Contribute
Register

Got audio to work 889 on Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 29, 2011
Messages
2
Motherboard
Hackintosh
CPU
i5
Graphics
AMD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
atlanx said:
idd wrote:
check if have
enable in the bios Azalia codec
also check your codac the picture you have posted shows Audio id 885
for the motherboard you have listed it codac 889 so it should show Audio id 889
see here
http://www.gigabyte.us/products/product ... id=3973#sp
let us know


Azalia: Yes is activated.
Codec: Yes i was surprised too why it says id 885 and not id 889.
But i 1000% clicked [x] ALC889 and not ALC885/889a.

Gigabyte GA-Z68X UD3H-B3 (Rev v1.3) Bios F11

did you get it working? i have the same problem...
 

idd

Joined
Jul 25, 2011
Messages
168
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i7 2600k
Graphics
Nvidia Geforce 8600 GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
sonicMC said:
atlanx said:
idd wrote:
check if have
enable in the bios Azalia codec
also check your codac the picture you have posted shows Audio id 885
for the motherboard you have listed it codac 889 so it should show Audio id 889
see here
http://www.gigabyte.us/products/product ... id=3973#sp
let us know


Azalia: Yes is activated.
Codec: Yes i was surprised too why it says id 885 and not id 889.
But i 1000% clicked [x] ALC889 and not ALC885/889a.

Gigabyte GA-Z68X UD3H-B3 (Rev v1.3) Bios F11

did you get it working? i have the same problem...


my friend you codec is Realtek ALC888B
 
Joined
Mar 14, 2011
Messages
15
Motherboard
OS X Lion
CPU
Intel Core i7 950
Graphics
GeForce 450
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Just curious. Why did you provide the files as .rar? Its not like they needed to be compressed. They are pretty small to begin with! Just adds one more pita step to deal with.
 

idd

Joined
Jul 25, 2011
Messages
168
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i7 2600k
Graphics
Nvidia Geforce 8600 GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Devin said:
Just curious. Why did you provide the files as .rar? Its not like they needed to be compressed. They are pretty small to begin with! Just adds one more pita step to deal with.

tell me
does it make any difference i mean as long as you get your audio working who cares right ?

plus the the small the file the faster you get it
 
Joined
Dec 29, 2011
Messages
2
Motherboard
Hackintosh
CPU
i5
Graphics
AMD
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
i don't get it working on my Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 :cry:
 

idd

Joined
Jul 25, 2011
Messages
168
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i7 2600k
Graphics
Nvidia Geforce 8600 GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
sonicMC said:
i don't get it working on my Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 :cry:

print out post 1
download load all 3 files to a usb stick
install lion get it working on it own without the help off dvd or boot up
then follow post 1
 
Joined
Mar 25, 2012
Messages
20
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 r1.3 U1l
CPU
Core i5-2500K
Graphics
HD3000 (QE/CI)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Other
idd said:
Devin said:
Just curious. Why did you provide the files as .rar? Its not like they needed to be compressed. They are pretty small to begin with! Just adds one more pita step to deal with.

tell me
does it make any difference i mean as long as you get your audio working who cares right ?

plus the the small the file the faster you get it


I couldn't agree more IDD. Thank you for your hard work with this. It is working fine on 10.7.3. Do you think it will work, if re-applied after doing the combo upgrade to 10.7.4? My 10.7.3 install is no longer "clean". And the sound is working perfectly.
 

idd

Joined
Jul 25, 2011
Messages
168
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
CPU
Intel Core i7 2600k
Graphics
Nvidia Geforce 8600 GT
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
frankpc said:
idd said:
Devin said:
Just curious. Why did you provide the files as .rar? Its not like they needed to be compressed. They are pretty small to begin with! Just adds one more pita step to deal with.

tell me
does it make any difference i mean as long as you get your audio working who cares right ?

plus the the small the file the faster you get it


I couldn't agree more IDD. Thank you for your hard work with this. It is working fine on 10.7.3. Do you think it will work, if re-applied after doing the combo upgrade to 10.7.4? My 10.7.3 install is no longer "clean". And the sound is working perfectly.

if i was you do a backup image (just in case if something go wrong)
then do the "combo upgrade to 10.7.4"
do a "apple-rollback"
and see if it works

if that don't work then do then do the post 1
 
Joined
May 4, 2012
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thank you, i got it to work !!!!

Just as someone mentioned around page 2-3 i had to remove all files associated with the audio in system/library/extensions and then just follow the other steps :)

Thanks once again <3
 
Status
Not open for further replies.
Top