Contribute
Register

Got audio to work 889 on Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

Status
Not open for further replies.

tog

Joined
Jun 22, 2011
Messages
70
Motherboard
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
CPU
i5 2500k
Graphics
Intel HD 3000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Not working for me, can anyone give any pointers?

My setup = GA-Z68MA-D2H-B3 ; OS X 10.7.5; speakers plugged into green 3.5mm port on motherboard; had audio working on an earlier OS X install but lost it after a clean reinstall (using Multibeast and the GA-Z68X-UD3H-B3 F12 DSDT from the tonymacx86 DSDT database.

My symptoms = 'Sound' preferences pane says 'No output devices found'; 'Audio' screen in 'System Information' just says "Intel High Definition Audio: Audio ID: 892" and then lists the output like 'Line output' and 'Headphone'
 

idd

Joined
Jul 25, 2011
Messages
168
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i7 2600k
Graphics
Nvidia Geforce 8600 GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Not working for me, can anyone give any pointers?

My setup = GA-Z68MA-D2H-B3 ; OS X 10.7.5; speakers plugged into green 3.5mm port on motherboard; had audio working on an earlier OS X install but lost it after a clean reinstall (using Multibeast and the GA-Z68X-UD3H-B3 F12 DSDT from the tonymacx86 DSDT database.

My symptoms = 'Sound' preferences pane says 'No output devices found'; 'Audio' screen in 'System Information' just says "Intel High Definition Audio: Audio ID: 892" and then lists the output like 'Line output' and 'Headphone'

if this is your mothrboard your codac should be Realtek ALC889 try deleting AppleHDA.kext nd all tyhre audio kext file shut down the machine by unpluging from wall then start from post 1 line 7
 

tog

Joined
Jun 22, 2011
Messages
70
Motherboard
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
CPU
i5 2500k
Graphics
Intel HD 3000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
if this is your mothrboard your codac should be Realtek ALC889 try deleting AppleHDA.kext nd all tyhre audio kext file shut down the machine by unpluging from wall then start from post 1 line 7

Thanks! How do I delete all the audio kext files? Where would I find them? If it helps, here's the contents of my /System/Library/Extensions directory: http://pastebin.com/8qyMtwkH
 

idd

Joined
Jul 25, 2011
Messages
168
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i7 2600k
Graphics
Nvidia Geforce 8600 GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Thanks! How do I delete all the audio kext files? Where would I find them? If it helps, here's the contents of my /System/Library/Extensions directory: http://pastebin.com/8qyMtwkH

delete

ALC8xxHDA.kext
and
AppleHDA.kext

repair your permission
reboot your machine
get Kext Utility
then in post one add the
AppleHDA.kext.rar

then reboot it then pm me
 

tog

Joined
Jun 22, 2011
Messages
70
Motherboard
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
CPU
i5 2500k
Graphics
Intel HD 3000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
delete

ALC8xxHDA.kext
and
AppleHDA.kext

repair your permission
reboot your machine
get Kext Utility
then in post one add the
AppleHDA.kext.rar

then reboot it then pm me

Tried PMing you yesterday but not sure it worked. I did the steps above. After the final reboot I have the same symptoms as before (Sound' preferences pane says 'No output devices found'; 'Audio' screen in 'System Information' just says "Intel High Definition Audio: Audio ID: 892" and then lists the output like 'Line output' and 'Headphone')

What should I do next?

Thanks a lot,
tog
 

tog

Joined
Jun 22, 2011
Messages
70
Motherboard
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
CPU
i5 2500k
Graphics
Intel HD 3000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Tried PMing you yesterday but not sure it worked. I did the steps above. After the final reboot I have the same symptoms as before (Sound' preferences pane says 'No output devices found'; 'Audio' screen in 'System Information' just says "Intel High Definition Audio: Audio ID: 892" and then lists the output like 'Line output' and 'Headphone')

What should I do next?

Thanks a lot,
tog

I decided not to wait for an answer and tried your step 9 in the OP:

"9 run Muilt beast 3.7.3 [I used MultiBeast 4.6.1] select
ALC8xxHDA
dont select AppleHDA Rollback you been warned
in non DSDT HDAEnabler
select ALC889
that it finish off reboot the lion ( you should have 2 thing selected)"

To check I understood correctly I've attached a screenshot of the MultiBeast options I chose.

Alas this left my with the same symptoms I described earlier: 'Sound' preferences pane says 'No output devices found'; 'Audio' screen in 'System Information' just says "Intel High Definition Audio: Audio ID: 892" and then lists the output like 'Line output' and 'Headphone'
 

Attachments

  • Screen Shot 2012-11-20 at 09.04.41.png
    Screen Shot 2012-11-20 at 09.04.41.png
    82.7 KB · Views: 393
Status
Not open for further replies.
Top