Contribute
Register

GTX 1060 performance on 10.13 High Sierra

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 24, 2015
Messages
2,234
Motherboard
MSI H81i
CPU
i5-4570
Graphics
RX 580
Haha nah what i mean is, i've been having the same issues with a GTX 1080ti as the people in this thread. It's not a 1060 problem, i believe (people seem to agree) its a 10.13.X + Nvidia Driver issue.
The drivers work fine here. Better than ever on 10.13, probably down to the Metal improvements (GTX 970). Those experiencing problems might post I/O reg reports or useful logs.
 
Last edited:
Joined
Jul 31, 2012
Messages
113
Motherboard
ASUS STRIX Z370G
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
The drivers work fine here. Better than ever on 10.13, probably down to the Metal improvements (GTX 970). Those experiencing problems might post I/O reg reports or useful logs.

Hit or a miss with Maxwell cards it seems, I had nothing but trouble with my GTX970:

https://www.tonymacx86.com/threads/logs-out-windowserver-crashing-randomly.240230/
https://www.tonymacx86.com/threads/windowserver-crash-nvidia-web-driver.236052/

there's a thread over on Nvidia's forums too about this problem.
 
Joined
Mar 10, 2013
Messages
22
Motherboard
ASUS Maximus VIII Hero
CPU
i7 6700K
Graphics
GTX 1080 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I got ZOTAC GTX 1080 TI AMP and got the same issues while using scaled resolution on my 4K monitor (1440p). After switching to 2160p everything works great, however this is not a viable solution for me as everything is way to small :(
 
Joined
Jul 31, 2012
Messages
113
Motherboard
ASUS STRIX Z370G
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I got ZOTAC GTX 1080 TI AMP and got the same issues while using scaled resolution on my 4K monitor (1440p). After switching to 2160p everything works great, however this is not a viable solution for me as everything is way to small :(

really interesting observation, though I wonder if that's entirely true given that the problem usually gets worse as time goes on, initially after a reboot it's not that noticeable, I imagine the same when switching resolution and maybe resetting hardware in the process?
 
Joined
Jul 31, 2012
Messages
113
Motherboard
ASUS STRIX Z370G
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Is there a link to the thread?

links to external sites seems to be frowned upon here.. look for thread named "Issue w/ High Sierra 10.13.1"
 
Joined
Jul 24, 2015
Messages
2,234
Motherboard
MSI H81i
CPU
i5-4570
Graphics
RX 580
links to external sites seems to be frowned upon here.. look for thread named "Issue w/ High Sierra 10.13.1"
I think most of these problems are configuration related where the only or main card is only supported via Nvidia's driver (which being restricted to a single OS version means you end up booting with 2 very different display configurations). Changes in 10.13 make problems for these setups that we've seen since the first 10.13.0 web driver release, maybe things will improve (they seem to have since those early High Sierra days) but i expect the focus of development (and here's a possible cause of the issues) is the external GPU support - there is now (or will be very soon) a supported configuration for running these cards for the first time in years.
 
Joined
Jul 5, 2013
Messages
20
Motherboard
Asus TUF X299 Mark I
CPU
i7-7800X
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I got ZOTAC GTX 1080 TI AMP and got the same issues while using scaled resolution on my 4K monitor (1440p). After switching to 2160p everything works great, however this is not a viable solution for me as everything is way to small :(
really? for example, can u fullscreen any of youtube video? it's not jumpy? So weird
i have single 1440p 27" display, but issues continious also w/ Macbook Pro Retina late 2013 with GT650M NVIDIA card. Switching out from GT650 to Intel HD via gfxCardStatus is a way to solve it.
 
Joined
Jul 31, 2012
Messages
113
Motherboard
ASUS STRIX Z370G
CPU
i7-8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I think most of these problems are configuration related where the only or main card is only supported via Nvidia's driver (which being restricted to a single OS version means you end up booting with 2 very different display configurations). Changes in 10.13 make problems for these setups that we've seen since the first 10.13.0 web driver release, maybe things will improve (they seem to have since those early High Sierra days) but i expect the focus of development (and here's a possible cause of the issues) is the external GPU support - there is now (or will be very soon) a supported configuration for running these cards for the first time in years.

I think that makes sense for Nvidia, get their foot in the door again - they haven't been getting any action in authentic apple hardware for a while now I believe?
Either way, I'm curious to see your config.plist if you can share? Also, do you have any custom DSDT/SSDT outside of clover patching?
 
Status
Not open for further replies.
Top