Contribute
Register

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
17,246
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
How does one know if Quick Sync is enabled or not?

You can use MacX Video Converter Pro. Launch it and click on the little blue info button. A window will pop up to tell you if Hardware Encoding Supported or not.
Screen Shot 2018-01-08 at 3.26.18 PM.png
 
Joined
Nov 27, 2017
Messages
71
Motherboard
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
You can use MacX Video Converter Pro. Launch it and click on the little blue info button. A window will pop up to tell you if Hardware Encoding Supported or not.
View attachment 304610
Thanks!

It says NO! on mine! :-o
Any way to make it active? Have the same CPU as you...

EDIT: By changing integrated Graphics from AUTO to ENABLED in BIOS it now says I have HW Encode! Yay!

EDIT2: Buuuuut.... I had forgotten, when it's set to ENABLED, exports from FCPX are totally garbled... hmmm...

EDIT3: The export speed in FCPX seems to be pretty much the same whether it's set to AUTO or ENABLED, but when set to AUTO it looks as it should when exported...
 
Last edited:
Joined
May 13, 2011
Messages
25
Motherboard
ASUS X99-A
CPU
5960X
Graphics
RX 560
Mac
  1. Mac Pro
Mac Pro 6.1 High Sierra 10.13.2
5960X on ASUS X99-A with 32GB
X4250.kext.zip in \Kext\Other
MSI Aero ITX RX 560 (Showed as Radeon Pro 560 4GB)
AMD Radeon HD Baffin Prototype Compute Engine with 16 CU @ 1.2GHz, and OPEN CL: 73665
MacX Converter Pro HW Encoding Supported: YES

FCPX 10.3.4 Bruce X is around 30sec .... so sad...
 
Joined
Sep 4, 2012
Messages
28
Motherboard
Intel NUC8i5BEH2
CPU
i5-8259U
Graphics
Iris Pro 655
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
Mac OS 10.13.2- FCP 10.3.4
Hackintosh Haswell i5-4460 - 3,2 GHz
16 GB RAM, AMD RADEON 560 4 GB (Works out of the box with lilu and evergreen)
Time: 38 Seconds

Not bad for a really budget i5 and a 140 euro graphics card!

Same test with Nvidia GTX960 in the same build : 109 Seconds
Same test with Intel HD4600 Graphics (from i5 cpu) : 96 Seconds
 
Joined
Nov 8, 2014
Messages
116
Motherboard
Z370M DS3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
macOS 10.3.3 - FCP 10.4
Coffeelake
MacOS High Sierra 10.13.2
i5-8400 w/ Quick Sync enabled
Final Cut Pro X 10.4
Sapphire Pulse RX 560
BruceX Test 5K - 61 seconds


Why does my rx 560 2GB take a full minute?

Don't know how exactly but fixed it:

macOS 10.3.3 - FCP 10.4
Coffeelake i5-8400
16 GB DDR4 2133Mhz
RX 560 2 GB
Bruce 5k - 36 seconds
 
Joined
Dec 27, 2017
Messages
51
Motherboard
GIGABYTE AORUS Z390 I PRO WIFI
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. SE
Mobile Phone
  1. iOS
Mac Os 10.3.3 - FCP 10.4
Gigabyte Z370N
Coffeelake i7-8700K 3.7GHz @5GHz
16gb ram
GeForce GTX 1050Ti 4GB
Bruce 5k test - 100 seconds :(

Fun fact, I'm only getting half of the video rendered. The horizontal left half is black...
MacX Video Converter Pro does't work for me (won't start) so can't see if my hardware acceleration is on.
FCPX is really sluggish so I suspect my intel HD 630 isn't being put to contribution. Working on it...
 
Joined
Dec 31, 2017
Messages
3
Motherboard
Gigabyte GA-Z270 Gaming 3
CPU
intel core i5 7600K
Graphics
Gigabyte RX580 8GB AORUS
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
My Results:
Mac OS v10.12.6
FCP v10.4

CPU: Intel Core i5 7600K 3,8GHz (OC with Gigabyte "Auto" features to 4600MHz) - Cooler Hyper 212EVO
MB: Gigabyte GA-Z270 Gaming 3
RAM: DDR4 Corsair Vengeance LED 2666 2x8GB
GPU: Gigabyte Aorus RX580 8GB

Bruce X 5K Render Test Time: Less than 15 Seconds

Fun fact, I'm only getting half of the video rendered. The horizontal left half is black...

I tried MacX Video Converter and says "NO" to hardware encoding support, then I search and found this thread:
https://hackintosher.com/guides/fix-rendering-issues-fcpx-high-sierra/

Enabled iGPU and eGPU on BIOS, MacX Video says "YES" to hardware encoding support, but performance is poor, about 1min 25sec to BruceX 5K and bad render, left half of the screen Green, Right half of the screen correct.

So I revert to Auto GPU on BIOS settings and everything works fine, maybe was my fault cause I'm on Sierra no HighSierra
 
Joined
Jul 7, 2015
Messages
168
Motherboard
MSI Z490-a Pro
CPU
i7-10700k
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. iOS
Mac OS 10.3.3 - FCP 10.4
Asus Z370 Tuf Plus
Coffeelake i7-8700k 4.9 GHz
8 GB Ram
NVIDIA 1060 6gb (with quick sync enabled)
BruceX Test 5K - 28 seconds

it was about 37 seconds with quick sync disabled (was still hoping an 8700k would get me to somewhere like 10-15 seconds, i dont get whats missing)
 
Top