Contribute
Register

GT610 Won't boot without nv_disable=1

Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 26, 2017
Messages
9
Motherboard
Gigabyte H81M-S
CPU
INTEL CORE i3 4130 3.4 Ghz
Graphics
Nvidia Geforce GT 610
Mac
  1. iMac
I have installed El Capitan on my 500 gig hdd successfully using unibeast 7. After that, I installed drivers with MultiBeast and made sure to check Inject Nvidia in customise options.
While booting I also made sure that the internal graphics card is disabled.
Yet when I tried booting without any args, it gave me continuous black screens and a small rotating circle at the centre.
I am using a HDMI cable connected to my graphics card.
Only when I use nv_disable=1 can I boot.
But then also in About this mac, the graphics card is detected.
Please help
Thanks!
 
Joined
Jul 29, 2012
Messages
144
Motherboard
ASRock Z390 Phantom Gaming ITX
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 5700
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I have installed El Capitan on my 500 gig hdd successfully using unibeast 7. After that, I installed drivers with MultiBeast and made sure to check Inject Nvidia in customise options.
While booting I also made sure that the internal graphics card is disabled.
Yet when I tried booting without any args, it gave me continuous black screens and a small rotating circle at the centre.
I am using a HDMI cable connected to my graphics card.
Only when I use nv_disable=1 can I boot.
But then also in About this mac, the graphics card is detected.
Please help
Thanks!

Did you install the latest nvidia web drivers?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,246
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2 X Xeon E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Status
Not open for further replies.
Top