess with the limited information provided, I would say that it is probably that your motherboard lacks native NVRAM support and that you have failed to emulate it.

Test for NVRAM
 
Joined
Jan 13, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Aorus Z370 Ultra Gaming
CPU
i5-8600k
Graphics
EVGA GTX 1070
Would happily provide more information if needed. Ran that test and it output correctly. Let me know if there is more info I can be providing that would be helpful.

Ignore terminal text above. Misstype
 

Attachments

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,594
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
You don't need EmuVariableUefi-64 with AptioMemoryFix-64.
Delete nvram.plist from root of EFI partition.

In Terminal :
Code:
sudo nvram -c
Restart
At Clover boot menu press F11.

Also see Post #10
 
Joined
Jan 13, 2019
Messages
5
Motherboard
Gigabyte Aorus Z370 Ultra Gaming
CPU
i5-8600k
Graphics
EVGA GTX 1070
Did all that and it's unchanged. Would it be better to try to switch to an older explicitly supported version of high Sierra? The reason I didn't in the first place was because I could not seem to find a .app file for the older versions in the App Store. Only the most recent.

Since disabling the Inject function it no longer reads that it has a GTX 1070 and has reset back to "Nvidia chip model 7mb"
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,594
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Since disabling the Inject function it no longer reads that it has a GTX 1070 and has reset back to "Nvidia chip model 7mb"
That is because the web drivers have not loaded for whatever reason.

Dependencies :
1. Native NVRAM support or an emulation of same.
2. The correct web drivers matched to the OS build number.
3. No use of nv_disable=1. Note that the config.plist that you previously uploaded includes nv_disable=1.
4. NvidiaWeb=true in config.plist.
5. May need SIP fully disabled - CsrActiveConfig=0x67.
6. May need Lilu.kext and WhatEverGreen.kext.
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
21,594
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Answer was #3.
No prospect of the drivers working if you disable them.

Now to move on to getting the right sound drivers!
For assistance with Audio you should post in the Audio forum.
Read the 'sticky' guides first and be sure to comply with the Problem Reporting instructions or you will not get any help.
 
Top